:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SWING VOTE
SWING VOTE (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-28
FILM
Bud Johnson (Kevin Costner) is een nietsnut met een goed hart. Hij woont met zijn dochter in een woonwagenpark en heeft net zijn job verloren. Zijn dochter Molly (Madeline Carroll) staat erop dat hij zijn burgerplicht vervult en gaat stemmen, maar omdat hij weer te dronken is lijkt hij zelfs daar niet in te lukken. Zijn dochter is het echter grondig beu en probeert voor hem stiekem te stemmen, maar door een technische panne wordt haar stem net niet geregistreerd. De Amerikaanse verkiezingen eindigen met een gelijkstand voor de kandidaten en zodoende zal één stem effectief een wereld van verschil maken. De sympathieke huidige president Andrew Boone (Kelsey Grammer) hoopt  uiteraard op een tweede ambtstermijn, maar ook zijn geduchte tegenstander Donald Greenleaf (Dennis Hopper) wil winnen. Al snel komt Bud in het middelpunt van de belangstelling, wanneer de lokale journaliste Kate Madison (Paula Patton) hem op het spoor komt. Vanaf dan is het kleine en onbeminde stadje Texino het middelpunt van een mediastorm. Natuurlijk proberen ook de twee presidentskandidaten bij de overrompelde Bud in de gunst te komen. Ze doen allebei allerhande beloftes aan de goedgelovige Bud, met alle gevolgen van dien...

"One ordinary guy is giving the candidates a reason to run."

Swing Vote
is een charmant en hartverwarmend politiek drama, dat met humor zijn boodschap van hoop probeert te verkopen. De film - ingeblikt door de behoorlijk onervaren Joshua Michael Stern - deed ons soms wat denken aan het gelijksoortige, maar stukken betere Man Of The Year (2006) van Barry Levinson. Swing Vote blijft namelijk iets te lang ter plaatse trappelen en dat is een beetje jammer. Gelukkig heeft de film het edele voordeel van een resem uitstekende acteurs op de affiche! Vooral Kevin Coster is weer erg goed als de man die met zijn stem het land kan veranderen.

De all-American acteur heeft prima interactie met de jonge  Madeline Carroll, die het er op haar beurt soms een beetje te dik oplegt. Gelukkig wordt dat dan opgevangen door uitstekende acteerprestaties van onder andere Kelsey Grammer, Dennis Hopper, Nathan Lane, Stanley Tucci en Paula Patton. Swing Vote gaat vlot vooruit, maar hier en daar duiken een paar onnodige scènes op die gerust hadden mogen sneuvelen om het tempo wat op te drijven.

Gelukkig herpakt Stern zich tegen het einde en eindigt de film veilig, maar hoopvol. Swing Vote werd op zijn zachtst gezegd geen kaskraker in de Amerikaanse bioscopen en haalde ongetwijfeld om die reden bij ons zelfs het grote scherm niet. Die schade kunnen de fans van Kevin Costner gelukkig nu inhalen.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 HD-beeld heeft een prima scherpte en een uitstekend contrast. Het beeld heeft een meer dan behoorlijk diepte en detail, met daarenboven heldere, volle en natuurlijk overkomende kleuren. Het zwartniveau stelt niet teleur en met uitzondering van soms wat filmgrain, is het beeld vrij van storende onvolmaaktheden. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track is een warme en voldoende ruimtelijk klinkende soundtrack, met heldere en verstaanbare dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. De muziek en de aanwezige geluidseffecten komen prima tot hun recht. Ruis, kraakjes of andere dramatische geluidsfouten hebben we gelukkig niet waargenomen.

EXTRA'S
Er zijn helemaal geen extra features aanwezig.

CONCLUSIE
Swing Vote is een goed geacteerd politiek drama met een stevige snuif humor. De Blu-ray van distributeur DFW bevat jammer genoeg geen bonusmateriaal, maar kan wel bogen op een puike beeld- en geluidskwaliteit. Aanbevolen voor de fans van Kevin Costner!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Joshua Michael Stern
Met: Kevin Costner, Madeline Carroll, Paula Patton, Kelsey Grammer, Dennis Hopper, Nathan Lane, Stanley Tucci

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Tragikomedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
AL

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij