:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KILLSHOT
KILLSHOT
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-02-22
FILM
Armand Degas, beter bekend als Blackbird, heeft er een hele carrière opzitten als huurmoordenaar bij de maffia. Hij heeft zijn succes te danken aan zijn koelbloedigheid en aan het feit dat hij nooit getuigen achterlaat. Maar na jaren dienst vindt Blackbird dat de tijd gekomen is om te rentenieren. Dat is echter zonder zijn baas gerekend die hem nog één klus laat klaren, nl. een oudere maffiabaas opruimen die Blackbird Papa noemt. Hij doet wat hem gevraagd wordt, maar rekent ineens ook af met de vrouw die bij Papa is en dat tot groot ongenoegen van zijn baas. Na deze bewogen klus treft Blackbird Richie Nix in een bar. Richie Nix is alles wat Blackbird niet is. Hij is hyperactief, impulsief, agressief en nadenken is niet zijn sterkste eigenschap. Toch gaan de twee een team vormen, grotendeels omdat Nix Blackbird herinnert aan zijn overleden broertje. Nix is volop bezig met de afpersing van een vastgoedmakelaar en hij kan de hulp van Blackbird daarbij wel gebruiken.


Ondertussen maken we ook kennis met Carmen en Wayne Colson, een koppel dat op het punt staat uit elkaar te gaan. Carmen werkt in de vastgoedsector en Wayne zit in de bouw. Als hij zijn job verliest, probeert hij werk te vinden in het bedrijf waar zijn vrouw werkt. Net op het moment dat hij solliciteert, komen Nix en Blackbird toe om de baas van de firma af te persen. Zij zien Wayne verkeerdelijk aan voor de baas waardoor hun eerste project samen fout afloopt. Blackbird en Nix vluchten, maar Blackbird is niet van plan om zijn gouden gewoonte om geen getuigen achter te laten te veranderen. Hij is vastberaden om Carmen en Wayne het zwijgen op te leggen, maar ook zijn tweede poging blijft zonder succes.


Door Blackbirds connecties met de maffia beslist de politie om Carmen en Wayne in het Witness Protection Program onder te brengen. Maar de vraag is of ze dan veilig zullen zijn.

De eerste plannen voor Killshot, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elmore Leonard, dateren al van 1997. In 2005 gingen de eigenlijke opnames van start. Maar de release van de film bleef uit. Uiteindelijk verscheen Killshot op dvd in 2009. Regisseur John Madden koos voor een aantal bekende namen, zoals Mickey Rourke en Diane Lane, maar dat kan niet echt baten. De film maakt op geen enkel moment echt indruk.


BEELD EN GELUID

Wat beeld- en geluidskwaliteit betreft, is Killshot een vrij middelmatige film. Er zijn geen fouten of grote tekortkomingen, maar we hebben ook niets gezien of gehoord dat echt de moeite waard is om te vermelden.

EXTRA'S
Behalve de trailer van de film zijn er geen extra's.


CONCLUSIE

Killshot is een middelmatige film met een middelmatige beeld- en geluidskwaliteit en middelmatige acteerprestaties. Een film zoals er dertien zijn in een dozijn.


cover
Studio: Paradiso

Regie: John Madden
Met: Diane Lane, Mickey Rourke, Thomas Jane, Joseph Gordon-Levitt en Rosario Dawson

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504073526


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels DTS 5.1
Frans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands en Frans
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij