:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DONKEY PUNCH
DONKEY PUNCH (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-29
FILM
Lisa (Sian Breckin), Tammi (Nichola Burley) en Kim (Jaime Winstone) zijn drie sexy vriendinnen die houden van feesten en plezier maken. Ze genieten samen van een feestelijke vakantie in een toeristisch vakantiepark aan de Middellandse Zee. Ze ontmoeten er een aantal vlotte jongens en samen besluiten ze het feest voort te zetten aan boord van een luxejacht midden op de oceaan. Maar een tragische gebeurtenis zet een ongezien bloedige kettingreactie in gang...

"This party is going overboard!"

Donkey Punch is het langspeelfilmdebuut van de Britse filmmaker Oliver ("Olly" voor de vrienden) Blackburn. Hij schreef mee aan het onderhoudend scenario en het eindresultaat opent als een sexy thriller, maar verandert langzaam maar zeker in een intense en gruwelijke horrorfilm die niet zou misstaan in het rijtje recente grimmige Britse horrortoppers zoals onder andere Dog Soldiers, Wilderness en Eden Lake.

Hoewel de personages uit Donkey Punch weinig diepgang hebben, leveren de frisse castleden over de hele lijn goed acteerwerk af. De film heeft een vlot tempo met een goede dosering van de spanning, maar ook een stevige geut zwarte humor. De prent bevat behoorlijk wat schokkende scènes, doch het is vooral het geslaagde kat- en muisspelletje dat Donkey Punch boven een boel genregenoten laat uitstijgen. Hoe langer de film duurt, hoe intenser de bloedstollende spanning wordt!

Hoewel Donkey Punch natuurlijk niet perfect is, was dit voor ons een zeer aangename verrassing! Kortom, warm aanbevolen voor de vele liefhebbers van de schijnbaar niet te stoppen new-wave of horror!

BEELD EN GELUID
Het 1.85:1 HD-beeld is erg scherp, met een goed contrast en een prima diepte- en detailniveau.  De levendige kleuren zien er geweldig uit met solide zwarttinten. Het beeld is vrij van storende onregelmatigheden, hoewel er in een aantal donkere scènes wel wat beeldruis aanwezig is. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track klinkt prima, met een bevredigende dynamiek en warmte. De dialogen klinken helder en zijn over de hele lijn goed te verstaan. De muziek komt goed tot haar recht met een nette weergave en een mooie plaatsing van de aanwezige geluidseffecten. Ruis, kraakjes en andere dramatische storingen zijn zoals verwacht niet aanwezig.

EXTRA'S
Naast een behoorlijk interessante 'Making-of, bevat de Blu-ray nog een resem weggeknipte scènes en de originele bioscooptrailer. Niet erg veel, maar beter dan niets.

CONCLUSIE
Met het verrassend sterke Donkey Punch bewijzen de Britten dat ze echt wel meekunnen met de Fransen qua baanbrekende horror! De film bevat weliswaar een aantal schoonheidsfoutjes, maar de bloedstollende spanning en een resem geslaagde, doch schokkende scènes maken hem de moeite waard. De Blu-ray van Indies is overigens een nette uitgave, dus de liefhebbers van bloed en beestachtige horror weten weer wat in huis te halen!


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Olly Blackburn
Met: Robert Boulter, Sian Breckin, Tom Burke, Nichola Burley, Jaime Winstone

Film:
7,5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:

Engels Dolby TrueHD 5.1
Engels Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Making of
• Deleted scene
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij