:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COLUMBUS DAY
COLUMBUS DAY
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-02-18
FILM
John Cologne (Val Kilmer) gaat nog één grote overval plegen vooraleer hij zijn pensioen opneemt en naar Florida trekt. Hij heeft een koffertje buitgemaakt, en heeft in een park afgesproken met zijn opdrachtgevers om het tegen de afgesproken som over te maken. Hij ontmoet echter een jongetje, Antoine (Bobb'e J. Thompson), dat hem goed door schijnt te hebben en hem ertoe beweegt om zijn leven te heroverwegen. Hij probeert terug banden aan te knopen met zijn ex (Marg Helgemberger) en zijn dochter (Ashley Johnson) en hen te betrekken in zijn nieuwe levensplannen. Maar eerst moet hij zien de dag te overleven.

De film wordt valselijk geadverteerd als een pompende actiefilm (zie de cover met Kilmer in een lange regenjas en twee pistolen tegen zich aangedrukt), maar tenzij het als een verwilderde op de toetsen van een GSM rammen als actie telt, is dit op zijn zachtst gezegd een beetje misleidende reclame. De openingsscène van de film belooft veel goeds, maar de film ontspoort al snel als een trein die niet op de rails kan blijven. De hele actie speelt zich af in hetzelfde park, wat blijkbaar de gimmick van de film moet zijn, en het enige andere wat in de film gebeurt is dat de telefoonmaatschappijen van draadloze netwerken schandalig rijk worden van het over en weergebel. Dat films die zich op een beperkte locatie afspelen ook vuurwerk kunnen geven bewijst een film als Phone Booth, maar in deze film zit het tempo compleet verkeerd en is de compleet overbodige casting van snotneus Bobb'e J. Thompson die Val Kilmer weer op het rechte pad moet brengen zo compleet fout als maar zijn kan. D'r is niets mis, zelfs voor een grote naam, om af en toe eens een low budget-film te doen, al was het alleen maar voor de artistieke integriteit, maar Kilmer had beter zich op voorhand beraden of de keuze voor Columbus Day wel zo goed was; dat één van de productiemaatschappijen van deze prent "Kilmer Films" is, doet echter het ergste vermoeden. Val Kilmer en Marg Helgenberger kunnen met hun acteerspel de zaak nog enigszins recht houden, maar de rest van de cast kan onmiddellijk worden afgeschreven als staal zonder waarde. Dat geen van de personages deftig wordt ingeleid, en we zomaar moeten afgaan op de stem aan een telefoon wie wie is, werkt in dit uiterst verwarde scenario voor geen meter. Misschien was een Batkostuum met tepels dan tóch niet zo'n slechte keuze...

BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit is aanvaardbaar, maar schittert niet echt. De film is nogal donker en de kleuren zijn niet dadelijk geprononceerd. Ook technisch straalt het low budget-aspect er blijkbaar af. Voor het geluid kunnen we kiezen tussen een Dolby Digital 5.1-track en een originele Dolby Surround 2.0-track, waarbij de eerste een kunstmatig opgepompte versie van de tweede is. Kanaalscheiding is iets wat de remixer van dienst vreemd was, en het geheel klinkt een beetje als een soepje.

EXTRA'S

Deze disk bevat alleen wat trailers.

CONCLUSIE

Enkel geschikt voor onvoorwaardelijke Val Kilmer-fans, die zelfs moeite zullen hebben met zich af te vragen of de ster aan lager wal is geraakt en dit soort opdrachten moet aannemen om zijn facturen te betalen.



cover




Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Charles Burmeister
Met: Val Kilmer, Marg Helgenberger, Wilmer Valderrama, Bobb'e J. Thompson, Ashley Johnson, Lobo Sebastian, Michael Muhney, Mark Kelly, Shelley Malil, Richard Edson

Film:
2,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714025515228


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij