:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SWITCH, THE
SWITCH, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-05-01
FILM
Wally is een succesvol beursmakelaar, maar de beurs is dan ook zowat het enige waar hij sterk in is. Hij heeft geen verstand van kleding, heeft heel wat neurotische trekjes en hij heeft een gebrek aan sociale vaardigheden. Dat is waarschijnlijk de reden waarom Wally nog steeds alleen is. Hij heeft een tijdje een relatie gehad met Kassie, maar ook zij hield het niet vol. Na hun breuk zijn Wally en Kassie beste vrienden geworden en het verbaast dan ook niet dat Kassie Wally meteen inlicht over haar plan. Ze hoort haar biologische klok steeds luider tikken en is het beu om te wachten op de geschikte man. Dus heeft Kassie beslist op zoek te gaan naar een spermadonor. Ze wil geen anonieme onbekende, maar wel een man die ze kan ontmoeten en keuren. Wally is absoluut niet gewonnen voor het idee, maar toch zet Kassie door. Als ze eindelijk de geschikte donor gevonden heeft in de joviale Roland, organiseert ze zelfs een inseminatiefeestje waarop al haar vrienden, en dus ook Wally, zijn uitgenodigd. Hij, nog steeds niet overtuigd dat Kassie de juiste beslissing genomen heeft en totaal van de kaart door het vreemde idee van een inseminatiefeestje, drinkt zich die avond lazarus. We hoeven u niet te vertellen dat dit de voorbode is van een hoop problemen. Terwijl Wally zich op het toilet aan het amuseren is met het spermastaal van Roland – inderdaad, het wordt steeds vreemder – belandt het goedje per ongeluk in de afvoer. Dat kan natuurlijk de besten overkomen en Wally bedenkt al snel een oplossing. Wat Roland kan, kan hij immers ook en zo gebeurt dan de allesbepalende wissel. De volgende morgen herinnert Wally zich niets meer van het voorval. Als Kassie meedeelt dat de inseminatie gelukt is en dat ze zwanger is, gaat er nog steeds geen belletje bij hem rinkelen. Meer nog, hij kan het niet laten zijn ongenoegen over het hele idee te uiten en daarmee komt hun vriendschap op een heel laag pitje te staan, zeker als Kassie met haar kindje wegtrekt uit New York, is het contact grotendeels verbroken. Zeven jaar later komt Kassie met zoontje Sebastian echter terug naar New York en het wordt snel duidelijk dat Sebastian geen gewone jongen is. Hij heeft een hekel aan sport, is een volleerde hypochonder en hij verzamelt fotolijsten. Stilaan begint er bij Wally iets te dagen. Maar gaat hij Kassies hart weer kunnen veroveren?

In The Switch zien we een aantal bekende gezichten in de hoofdrollen. Jennifer Aniston, die we allemaal kennen als Rachel uit Friends , neemt de rol van Kassie voor haar rekening en Jason Bateman, die we al kennen uit Juno, speelt Wally. Hoewel het genre van de film er ongetwijfeld ook voor iets zal tussenzitten, moeten we toch vaststellen dat de personages in The Switch veeleer typetjes zijn. Er is maar weinig diepgang en hierdoor stijgt de film niet echt uit boven de gemiddelde romantische komedie. Jennifer Aniston stelde ons zelf wat teleur doordat we teveel Rachel herkenden in Kassie.

BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit van The Switch zijn meer dan degelijk. De beelden zijn scherp, helder en foutloos en het surroundsound is van goede kwaliteit en komt in sommige scènes echt wel mooi tot uiting. Toch is de meerwaarde ervan jammer genoeg eerder beperkt. The Switch is een praatfilm en hoewel het natuurlijk mooi meegenomen is dat er een goede beeld- en geluidskwaliteit is, maakt dit het verhaal natuurlijk niet beter.

EXTRA'S
Niets.

CONCLUSIE
The Switch is een film zoals er dertien zijn in een dozijn, niet slecht, maar ook zeker niet noemenswaardig. Bij echte liefhebbers van het genre zal de film waarschijnlijk wel in de smaak vallen, maar bij ons heeft The Switch niet echt indruk gemaakt. Ander en beter.


cover



Studio: Paradiso

Regie: Josh Gordon, Will Speck
Met: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Jeff Goldblum, Juliette Lewis

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5414937041459


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij