:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVAN ALMIGHTY
EVAN ALMIGHTY (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-01-04
FILM
Wie herinnert zich niet de grappige tv-reporter Bruce Nolan uit Bruce Almighty? Bruce slaagde er maar niet in de zo gewenste promotie te krijgen en maakte de grote fout om de schuld in de schoenen van God te schuiven. God vond er niets beter op dan zijn superkrachten even uit te lenen aan Bruce zodat die kon proberen om het beter te doen. En dat Bruce van zijn superkrachten gebruikt gemaakt heeft, zal voornamelijk zijn collega Evan Baxter geweten hebben.

Maar toch is het blijkbaar allemaal wel goed afgelopen met Evan. Meer zelfs, hij heeft het ver geschopt, is benoemd tot Junior Congreslid en hij geniet met volle teugen van de nieuwe auto, het nieuwe huis en de bewonderende blikken die met zijn nieuwe functie gepaard gaan. Maar Evans belofte om de wereld te veranderen is bij God niet onopgemerkt gebleven. Alleen ziet God deze verandering op een iets andere manier dan Evan zelf. God heeft immers een heel speciale opdracht voor Evan: hij moet een ark bouwen. Evan is er rotsvast van overtuigd dat God last heeft van stress en dat hij gek aan het worden is. Maar de leveringen van planken en materiaal blijven komen en steeds meer diersoorten bieden zich in paren aan en dus beseft Evan dat er geen ontkomen mogelijk is. Hij moet en zal de ark bouwen zoals God hem gevraagd heeft.

Evan Almighty is geregisseerd door Tom Shadyac die eerder ook al Bruce Almighty op zijn palmares mocht schrijven. In Evan Almighty concentreren we ons op Evan Baxter, een ijdele en ietwat gladde politicus. De rol wordt vertolkt door Steve Carell (The 40 Year-Old Virgin en The Office) die alom bekend is voor zijn komisch talent. Morgan Freeman neemt weer de rol van God op zich. Voorts herkennen we nog Lauren Graham (Gilmore Girls) als Joan Baxter en John Goodman (Roseanne) als congreslid Long. Op zich geen slechte cast dus voor een komische film, maar toch is Evan Almighty niet meteen een succes te noemen. De makers van deze film zullen ongetwijfeld gedacht hebben op een gemakkelijke manier het succes van Bruce Almighty te kunnen herhalen, maar niets is minder waar. Evan Almighty is een beetje te veel van het goede. De grapjes zijn voorspelbaar en vaak is het net iets té vergezocht of té overdreven.

BEELD EN GELUID
Wat betreft de beeldkwaliteit scoort Evan Almighty zeker goed. Het beeld is haarscherp en de kleuren zijn mooi helder. Zeker in de scènes waarin God zijn schepping toont, komen de kleuren schitterend tot uiting. De computeranimatie daarentegen ziet er minder geslaagd uit.
Het geluid is ook best indrukwekkend. In een welbepaalde scène waarin Evan achtervolgd wordt door een gigantische zwerm vogels, voelden we ons zelf al helemaal omringd door onze gevederde vrienden.

EXTRA'S
Deze Blu-rayversie van Evan Almighty bevat geen extra’s. In het hoofdmenu – dat overigens alleen symbooltjes bevat – stond een vraagteken waarachter we hoopten wat extra’s te vinden. Maar dit vraagteken was niet meer dan een verklaring van de symbolen van het hoofdmenu. Over een tegenvaller gesproken.

CONCLUSIE
Bruce Almighty is geen slechte komedie, maar jammer genoeg kunnen we niet hetzelfde zeggen van zijn opvolger Evan Almighty. Het concept wordt te ver uitgezogen om nog grappig te zijn. Hier kan zelfs het alom geprezen – en ons inziens zwaar overroepen – komisch talent van Steve Carell niets aan veranderen.


cover
Studio: Universal

Regie: Tom Shadyac
Met: Steve Carell en Morgan Freeman

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
6

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD Master Audio 5.1
Frans DTS-HD High Resolution 5.1


Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij