:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SILENT KILLER
SILENT KILLER
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-01-04
FILM
Killa (Shin Ha-kyun) kan, doordat hij geboren werd met een korte tong, tot zijn groot verdriet niet spreken. Hij hoopt als huurmoordenaar genoeg te verdienen om een operatie in de VS te bekostigen. Bij zijn ongewone carrièrekeuze krijgt hij hulp van zijn goeie vriend Ballet die zelf ook als huurmoordenaar aan de bak komt. Bij het kiezen van een doelwit en het aanvaarden van opdrachten, houdt Killa zich aan de regel dat de slachtoffers het moeten “verdiend” hebben (criminelen en onbeschofte mensen) en na een tijdje lijkt hij goed op weg om het nodige geld voor een operatie bijeen te krijgen. De zaken worden echter een stuk moeilijker als hij de mooie She (Yun Ji-hye) ontmoet en een dakloos kind zich aan hem vastklampt.

Net zoals bij Killerlady (eigenlijk My Wife Is A Gangster 3 in het Engels) is er tot onze spijt en irritatie voor gekozen om deze release uit te brengen onder de naam die enkel gebruikt wordt in Duitsland. Aangezien Yeui-eomneun geotdeul niet goed bekt, kreeg de film ook een internationale, Engelstalige titel namelijk No Mercy For The Rude. Splendid Film koos er echter voor om de film als Silent Killer uit te brengen in Duitsland en deze naam is nu behouden voor de Benelux-release.

Regisseur Park Cheol-hie kon voor zijn debuutfilm een beroep doen op een interessante cast met als uitschieter Shin Ha-kyun die u misschien al aan het werk zag in Sympathy For Mr. Vengeance en Save The Green Planet! Het “probleem” dat het Killa-personage niet kan spreken, is hier omzeild door gebruik te maken van een voice-over. De acteerprestaties zijn ongetwijfeld het sterkste punt bij No Mercy For The Rude. Over het verhaal en het ritme van de film zijn we iets minder enthousiast. Park Cheol-hie weet niet altijd een goed evenwicht te vinden tussen actie, humor en drama, waardoor No Mercy For The Rude geregeld tussen twee stoelen dreigt te vallen. Door teveel de komische kaart te trekken gedurende de film banaliseert de regisseur tot onze spijt de dramatische climax.
Slecht is de film uiteraard niet, maar we moeten toch zeggen dat we er iets meer hadden van verwacht. Het is alvast veelbetekenend dat na twee weken (tussen het bekijken van de film en het schrijven van deze bespreking) al een pak herinneringen aan de film uit ons geheugen lijken gewist.

Silent Killer maakt deel uit van de nieuwe Amazia-collectie die in de Benelux op de markt wordt gebracht door Splendid. De collectie bestaat voorts uit Killerlady, Arahan, The Restless, Bloody Tie, Gang Fight, Dirty Carnival, Art Of Revenge en Blood Rain.

Voor de snelle beslissers is er de Limited Gold Edition met goudkleurige metal sleave om het eigenlijke doosje. Of u hier echt blij mee moet zijn, is een andere vraag. Het kostte ons makkelijk 10 minuten om de (licht gedeukte) metal sleave te verwijderen van om het doosje...

BEELD EN GELUID
Net zoals het eerder besproken Killer Lady krijgen we een sterke transfer met zowel een zwartniveau, contrast en scherpte die dik in orde zijn. Het aantal printbeschadigingen is verwaarsloosbaar. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-track kent ook nu weer een goeie spreiding en dynamiek.

EXTRA'S
We moeten het stellen met trailers voor de andere films uit de Amazia-collectie.

CONCLUSIE
Silent Killer is een film die zonder twijfel goed weg hapt maar niet lang blijft hangen, fastfood met andere woorden. Geef ons toch maar moderne Koreaanse klassiekers als Sympathy For Lady Vengeance, City Of Violence of A Bittersweet Life.cover
Studio: Splendid

Regie: Park Cheol-hie
Met: Shin Ha-kyun, Yun Ji-hye, Kim Min-jun

Film:
6,5/10

Extra's:
0,6/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
108 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Koreaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij