:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SEX DRIVE
SEX DRIVE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-30
FILM
De 18-jarige Ian (Josh Zuckerman) is een eeuwige maagd. Maar via het internet slaagt hij erin om in contact te treden met een ongelofelijk knappe dame. Voor hij het weet begint de blondine over een ontmoeting en eventuele seks, waardoor Ian compleet het noorden kwijt is. Hij besluit op het mysterieuze aanbod in te gaan en vertrekt samen met zijn beste vriend Lance (Clark Duke) in de gestolen 1969 Pontiac GTO van zijn broer Rex (James Marsden) naar het verre Knoxville...

"He's leaving virgin territory!"

Sex Drive
is de zoveelste variant/kopie/doorslag (schrappen wat niet past) van succesvolle sekskomedies zoals Porky's, American Pie en Road Trip. Regisseur Sean Anders mixt al deze films een beetje door elkaar en denkt daarmee de jackpot te winnen, maar zoals verwacht valt de film behoorlijk snel plat. De humor is van een bedenkelijk niveau en teveel grappen missen doel, waardoor de lange speelduur een behoorlijk lange zit wordt.

Het acteerwerk is bevredigend en het is dankzij enkele slimme bijrollen dat er soms toch nog wat te lachen valt met Sex Drive. Zo is het heerlijk om acteur James Marsden (X-Men, The Box) compleet uit zijn dak te zien gaan als de "Stifler"-achtige broer Rex. Doe daarbij de prima casting van de gortdroge Seth Green en Sex Drive blijkt uiteindelijk nog geen complete rampfilm te zijn.

De prent flopte genadeloos in de Amerikaanse bioscopen, waardoor wij Sex Drive rechtstreeks op dvd krijgen. Mits een laag verwachtingspatroon en niets interessants in de lokale videotheek, kan je deze komedie eens een kijkbeurt geven, maar jammer genoeg niet meer dan dat. 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp met een bevredigend schaduwdetail en heldere, natuurlijk ogende kleuren. De gebruikte print is vrij van beschadigingen, maar het beeld bevat wel behoorlijk wat filmgrain en hier en daar werd wat edge enhancement toegepast. De Engelstalige Dolby Digital 5.1-track is gericht op de voorste kanalen, met heldere en goed verstaanbare dialogen die netjes uit de middeste speaker komen. Ruis en andere storingen zijn gelukkig niet aanwezig en de muziek klinkt voldoende ruimtelijk.

EXTRA'S
Naast twee ludieke featurettes over de twee grappigste personages uit de prent ("Clark: Duke of the Internet" - 4 min. en "The Marsden Dilemma" - 5 min.), krijg je een 'Making-of' in "Making a Masterpiece" (12 min.), een boel setbeelden en interviews, maar het is duidelijk dat er veel lol gemaakt werd op de set. "Killing Time in Hollywood" is een bijna 20 minuten durende (19 min.) homevideo van een resem castleden tussen de opnames door. Veel zever, weinig diepgang! Als laatste is er nog de originele bioscooptrailer van de film.

CONCLUSIE
Sex Drive is de zoveelste inferieure seksklucht à la American Pie. Er valt soms wel eens wat te lachen, maar een aanrader kan je de film op zijn zachtst gezegd moeilijk noemen! De dvd van Warner is dan weer wel meer dan behoorlijk, met een handvol extra's en prima beeld en geluid.


cover
Studio: Warner

Regie: Sean Anders
Met: Josh Zuckerman, Clark Duke, Amanda Crew, James Marsden, Seth Green

Film:
5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• 4 featurettes
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij