:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LAURYN HILL - MTV UNPLUGGED NO. 2.0
LAURYN HILL - MTV UNPLUGGED NO. 2.0
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-07-02
CONCERT
De naam Lauryn Hill klonk ons tot voor kort niet zo bekend in de oren. In een niet zo ver verleden maakte ze deel uit van de Fugees. Sinds enkele jaren is de soloweg ingeslagen, en met succes. Haar eerste solo-album The Miseducation of Lauryn Hill uit 1998 ging vlotjes over de toonbank (meer dan 12 miljoen exemplaren) en werd met vijf Grammy's beloond. MTV Unplugged No. 2.0 is haar eerste album sinds 1998 en bevat dertien nieuwe en akoestische nummers, opgenomen op 10 maart van dit jaar voor een klein en select publiek. "I want to introduce you to me," zegt ze bij de aanvang van het concert, waarop ze tussen de songs door allerlei persoonlijke levenservaringen met het publiek deelt en vertelt hoe ze die ervaringen verwerkt heeft. Het klinkt wel wat geforceerd en prekerig, de niet-echte fan zal er geen boodschap aan hebben, maar het moet gezegd dat het concert zeer sterk is. Bijna alles songs werden door haar zelf geschreven en enkel begeleid door een akoestische gitaar. Op zich toch wel een prima prestatie voor iemand die vroeger furore maakte in het hip-hop wereldje.

De songs die Lauryn Hill brengt zijn: Mr. Intentional, Adam Lives In Theory, Oh Jerusalem, War In The Mind, I Find It Hard To Say (Rebel), Water, Just Want You Around, I Gotta Find Peace Of Mind, Mystery Of Iniquity, I Get Out, I Remember, So Much Things To Say en The Conquering Lion.

BEELD EN GELUID
Dit concert heeft een standaard 1.33:1 beeldformaat dat een zeer goede kwaliteit biedt. Het beeld bevat veel scherpte en detail, kleuren ogen warm, contrast is optimaal geregeld. Op geen enkel moment merk je ruis of compressiefouten. Een prima transfer. Twee audiotracks zijn op deze release aanwezig: een Dolby Digital 5.1 (448 kbps) en een LPCM 2.0 (1536 kbps) die beiden zeer overtuigend klinken. De muziek concentreert zich grotendeels in de voorste kanalen terwijl de surrounds eerder voor de omgevingsgeluiden aangesproken worden. Tevens gaat de track voldoende diep door in de lage tonen waardoor de belevenis van dit concert groter wordt.

Enig minpunt is de afwezigheid van ondertitels. Tussen elke song vertelt Lauryn Hill over haar levenservaringen en hier zou je zeker ondertitels best kunnen gebruiken.

EXTRA'S
Er zijn geen extra's aanwezig.

CONCLUSIE
Lauryn Hill zet hier een knap optreden neer: sterke en tegelijk zeer persoonlijke nummers, toegegeven met een prekerig en christelijk sfeertje tussen de songs in, maar de echte fans zal dit worst wezen. Een aanrader!


coverStudio: Sony Music

Regie: Joe De Maio
Met: Lauryn Hill

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
U.K.

Jaar:
2002

Leeftijd:
E

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5099705430798


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels LPCM 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen