:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STORM RIDER: CLASH OF EVIL
STORM RIDER: CLASH OF EVIL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-12-08
FILM
Heer Conquer is een machtsgeile dictator met een grote kennis van superkrachtige gevechtskunsten. De dappere vechter Wind wil Conquer ten val brengen, maar heeft daarvoor extra krachten nodig. Hij probeert zichzelf te versmelten met de duivelse krachten van "Flame Kylin". Als die echter de overmacht krijgen over zijn ziel, dan is Wind een onoverwinnelijke vechtmachine die even kwaadaardig is als heer Conquer. Cloud beseft dat hij ooit lijnrecht tegenover zijn vriend zal komen te staan...

Storm Rider: Clash Of Evil is net als de succesvolle HK-blockbuster The Storm Riders uit 1998 gebaseerd op het uitermate populaire stripverhaal "Wind and Cloud", van de hand van Wing-Shing Ma. Het verhaal van deze "manhua" (ofte het Chinese equivalent van de Japanse manga's) schiet tegen honderd kilometer per uur uit de startblokken en de mythologie van Wind en Cloud vliegt tegen hyperkinetisch tempo op de kijker af. Heb je de originele strip of de eerdere live-actionprent niet gezien, dan ben je er een beetje aan voor de moeite. Het helpt dan ook niet dat de uitwerking van het scenario vaak nogal een rommeltje is en zelfs voor de kenners niet altijd even makkelijk om te volgen. Gelukkig biedt Storm Rider: Clash Of Evil wel iets meer.

De regie van Dante Lam (Beast Cops, The Twins Effect) is bijv. erg strak en dynamisch, met heerlijk spectaculaire actie. Het moet gezegd dat de handgetekende animatie erg knap is, met veel detail, diepte en op de juiste momenten erg geslaagde en vaak slimme toevoegingen van computereffecten. We durven zelfs stellen dat de samenvoeging van klassieke handgetekende animatie en CGI in Storm Rider: Clash Of Evil het meest verbluffende resultaat geeft dat we tot nu toe in het genre gezien hebben! Het is zelfs jammer dat men er geen 3-D-prent van gemaakt heeft, want dat had het geheel gewoon nog beter tot leven gebracht. Ironisch genoeg is het geen Japanse productie - waar men toch de meeste ervaring heeft in dit soort animatie - maar een project uit Hong Kong.

Storm Rider: Clash Of Evil is dan misschien qua verhaal geen meesterwerk, het is dankzij de indrukwekkende animatie en de coole actie zeker en vast een must-see voor de vele hardnekkige fans van "Wind and Cloud" en de eerdere The Storm Riders film. De animatiefilm schreeuwt overigens wel erg luid om een sequel, dus laten we hopen dat dit een aftrap mag zijn voor een hele reeks films omtrent de heldhaftige stormrijders!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde beeld is lekker scherp met heldere en levendige kleuren. Het beeld is erg proper, maar het heeft jammer genoeg behoorlijk wat last van digitale compressiefouten en er is ook veel edge-enhancement aanwezig. De Kantonese Dolby Digital 5.1-track klinkt prima met heldere dialogen en een nette weergave van omgevingsgeluiden en de muziek. Ruis of andere storingen zijn gelukkig niet aan de orde.

EXTRA'S
Helaas enkel maar een achttal promotionele trailers. Aangezien er ook niet echt veel informatie online te vinden is, had een commentaartrack en/of een fatsoenlijke documentaire zeker en vast meerwaarde geboden voor de vele fans en liefhebbers. Een gemiste kans!

CONCLUSIE
Storm Rider: Clash Of Evil is een geslaagde anime van Chinese makelij. Het verhaal staat los van de populaire live-actionfilm uit 1998, maar vertelt ons een ander verhaal met in de hoofdrol de populaire stripfiguren Storm en Cloud. De dvd van distributeur Splendid is helaas volledig gespeend van noemenswaardige extra's, maar de beeld- en geluidskwaliteit zijn prima. Een must-have voor de fans!
cover
Studio: Splendid

Regie: Dante Lam
Met: Diversen

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.00:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Kantonees Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Duits
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij