:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MESSENGERS 2 - THE SCARECROW
MESSENGERS 2 - THE SCARECROW
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2010-02-08
FILM
John Rollins (Norman Reedus) staat er al een tijdje slecht voor. De oogst wil maar niet vlotten, de schulden stapelen zich op en daarenboven begint de relatie met zijn vrouw barsten te vertonen. Dit verandert echter allemaal in één klap als John een bizarre en behoorlijk angstaanjagende vogelverschrikker in zijn veld plaatst. Die stond verborgen in zijn schuur achter een valse muur. John stelt zich geen vragen en geniet van het geld, het plots gezinsgeluk en het hernieuwde aanzien in de buurt. Maar dan beginnen er erg vreemde dingen te gebeuren en ontdeken John en zijn gezin dat de vogelverschrikker voor een zekere reden goed verstopt zat in de schuur...

"The Beginning Of The End"

De eerste The Messengers was het Amerikaanse debuut van de gevierde Pang-broertjes, u wel bekend van onder meer Bangkok Dangerous en de succesvolle The Eye-trilogie. Deze film werd - ondanks het feit dat het maar om een grijze PG13-bedoening ging vol armzalige clichés - toch een behoorlijk kaskraker. Niet verwonderlijk hebben we nu een vervolg in de vorm van Messengers 2: The Scarecrow. Hoewel, vervolg is niet helemaal juist, want het betreft hier een zogenaamde prequel. Het opnieuw door genre-expert Todd Farmer (Jason X, My Bloody Valentine 3-D) geschreven scenario vertelt een verhaal dat zich afspeelt vóór de gebeurtenissen van het origineel. Maar behalve de boerderij heeft deze tweede prent in essentie bitter weinig te maken met de eerste film. De sfeer is helemaal anders en waar The Messengers duidelijk in het kielzog kwam van populaire J-horrorfilms zoals onder meer The Ring en The Grudge, is Messengers 2 eerder een gewelddadige monsterfilm met overduidelijke slasherinvloeden.

Dit is overigens helemaal niet slecht. Integendeel! Zo hoef je bijv. het banale eerste deel al niet uit te zitten om de tweede film te kunnen volgen en bovendien is Messengers 2: The Scarecrow gewoon een vlottere en 'betere' horrorfilm. Het bloed vloeit rijkelijk en de speciale effecten zijn meer dan behoorlijk. Bovendien is Norman Reedus een beter gekozen hoofdrolspeler dan de verwaaide Kirsten Stewart - u weet wel "Bella Swan" uit de platte Twilight-filmreeks. Tot daar het goede nieuws, want een echt goede film is de tweede Messengers uiteraard nog steeds niet.

Zo slaagt regisseur Barnewitz er maar zelden in om de spanning lang genoeg vast te houden. Bovendien stapelen de genreclichés zich tegen een sneltempo op en zal de getrainde horrorkijker de uitkomst van de film al kunnen raden nog voor die goed en wel halfweg is. Toch kan je het veel slechter treffen dan deze Messengers 2: The Scarecrow en mits een niet al te hoog verwachtingspatroon zullen de meeste horrorfans nog best kunnen genieten van deze redelijke direct-to-dvd-sequel.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is over het algemeen scherp met een bevredigend contrast en schaduwdetail. Het zwartniveau is redelijk en de overige kleuren worden eveneens netjes weergegeven. De gebruikte filmprint oogt proper, maar hier en daar is er wel wat beeldruis en filmgrain te zien. Vooral dan in de donkere scènes. Gelukkig neemt dit nergens dramatische vormen aan! De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima met heldere en goed verstaanbare dialogen. Geluidseffecten en muziek klinken prima met een bevredigende dynamiek en spreiding zonder al te bombastisch over te komen. Ruis, kraakjes en andere oneffenheden zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Enkel een aantal automatisch opstartende cross-promotionele trailers van gelijksoortige producties die verschenen zijn bij de dezelfde distributeur.

CONCLUSIE
Messengers 2: The Scarecrow is een redelijke prequel op de horrorhit The Messengers uit 2007. Verwacht geen vernieuwende of baanbrekende originele cinema en dan valt er voor de niet al te veeleisende horrorfan genoeg te beleven! De dvd is overigens meer dan behoorlijk. 


cover




Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Martin Barnewitz
Met: Norman Reedus, Heather Stephens, Claire Holt, Darcy Fowers

Film:
6/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045217693


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij