:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PEACOCK
PEACOCK
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2010-12-17
FILM
John Skillpa is op z’n zachts uitgedrukt een heel zonderlinge man. In het kleine dorpje Peacock kent iedereen hem en zijn dorpsgenoten nemen zijn vreemde gedrag erbij. John werkt in een bank en door zijn bijna onderdanige houding wordt er wel wat misbruik van hem gemaakt. Hoewel John bergen werk verzet en uiterst punctueel is, krijgt hij daar geen erkenning voor en wordt hij – in zijn kantoortje in de kelder van het gebouw - helemaal als verwaarloosbaar aangezien. Wat niemand kan vermoeden is dat John een groot geheim heeft. Hij is er immers van overtuigd dat hij niet alleen woont, maar dat hij zijn huis deelt met Emma. Emma is Johns alter ego die hij altijd al goed verborgen heeft kunnen houden.
Wanneer er een trein ontspoort en in Johns tuin belandt, komt zijn geheim deels aan het licht. Al zijn buren hebben Emma gezien en vanaf dat moment kan John haar bestaan immers niet meer verborgen houden. John stelt alles in het werk om de rust zo snel mogelijk te doen weerkeren, maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt. De ontspoorde trein is groot nieuws in Peacock en de burgemeester wil het wrak zelfs gebruiken voor zijn politieke campagne. Stilaan verliest John zijn grip op de situatie en hij laat steeds meer steken vallen. Emma daarentegen wordt steeds dominanter. Dan duikt ook Maggie op, een meisje dat Johns kind gekregen heeft en dat nu zijn hulp vraagt om uit Peacock weg te raken.
Gaat John, in deze chaos, kunnen verborgen houden dat hij en Emma één en dezelfde persoon zijn? En wat zijn juist de bedoelingen van Emma?

Producent Barry Mendel kennen we al van films als The Sixth Sense en Unbreakable. Met Peacock levert hij weer een thriller af met een wel heel speciale sfeer. Cillian Murphy, die we kennen uit The Dark Knight en Inception, speelt zowel John als Emma Skillpa. Deze dubbelrol gaat hem verbazend goed af. Hoewel beide personages vreemd te noemen zijn, verschillen ze toch nog aanzienlijk van elkaar en dat is toch wel een hele prestatie. Naast Cillian Murphy zien we ook Ellen Page (uit Juno) en Susan Sarandon aan het werk. Zjj brengen het er ook niet slecht vanaf, maar toch zijn deze rollen niet te vergelijken met die van Murphy. Ondanks de speciale sfeer en de sterke acteerprestaties lost de film toch niet al onze verwachtingen in. We hebben het gevoel dat de spanning, die aan het begin van de film zo zorgvuldig is opgebouw, achteraf wat verloren gaat. Daardoor hebben we na een uurtje het gevoel dat we het allemaal al gezien hebben en dat er niet veel nieuws meer gebeurt. Het einde komt dan weer vrij plots, maar is op zijn manier toch wel goed.
BEELD EN GELUID

Qua beeld en geluid doet de dvd van Peacock het niet slecht. Het surround geluid is duidelijk aanwezig aan het begin van de film wanneer we, in voice-over, wat flarden te horen krijgen uit de kindertijd van John Skillpa, en bij het ontsporen van de trein. Daarna wordt het van minder belang voor de film en is het uiteraard ook niet meer zo prominent aanwezig.

EXTRA'S
Echt helemaal niets. Deze dvd bevat zelfs geen menuscherm.
CONCLUSIE

Voor liefhebbers van psychologische thrillers met een speciale sfeer kan Peacock best wel meevallen. Wij zijn van mening dat, ondanks de sterke prestatie van Cillian Murphy, we al betere films gezien hebben binnen dit genre.


cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Michael Lander
Met: Cillian Murphy, Ellen Page en Susan Sarandon

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:

Geen


Andere recente releases van deze maatschappij