:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AIR I BREATHE, THE
AIR I BREATHE, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-17
FILM
De ontegensprekelijke invloed van de meedogenloze gangsterbaas Fingers (Andy Garcia) rijkt mijlenver. Hij en zijn gewelddadige bende hebben wel een 'vinger' in de pap in elke criminele activiteit in de stad. Mensenlevens betekenen helemaal niets voor hem, althans niet vanaf het moment dat ze hem niets meer opbrengen. Als je met Fingers in aanraking komt, zal je leven nooit of te nimmer meer hetzelfde zijn. Een wanhopige bankier (Forest Whitaker), een popster op haar retour (Sarah Michelle Gellar), een vechterbaas met gewetenswroeging (Brendan Fraser) en een verliefde dokter (Kevin Bacon) zullen dat aan den lijve ondervinden...

"Sometimes the things we can't change...end up changing us."

Het is soms uitermate vreemd hoe de bioscoop overspoeld wordt met de allergrootste rommel die je je kan inbeelden en dat je op de onderste rekken van de videowinkel absolute pareltje aantreft die om de één of andere duistere reden nooit in roulatie komen. Het ensembledrama The Air I Breathe  - ingeblikt en neergepend door de beloftevolle debutant Jieho Lee - is er zo ééntje. Het eerste wat opvalt is het ijzersterke scenario waarin alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten ondanks de non-chronologische vertelstijl. Daarenboven heeft Lee een absolute topcast samengesteld met ronkende namen als Andy Garcia, Brendan Fraser, Kevin Bacon, Sarah Michelle Gellar, Forest Whitaker, Julie Delphy, Emile Hirsch en de verduiveld knappe Kelly Hu. Iedereen - zelfs de minder bekende castleden - levert een sterke vertolking die geloofwaardig is.

Jieho Lee mag dan geen ervaren rot zijn, toch heeft hij de teugels strak in handen en hij voorziet zijn film van een strak tempo zodat die van begin tot het einde boeit. Voeg daarbij de prachtige soundtrack (gecomponeerd door de minder bekende Marcelo Zarvos) en je zal concluderen dat deze The Air I Breathe gerust een kans in de reguliere bioscopen had verdiend. Ten zeerste aanbevolen!

BEELD EN GELUID
Het anamorfe 2.35:1-beeld ziet er goed uit met een bevredigende scherpte en een puik contrast. De zwarttinten zijn strak en de overige kleuren ogen natuurlijk. Vuiltjes en beschadigingen zijn gelukkig niet aan de orde en ook filmgrain en digitale compressiefoutjes blijven binnen de perken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima met een goede dynamiek en warmte. De dialogen komen netjes en helder via de middelste speaker, terwijl de subwoofer extra onderlijnt waar nodig. Ruis of andere storingen zijn niet opgemerkt.

EXTRA'S
Buiten de typische automatische promotietrailers is er niets aanwezig. Een gemiste kans, maar zeker geen verrassing bij RCV.

CONCLUSIE
Een verrassend sterk drama, met een absolute topcast. The Air I Breathe is pakkend, tragisch en boeiend van begin tot eind. Het is zonde dat deze film de bioscoop niet gehaald heeft! De dvd van RCV is een standaard barebone uitgave met bevredigende beeld- en geluidskwaliteit.


cover
Studio: RCV

Regie: Jieho Lee
Met: Kevin Bacon, Brendan Fraser, Andy Garcia, Sarah Michelle Gellar, Forest Whitaker, Julie Delphy, Emile Hirsch, Kelly Hu

Film:
8,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij