:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROB-B-HOOD
ROB-B-HOOD
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-15
FILM
Thongs (Jackie Chan) en Octopus (Louis Koo) zijn twee professionele inbrekers die dringend een stevige duit nodig hebben. Gangsterbaas Landlord (Michael Hui) geeft ze 7 miljoen dollar voor een zéér geheimzinnige opdracht. De twee kruimeldieven vallen echter compleet uit de lucht wanneer ze ontdekken dat hun buit een schattige baby is...

Tussen de dure Hollywoodfilms door probeert actieheld Jackie Chan om de zoveel tijd een goeie ouderwetse actiekomedie te draaien zoals ze dat alleen in Hong Kong kunnen. Rob-B-Hood is er zo ééntje! Het scenario is niet echt origineel, de stuurloze regie van Benny Chan helpt uiteraard ook niet veel en je ziet het allemaal al van mijlenver aankomen. Gelukkig haal je een film als Rob-B-Hood niet in huis voor de diepgaande personages en het baanbrekende verhaal! Jackie Chan doet dan ook weer waar hij het beste in is: namelijk iedereen vakkundig met het meubilair uitschakelen! De actiescènes zijn dik in orde en de choreografie van de vechtsequenties is uitstekend.

Jammer dat de film hier en daar serieus aansleept en dat er veel scènes behoorlijk nutteloos zijn. Een snedigere montage en strakkere regie hadden van Rob-B-Hood ongetwijfeld een straffere film gemaakt in plaats van de huurtip die hij nu maar is. Kortom, leuk om eens te bekijken, maar helaas niet meer dan dat.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld ziet er scherp uit met een goed schaduwdetail en een net contrast. De zwarte tinten zijn eveneens dik in orde, terwijl de andere kleuren natuurlijk ogen. De gebruikte filmprint is gelukkig vrij van onvolmaaktheden zoals overdadige filmgrain, vuiltjes en beschadigingen. De Kantonese Dolby Digital 5.1-track is ook van een prima kwaliteit, met heldere, goed verstaanbare dialogen en een bevredigende stereospreiding. Ruis en andere geluidsstoringen zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Behalve een resem cross-promotionele trailers zijn er helaas geen extra’s aanwezig.

CONCLUSIE
Met Rob-B-Hood bewijst Jackie Chan dat hij het nog steeds kan, maar helaas vertaalt dit zich ook in de welbekende clichés. De dvd van distributeur Splendid heeft dan weer een prima beeld- en geluidskwaliteit.


cover
Studio: Splendid

Regie: Benny Chan
Met: Jackie Chan, Michael Hui, Louis Koo, Charlene Choi

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:

Kantonees Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands, Duits
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij