:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEFINITELY, MAYBE
DEFINITELY, MAYBE (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-02-17
FILM
Voor de bespreking van de dvd van deze film, klikt u hier.

Will Hayes, een dertiger uit Manhattan, zit op een moeilijk punt in zijn leven. Op professioneel gebied heeft hij niet bereikt wat hij hoopte, hoewel dat als gevolg van zijn ambitie om president te worden misschien niet meteen zo verbazend is. Toch is het duidelijk dat een job in de reclamewereld helemaal niet is wat Will wilde doen. Ook op liefdesvlak zit het hem wat tegen, waarvan de scheidingspapieren die hij toegestuurd krijgt het harde bewijs zijn. Gelukkig heeft Will nog altijd zijn dochter Maya. Wanneer hij haar gaat ophalen van school, heeft Maya net haar eerste les seksuele opvoeding gehad wat ervoor zorgt dat ze haar vader gaat uithoren over zijn liefdesleven.
Na lang aandringen geeft Will toe. Hij zal Maya vertellen over zijn leven vóór hij getrouwd was. Will verandert de namen van de grote liefdes uit zijn leven en laat het aan Maya over om te ontdekken wie van deze vrouwen eigenlijk haar moeder is. Doorheen ellenlange flashbacks vertelt Will over zijn jeugdliefde Emily, zijn beste vriendin April en de vrijgevochten journaliste Summer. Alle drie hebben ze een grote rol gespeeld in zijn leven, maar toch is hij uiteindelijk alleen achtergebleven. Naarmate Maya meer te weten komt over het verleden van haar vader, beseft ze – meer dan hijzelf – wat hij nodig heeft om echt gelukkig te worden. Maar gaat Will eindelijk de ware liefde van zijn leven kunnen veroveren?

De regie van Definitely, Maybe was in handen van Adam Brooks die eerder al de komedies French Kiss en Bridget Jones: The Edge Of Reason regisseerde. Met Ryan Reynolds als Will en Isla Fisher, Elizabeth Banks en Rachel Weisz als de drie vrouwen uit zijn leven, heeft de film best een sterke cast. Ook dochtertje Maya – gespeeld door Abigail Breslin die we al kennen als Olive uit Little Miss Sunshine – doet het uitstekend. Toch blijft Definitely, Maybe een doorsnee romantische komedie.

BEELD EN GELUID
Wat de beeldkwaliteit betreft, kunnen we niet klagen. De beelden zijn helder en scherp en vrij van fouten. Voor het geluid is er een DTS-HD Master Audio track die jammer genoeg op geen enkel moment de aandacht trekt. Uiteraard is Definitely, Maybe niet meteen het type film waarin het geluid een doorslaggevende rol speelt, maar toch stelde het hier wel wat teleur.

EXTRA'S
In tegenstelling tot de dvd bevat de Blu-ray geen extra’s.

CONCLUSIE
Liefhebbers van romantische komedies zullen wel kunnen genieten van Definitely, Maybe. Maar in dit geval lijkt de Blu-ray ons geen enkele meerwaarde te bieden.


cover
Studio: Universal

Regie: Adam Brooks
Met: Ryan Reynolds, Isla Fisher, Derek Luke, Abigail Breslin, Elizabeth Banks en Rachel Weisz

Film:
6.5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7.5/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
AL

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582809275


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD Master Audio 5.1
Frans DTS 5.1
Italiaans DTS 5.1
Duits DTS 5.1
Spaans DTS 5.1
Japans DTS 5.1
Portugees DTS 5.1
Latijns-Amerikaans Spaans DTS 2.0
Russisch DTS 2.0


Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij