:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARTER WIFE, THE - DE COMPLETE SERIE
STARTER WIFE, THE - DE COMPLETE SERIE
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2011-01-09
SERIE
Molly Kagen (Debra Messing) is pas gescheiden van de rijke Hollywood-magnaat Kenny Kagan (David Alan Basche). Het blijkt niet zo eenvoudig te zijn om het plots als alleenstaande moeder met heel wat minder te moeten rooien...

Het is een waarheid als een koe, maar er zijn nu eenmaal series waarmee het onmiddellijk “klikt” en andere zoals The Starter Wife waarmee dat heel wat minder of helemaal niet het geval is. Met het gezegde “schoenmaker blijf bij je leest” in het achterhoofd kunnen we niet anders dan vaststellen en bekennen dat ondergetekende niet onmiddellijk tot de doelgroep van de serie behoort. Het feit dat The Starter Wife te zien was op Vijftv is daarvoor al een zekere indicatie, alhoewel de zender ook geapprecieerde series als Grey's Anatomy en E.R. programmeert. Dat The Starter Wife hoofdzakelijk gericht is op vrouwelijke kijkers hoeft uiteraard niet te betekenen dat ze niet door mannen geapprecieerd kan worden. Ze zullen ongetwijfeld te vinden zijn, de vrouwen en mannen die The Starter Wife een erg leuke serie vinden, maar zelf moesten we meer dan eens een geeuw onderdrukken. Op zijn slechtst is The Starter Wife een serie voor huisvrouwen met teveel vrije tijd, op zijn best is de serie een ongevaarlijke manier om al suffend te bekomen van een zware werkdag. The Starter Wife is veel te braaf (vanaf 6 jaar volgens de keuring, toch een indicatie) en veel te oppervlakkig om te blijven hangen. De humor is geregeld van een bedroevend niveau en verschillende personages zijn zodanig cliché dat ze eerder irritant dan interessant zijn. Als we dan toch twee lichtpuntjes moeten opnoemen dan zijn het de vertolking van Debra Messing (die ons eerder wist te bekoren met haar rol in Will & Grace.) en de verwijzingen naar een bekende film bij het begin van elke aflevering.

The Starter Wife begon als een mini-serie van 6 afleveringen. Na ondermeer een Emmy-nominatie en goeie kijkcijfers besliste USA Network om The Starter Wife voort te zetten als “gewone” serie. Er werden uiteindelijk 10 bijkomende afleveringen gemaakt en inmiddels is de serie stopgezet wegens de tegenvallende kijkcijfers.

BEELD EN GELUID
We krijgen een redelijk adequate transfer in het originele 1.78.1-formaat. Zowel op het vlak van kleuren als contrast krijgen we een transfer in de lijn der verwachtingen. Hier en daar onbreekt echter de nodige scherpte. In tegenstelling tot de regio 1-release moeten we het hier stellen met een Dolby Surround 2.0-track. Misschien wat slordig en vreemd dat de 5.1-track niet is overgenomen, maar we kunnen niet zeggen dat de hier aanwezige track slecht is.

EXTRA'S
We krijgen geen extra's.

CONCLUSIE
Gezien het niet al te hoge niveau dat de meeste afleveringen van The Starter Wife halen, valt het niet te verbazen dat de serie inmiddels is stopgezet.


cover
Studio: Universal

Regie: Dan Lerner, Arlene Sandford, Anton Cropper
Met: Debra Messing, Chris Diamantopolus, Judy Davis, David Alan Basche, Joe Mantegna, Danielle Nicolet

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Tragikomedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
660 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582768459


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij