:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD
BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2010-11-10
FILM
De broers Andy en Hank Hanson zitten allebei met geldzorgen. Hank slaagt er maar niet in om de alimentatie voor zijn dochter Nanette te betalen en Andy houdt er – door zijn cocaïneverslaving – een dure levensstijl op na. Bovendien staat Andys huwelijk op springen en hier zal de affaire die zijn vrouw heeft met zijn broer geen goed aan doen. In een ultieme poging zijn huwelijk nog te redden, wil Andy met zijn vrouw Gina naar Rio verhuizen. Maar ook daar is geld voor nodig.

Zo komt Andy op het idee om een overval te plegen. Hij overtuigt Hank mee te werken aan het plan, maar die weet niet in het minst waar hij aan begint. Andy heeft immers zijn zinnen gezet op de juwelierszaak van hun ouders. Omdat de broers goed op de hoogte zijn van de gang van zaken in de winkel, hun ouders bovendien goed verzekerd zijn en ze zelf geweld kunnen vermijden, lijkt het succes verzekerd. Hank ziet het bij nader inzien toch niet zitten om de klus zelf te klaren en hij schakelt de hulp in van Bobby, een louche typetje dat Hank kent van op café. Maar – door een samenloop van omstandigheden – lopen de zaken anders dan gepland. De vader van Hank en Andy besluit het hier niet bij te laten en hij wil kost wat kost de daders te pakken krijgen en straffen…

Regisseur Sidney Lumet toont de gebeurtenissen die geleid hebben tot de tragische afloop vanuit verschillende perspectieven. We volgen zowel Hank, Andy als de ouders Hanson in de dagen voor en na de overval. De vertelstandpunten wisselen elkaar met grote snelheid op, maar dat stoort niet in het minste. Zelfs al weet de kijker al van aan de start van de film wat er te gebeuren staat, verveelt Before the Devil Knows You’re Dead geen seconde. Voor deze dramatische thriller heeft Lumet een sterke cast uitgekozen met Ethan Hawke als Hank, Philip Seymour Hoffman als Andy en Albert Finney in de rol van de vader van de twee mannen.

BEELD EN GELUID
Bij het bekijken van deze film hebben we ons meermaals de vraag gesteld of we effectief naar de Blu-rayversie aan het kijken waren. De beeldkwaliteit laat dan ook zwaar te wensen over. De kleuren komen allemaal nogal mat over, de contrasten zijn verre van scherp. Maar wat ons nog meer stoorde waren de compressieartefacten die op verscheidene momenten in de film duidelijk aanwezig waren. Het geluid was gelukkig minder rampzalig, maar echt bijzonder was het ook niet te noemen.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Before The Devil Knows You’re Dead is, qua verhaal, zeker het bekijken waard. De opbouw zit mooi in mekaar en de acteurs doen hun job naar behoren. Maar de Blu-rayversie valt zeker niet aan te raden.


coverStudio: A-Film

Regie: Sidney Lumet
Met: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Marisa Tomei, Albert Finney

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
3/10


Regio:
B

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.77 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD Master 5.1


Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
Geen

Andere recente releases van deze maatschappij