:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SEA MONSTERS - A PREHISTORIC ADVENTURE 3-D
SEA MONSTERS - A PREHISTORIC ADVENTURE 3-D (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-12-04
DOCUMENTAIRE
Hoewel we vroeger nooit echt fans waren van documentaires over dinosauriërs en dergelijke, is het met behulp van moderne speciale effecten mogelijk om dingen met eigen ogen te ontdekken, iets bij te leren en tegelijk zelfs entertainend te zijn. Na het baanbrekende Walking With Dinosaurs is de tijd niet blijven stilstaan en dankzij de hogedefinitiebeelden op Blu-ray en de verbeterde 3-D-technieken zijn documentaires soms zelfs een heuse attractie geworden.

Met Sea Monsters: A Prehistoric Adventure 3-D maakt 3-D- en ’special effects’-expert Sean MacLeod Phillips een vermakelijke documentaire vol indrukwekkende creaturen. Het acteerwerk is soms nogal belegen, maar dat mag de pret niet drukken, want de speciale effecten en het 3-D zijn om de duim en vingers bij af te likken! De verteller van dienst is Hollywoodster Liev Schreiber, bekend van The Manchurian Candidate en X-Men Origins: Wolverine.

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 Full HD-beeld (1080p) is scherp met een hoog contrast en een prima diepte en detail. Vreemd genoeg komt het zwartniveau erg pover over en lijken sommige kleuren te hard bewerkt te zijn. Zoals verwacht vormen filmgrain, digitale compressiefouten en andere onregelmatigheden dan weer geen enkel probleem. De bijgeleverde 3-D-prent is uiteraard niet de bekende (en véél betere) gepolariseerde versie zoals in de bioscoop, maar die volgens het inferieure Anaglyph-systeem. Met de bekende blauw/rode brilletjes dus. Mits de helderheid wat aan te passen en de kamer goed donker te maken, heeft deze documentaire op een groter scherm toch nog regelmatig het nodige effect en is het fijn hem te bekijken zoals de makers het (bijna) voor ogen hadden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens prima met heldere en over de hele lijn goed verstaanbare dialogen en een prima stereospreiding. Er is een prima ambiance en ruis of andere storingen hebben we niet opgemerkt.

EXTRA'S
In de knappe 3-D uitgevoerde kartonnen sleeve zit de keepcase met daarin maar liefst vier 3-D-brilletjes. Naast de gewone 2-D-versie is er uiteraard ook de leukere 3-Dversie voorhanden. Daarnaast bevat de Blu-ray een interactieve tijdslijn van wat er allemaal in de documentaire aan bod komt en een resem promotiespots van National Geographic.

CONCLUSIE
Sea Monsters: A Prehistoric Adventure 3-D is een behoorlijk indrukwekkende 3-D-documentaire van National Geographic. Dankzij de opgang van 3-D brengt distributeur Dutch Filmworks onder z'n House Of Knowledge-vlag deze documentaire uit op Blu-ray. De technische specificaties daarvan zijn prima. 


cover



Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Sean MacLeod Phillips
Met: Liev Schreiber, Jerry Hoffman, Cheryl Hunter

Film:
7,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
6

Speelduur:
40 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664067345


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Portugees Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Spaans, Catalaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Tsjechisch, Arabisch, Turks
Extra's:
• 2 versies
• Interactieve tijdslijn
• Promotiespots
• 3-D verpakking

Andere recente releases van deze maatschappij