:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WARLORDS, THE
WARLORDS, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-12-01
FILM
China, halfweg de 19de eeuw. Het land is verscheurd door een bloedige oorlog. De zwaargewonde generaal Pang Qingyun (Jet Li) wordt opgenomen in een klein dorpje in de bergen. Daar sluit hij vriendschap met de boeven Zhao Er-Hu (Andy Lau) en Zhang Wen-Xiang (Takeshi Kaneshiro). De drie mannen bouwen een nauwe band op met elkaar en na een tijdje sluiten ze zich als bloedbroeders aan bij het leger. De krijgsheren winnen de ene veldslag na de andere en vooral Pangs methodes beginnen steeds meedogenlozer te worden. Zhao keert zich al snel tegen Pang en vanaf dan staan de bloedbroeders lijnrecht tegenover elkaar...

De Chinezen krijgen maar niet genoeg van epische veldslagen en zodoende blijven de ambitieuze historische knokfilms met de regelmaat van de klok opduiken. Hoewel het duidelijk mag zijn dat die niet allemaal even sterk zijn, moet het gezegd dat The Warlords weer een echte topper van jewelste is! Hoewel de twee mannen aan het roer al wel het één en ander bereikt hadden in filmland, kan je niet spreken van echte kleppers. Peter Chan is vooral bekend als producent van The Eye-franchise, terwijl Wai Man Yip een aantal minder bekende films heeft ingeblikt en naam maakt als actiechoreograaf.

Hoe dan ook wisten deze twee heren het scenario (waaraan maar liefst acht mensen meewerkten!) erg straf over te brengen naar het witte doek. Het moet gezegd dat de uitermate sterke cast hier natuurlijk ook wel het één en ander mee te maken heeft. Want hoeveel films hebben we al gezien met verbluffende choreografieën, immense veldslagen en ander fraais, maar zonder een echte ziel en flauw acteerwerk? Maar dat is gelukkig niet het geval in The Warlords. Ja, de actiescènes zijn om van te smullen. Ja, de visuele effecten zijn prima en ja, de cinematografie is bloedmooi. Maar het is vooral een dikke vette ja voor het acteerwerk! Jet Li is verbluffend geloofwaardig als de op machtsbeluste Pang, terwijl hij ijzersterk weerwerk krijgt van zowel Andy Lau als van Takeshi Kaneshiro.

The Warlords is vaak een lust voor het oog, tegelijk erg rauw en grimmig, maar steevast uitstekend en geloofwaardig vertolkt door de talentvolle cast met ronkende namen. Liefhebbers van de betere Aziatische cinema weten dan ook weer wat in huis te halen!

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 HD-beeld is vaak haarscherp, met een goed contrast en een prima diepte- en detailniveau. De rauwe kleuren zijn een filmische keuze van de cineast, maar komen erg goed tot hun recht in hoge definitie. De grovere korrel is ongetwijfeld eveneens aanwezig om de donkere sfeer van de film extra te benadrukken, want voorts is er bitter weinig aan te merken op de beeldkwaliteit van deze Blu-ray. De originele Mandarijnse DTS-HD Master Audio 5.1.-track klinkt dynamisch, met een mooi ruimtelijk gevoel en heldere, goed verstaanbare dialogen. De soundtrack heeft een prima ambiance en de geluidseffecten en de filmmuziek komen erg fraai tot hun recht. Ruis en andere storende elementen komen gelukkig niet voor. 

EXTRA'S
Als je compleet gek bent op de film zal je graag meer leren over het tot stand komen van deze ambitieuze productie. Dit kan in niet één, maar liefst twee zéér uitgebreide en boeiende 'Making Of'-documentaires. In de eerste (36 min.) komen diverse aspecten van het maken van The Warlords aan bod, terwijl de tweede (opnieuw goed voor 36 minuten!) een uitvoerige blik gunt op de productie van aanvang tot de première. Erg waardevol voor de fans! Als je dan nog niet genoeg informatie hebt, dan kan je nog eens je hartje ophalen met een standaard promotionele Behind-the-scenes-featurette (18 min.), maar bekijk zeker ook het bijna 28 minuten durende weggeknipt beeldmateriaal! Als laatste zijn er een vijftal cross-promotionele trailers aanwezig.

CONCLUSIE
The Warlords is een ambitieuze en epische actiefilm, met een internationale topcast in goeden doen. De Blu-ray van distributeur DFW is van een prima technische kwaliteit, met daarbovenop een fijne selectie extra features. U zou al op weg moeten zijn naar de winkel! 


cover



Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Peter Chan & Wai Man Yip
Met: Jet Li, Andy Lau, Takeshi Kaneshiro, Jinglei Xu

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664065662


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Mandarijn DTS-HD MA 5.1
Mandarijn Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• 2 documentaires
• Behind the scenes
• Deleted scene
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij