:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> U2 - RATTLE AND HUM
U2 - RATTLE AND HUM
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-08-05
FILM
Rattle And Hum is de verfilming van een concert op grote schaal en bevat opnames voor en achter de schermen tijdens de succesvolle Joshua Three Tour. We volgen de groep dwars door Amerika, gaande van onder meer Denver en New York, tot Graceland. Tussen de optredens door krijgen we niet alleen korte interviews te zien waarin het één en ander wordt duidelijk gemaakt (bijv. de oorsprong van hun songs), maar ook beelden over de laatste voorbereidingen van een optreden. Deze dvd bevat songs waarvan er een aantal niet op het album Rattle And Hum terug te vinden zijn. We hebben even onze oude muziekcassettes (inderdaad u leest het goed) van onder het stof gehaald en blijkbaar zijn er eveneens songs die niet op de dvd zijn opgenomen.

Playlist:
1. Helter Skelter
2. Van Diemen's Land
3. Desire
4. Exit
5. Gloria
6. I Still Haven't Found What I'm Looking For
7. Freedom For My People
8. Silver And Gold
9. Angel Of Harlem
10. All Along The Watchtower
11. In God's Country
12. When Love Comes To Town
13. Heartland
14. Bad
15. Ruby Tuesday
16. Symphaty For The Devil
17. Where The Streets Have No Name
18. MLK
19. With Or Without You
20. Star Spangled Banner
21. Bullet The Blue Sky
22. Running To Stand Still
23. Sunday Bloody Sunday
24. Pride (In The Name Of Love)
25. All I Want Is YouBEELD EN GELUID
Voor de opnames van het concert zijn er slechts een viertal optredens in kleur, de rest is in zwart-wit. De film heeft een anamorf 1.78:1-beeldformaat dat er nogal korrelig uitziet. Volgens IMDB zijn de optredens vastgelegd op 16mm en nadien overgezet naar een 35mm-print. Bij vergroting krijg je inderdaad een vrij korrelig beeld, wat in deze film wel de bedoeling zal zijn (we hebben de film indertijd niet in de bioscoop gezien). Het contrast is tijdens deze zwart-witopnames goed geregeld en biedt voldoende diepe en solide zwarttinten. De opnames in kleur zijn daarentegen nogal donker en bevatten niet zo heel veel detail. De Dolby Digital 5.1-track klinkt redelijk goed, met een duidelijke aftekening van de muziek in de voorste kanalen en het gejuich van het publiek in de surrounds. De geluidstrack gaat niet echt voldoende diep in de lage tonen waardoor het geheel soms wat kracht mist. Tijdens de interviews en andere beelden achter de schermen staat het geluid in mono. Het geheel klinkt bevredigend, maar we hebben in het verleden bij andere muziek-dvd's toch al betere geluidstracks gehoord.

EXTRA'S
Het is niet veel soeps op gebied van extra's, alleen een bioscooptrailer, tenzij je de interviews tussen de optredens als extra's beschouwt...CONCLUSIE
U2's werk uit de jaren tachtig kan ons wel bekoren, wat we niet kunnen zeggen van hun latere albums uit het begin van de jaren negentig, alhoewel ze met hun laatste cd opnieuw de goede weg (lees: stijl jarentachtig) op gaan. Om die reden is Rattle And Hum een ware verademing en mag deze dvd dus niet ontbreken in de collectie.


cover
Studio: Paramount

Regie: Phil Joanou
Met: Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen Jr

Film:
9/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
AL

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
4010884550030


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Deens, Fins, Noors,
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij