:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCARE THEIR PANTS OFF
SCARE THEIR PANTS OFF
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-24
FILM
John en Bert zijn twee smeerlappen die er plezier in scheppen om vrouwen te ontvoeren om ze de stuipen op het lijf te jagen! De twee lokken steevast hun weerloze slachtoffers in de val, stoppen ze vol drugs, om ze vervolgens te gebruiken voor sadistische en seksueel getinte toneelstukken...

"She was the last experience of his life!"

Scare Their Pants Off is een compleet geschifte komische exploitationprent uit 1968. De onervaren regisseur John Maddox schreef zelf het behoorlijk verfrissende scenario van de film, dat overigens onbewust een parodie is op het hele exploitationgenre uit de jaren zeventig en tachtig. Zo worden niet alleen de theatrale B-horrorfilms op de hak genomen, maar ook de krankzinnige, doch o zo populaire aazisploitationfilms à la Ilsa: She Wolf Of The SS.

Aangezien de man ongetwijfeld geen glazen bol had en dus niet kon voorspellen dat het genre een jaar later zou doorbreken met Love Camp 7 van Lee Frost, zullen we het maar domweg gelukkig toeval noemen! Dat levert echter wel een lollige prent op met een handvol knappe blote vrouwen en onnozele humor die letterlijk tot leven wordt gebracht met voor het genre meer dan behoorlijk acteerwerk en prima komische timing. Scare Their Pants Off gaat dankzij de korte speelduur ook behoorlijk vlot vooruit en blijft voldoende boeien tot het einde. Deze obsure titel is dan ook een gouden huurtip voor de liefhebbers van exploitation en andere pulpcinema!

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld ziet er tijdens de eerste nachtelijke buitenopnames miserabel uit, met een nooit geziene hoeveelheid krassen en printbeschadigingen. Gelukkig herstelt het beeld zich snel en de volgende binnenshots zien er behoorlijk scherp en contrastrijk uit! Nadien komt er sporadisch nog wel eens een vuiltje en/of een beeldflikkering voorbij, maar over het algemeen is het zwart-witbeeld meer dan behoorlijk. Zeker gezien de obscuriteit en de leeftijd van het bronmateriaal! Het Engelse Dolby Digital Mono-geluid is zoals te verwachten aan de doffe kant met hier en daar vervormde en zelfs valse tonen. Gelukkig blijven deze mindere momenten beperkt en zijn de dialogen voor de rest goed te verstaan met een minimum aan ruis en kraakjes.

EXTRA'S
Naast de twee exploitatieve kortfilms "Couples Welcome" (9 min.) en "Girls For Sale" (3 min.), staat er ook nog een heuse bonusfilm tussen de extra's. Het submenu omschrijft "Hot Skin And Cold Cash" als een 'kortfilm', maar in realiteit is de film een dikke 40 minuten lang en is hij  behoorlijke uitgewerkt. Ten slotte is er de originele bioscooptrailer van de hoofdfilm en zijn er een vijftal promotionele trailers onder de noemer "American Grindhouse Trailershow". 

CONCLUSIE
Scare Their Pants Off is een amusante exploitationkomedie met enkele prima humoristische vertolkingen. De beeld- en geluidskwaliteit zijn meer dan behoorlijk en de extra's zijn waardevol voor de kenners. Kortom, warm aanbevolen voor de liefhebbers!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: John Maddox
Met: Sean Laney, Jon Woods, Claire Adams, Alou Mitsou, Mary St. Feint

Film:
6/10

Extra's:
6/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
0

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1968

Leeftijd:
16

Speelduur:
60 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 NTSC

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• 2 kortfilms
• Bonusfilm
• AG Trailershow

Andere recente releases van deze maatschappij