:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUPERHERO MOVIE
SUPERHERO MOVIE (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-26
FILM
Rick Riker (Drake Bell) is de ultieme loser. Hij wordt altijd maar gepest op school en de meisjes zien hem niet staan. Dat alles dreigt echter snel te veranderen wanneer hij tijdens een schooluitstapje gebeten wordt door een genetisch gemanipuleerde libelle! De sullige Rick merkt ineens dat hij allerlei superkrachten heeft en met de hulp van zijn oom Albert (Leslie Nielsen) weet hij zijn krachten onder controle te krijgen. Hij maakt zichzelf een bijpassende maillot en trekt de straten op als een echte superheld. Net op tijd zo blijkt, want de ultieme slechterik Hourglass duikt al snel op met snode plannen om de wereld over te nemen...

"The greatest Superhero movie of all time! (not counting all the others)"

Niet dus! Wat het hedendaagse publiek heeft met extreem flauwe en platte komedies als de Scary Movie-films, Meet The Spartans en consoorten, zullen we nooit begrijpen. De ene is nog niet de bioscoop uit of er is al weer een andere, volgens compleet hetzelfde principe en opzet: succesvolle blockbusters en moderne trends te kakken zetten. Je kan bijna spreken van een goed geoliede machine! Je kan het commercieel gezien de producenten in kwestie ook niet kwalijk nemen, want ongeacht het tenenkrommende acteerwerk, de smakeloze grappen en de flauwe scenarios daagt er keer op keer genoeg volk op zodat deze ’komedies’ uitgroeien tot financiële successen.

Zo ook Superhero Movie, een fletse komedie van de makers van Scary Movie 3 en 4. De film bracht wereldwijd bijna 80 miljoen dollar op, tegenover een bescheiden productiebudget. Zelfs de titel getuigt van weinig creativiteit, maar vertelt u wel direct wat u kan verwachten: een parodie op Spider-Man, X-Men en andere recente verfilmingen van superheldenstrips. Het scenario is lui en hetzelfde kan worden gezegd van de casting met Leslie Nielsen, Pamela Anderson en Regina Hall. Technisch valt het allemaal nog best mee en ondanks het lage niveau valt er hier en daar wel eens wat te lachen. Superhero Movie is plat, flauw, boers en ranzig. Kortom als u kon lachen met de eerder vermelde voorlopers, dan zal u ongetwijfeld ook dolle pret beleven aan Superhero Movie!

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 HD-beeld is haarscherp, met een uitstekend contrast en een prima diepte en detail. De kleuren zijn mooi vol en ogen natuurlijk, met dikwijls hetzelfde palet als de bekende blockbusters die geparodieerd worden. Vuiltjes en andere oneffenheden zijn zoals verwacht niet aan de orde. De Engelse DTS HD MA 5.1-track klinkt meer dan goed, met een nette dynamiek en een goede plaatsing van de geluidseffecten. De muziek klinkt vol en ruimtelijk, terwijl de heldere dialogen steeds verstaanbaar uit de middelste luidspreker komen. De subwoofer  gaat goed door in het laag en ruis of andere storingen zijn niet aanwezig. De eveneens aanwezige Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan goed, maar dit spoor heeft duidelijk minder dynamiek en detail in directe vergelijk met de Engelstalige DTS-HD MA 5.1-track.

EXTRA'S
Helemaal niets.

CONCLUSIE
Superhero Movie is zoals verwacht een flauwe en platte komedie die de recente superheldenfilms op de hak neemt. De humor schiet vaak naast het doel, met maar occasioneel eens een geslaagde grap. Enkel kijken als u weg was van Scary Movie en consoorten! De Blu-ray bevat jammer genoeg geen extra's, maar de beeld- en geluidkwaliteit zijn van een prima kwaliteit.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Craig Mazin
Met: Drake Bell, Sara Paxton, Leslie Nielsen, Christoper McDonald, Pamela Anderson

Film:
4,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij