:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STATE OF VIOLENCE
STATE OF VIOLENCE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-11
FILM
Seoul in het jaar 1988. De regering wil de stad voorbereiden op de nakende Olympische Spelen en wil de verkrotte wijken platgooien om er nieuwe gebouwen neer te zetten. De bewoners zijn natuurlijk niet echt opgezet met de gedwongen verhuis en tijdens één van de gewelddadige ontruimingen schiet agent Kim An-seok (Choi Min-su) een jonge invalide neer. De broer van het slachtoffer, Ji Kang-heon (Lee Sung-jae), is  daarvan getuige, maar wordt gearresteerd en veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf wegens het zogenaamd hinderen van de politiediensten. Hij komt terecht in de gevangenis waar Kim An-seok net benoemd is tot gevangenisdirecteur...

State Of Violence (originele titel: Holli-dei) is een Zuid-Koreaanse misdaadfilm uit 2006 en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Regisseur Yun-ho Yang - vooral bekend door de vechtfilm Fighter In The Wind - maakt er een provocerende misdaadthriller van, vol donker geweld en ellende. De castleden spelen de pannen van het dak en zorgen stuk voor stuk dat je meeleeft met de vele mensonterende gebeurtenissen. De regie van Yun-ho Yang is vloeiend en dynamisch en zijn film heeft een lekker vlot tempo, mede dankzij enkele verbazingwekkende actie- en knokscènes. State Of Violence is een aanrader voor de liefhebbers van de betere Aziatische film. 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-formaat levert een scherp en contrastrijk beeld op, met realistisch ogende kleuren. Hier en daar speelt de cineast aan het roer met grove korrel en andere stillistische bijzonderheden, maar het beeld is gelukkig vrij van storende oneffenheden zoals compressiefouten en vuiltjes. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met heldere en goed verstaanbare dialogen en een mooie weergave van muziek en geluidseffecten. Ruis of andere storingen hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
De extra features zijn beperkt tot een verzameling promotionele trailers

CONCLUSIE
State Of Violence is een realistische en uitermate grimmige misdaadtopper van Zuid-Koreaanse makelij. Beeld en geluid zijn dik in orde en de fraaie gelimiteerde gouden verpakking geeft een meerwaarde voor de verzamelaars onder ons.


cover
Studio: Splendid

Regie: Yun-ho Yang
Met: Choi Min-Su, Lee Sung-jae, Hyun Dong, Eol Lee

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
117 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:

Koreaans Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij