:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SMOORVERLIEFD
SMOORVERLIEFD
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-07-11
FILM
Judith is een succesvolle actrice van middelbare leeftijd. Ze is al jaren gescheiden van Bert. Hun dochter Eva woont bij haar in. Het echtpaar komt nog steeds goed overeen en Bert is eigenlijk haar enige steun en toeverlaat. En da's maar goed ook want ook Michelle - Berts dochter uit een andere relatie - woont bij Judith. Na de dood van zijn eerste vrouw kon Bert immers niet voor het meisje zorgen en gelukkig was Judith er om Michelle op te vangen. Ook Judiths zus Barbara woont bij Judith in. De vier vrouwen delen niet alleen het huis, maar ook al hun gevoelens en gedachten. Er kan - en zal - over alles gesproken worden bij Judith thuis. De dames nemen geen blad voor de mond en praten ongeremd met elkaar over hun liefdes- en seksleven. En daar valt wel wat over te zeggen.


Judith heeft de reputatie te vallen voor de verkeerde mannen. Zo is ze al geruime tijd de maîtresse van een beroemd dichter. Ze is ervan overtuigd dat hij bij haar zal komen wonen, maar als hij op de valreep toch nog kiest voor zijn vrouw, gaat Judith weer aan het daten. Bij elke tegenslag huilt ze uit op de schouders van ex-man Bert. Barbara heeft een relatie met Mathias, maar echt gelukkig is ze niet. Ze blijft het samenwonen maar uitstellen en ook zwanger worden schijnt niet te lukken. Als Barbara op haar werk Jonas tegenkomt, stort ze zich met hem in een passionele affaire en ontdekt ze wat ze de voorbije jaren gemist heeft.


Ook Michelles relatie zit op een dood spoor. Ze werkt zich te pletter in een poging haar vader te overtuigen van haar kwaliteiten als architect en ze heeft geen tijd voor de liefde, ondanks het feit dat ze stiekem haar hart verloren heeft aan Mathias, de vriend van Barbara. Enkel Eva weet echt wat ze wil. Ze is verliefd en is niet van plan de jongen van haar dromen te laten ontsnappen.

Het verhaal van Smoorverliefd wordt verteld vanuit het standpunt van Eva, Judiths dochter.  Maar van haar komen we het minst te weten. De verhaallijnen focussen immers het meeste op de belevenissen van Judith, Barbara en Michelle.

 
Smoorverliefd verscheen slechts enkele weken na Zot Van A en dat was mogelijk niet zo'n goede zaak, want op het eerste gezicht lijken de films toch wel vrij sterk op elkaar. Allebei gaan ze over de problemen en de geneugten van de liefde en allebei switchen ze geregeld tussen verschillende verhaallijnen die toch op één of andere manier met elkaar verbonden zijn. Bovendien gebruiken beide films Antwerpen als kader. Bij het bekijken van de films kunnen we echter vaststellen dat de gelijkenissen daar wel ophouden. Smoorverliefd vertrekt vanuit heel andere hoofdpersonages. Terwijl we in Zot van A een allegaartje van hoofdpersonages kregen, gaat het hier over drie of zelfs vier sterke vrouwen die in ware Sex and the City-stijl zelf de touwtjes in handen nemen in hun zoektocht naar de liefde.
 
Smoorverliefd is een film van Hilde Van Mieghem. Hoewel die vooral bekend is als actrice is ze ook al regisseur niet aan haar proefstuk toe. Voordien regisseerde ze al Dennis van Rita en De Kus. Voor Smoorverliefd wist ze een cast met grote namen bijeen te krijgen waaronder Koen De Bouw (De Zaak Alzheimer, Dossier K.), Koen De Graeve (Zot Van A) en Wine Dierickx (Loft).


BEELD EN GELUID

Wat de beeldkwaliteit betreft, stelde Smoorverliefd ons toch een beetje teleur. Hoewel er geen fouten zaten in het beeld, bemerkten we af en toe wel wat ruis in de achtergrond. Het geluid was beter. De dialogen waren helder en goed verstaanbaar wat wel handig is aangezien er geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is.

EXTRA'S
Het bonusmateriaal vermeld op de hoes klonk zeer interessant. Naast de trailer en de teaser wordt er immers ook uitgepakt met drie onderdelen van een Making-of. Maar jammer genoeg bleken deze extra's niet veel om het lijf te hebben. Elke Making-of duurt immers maar een minuutje en geeft kort een beeld van het filmfestival in Gent, de première in Antwerpen en een korte blik op de set. Deze extra's stellen zo weinig voor dat ze amper het vermelden waard zijn. Daar hadden we heel wat meer van verwacht.


CONCLUSIE

Smoorverliefd is een doorsneefilm geworden, niet echt goed, maar ook niet slecht. De film wordt voorgesteld als een romantische komedie, maar heel veel komische aspecten hebben we wel niet kunnen terugvinden. Voorts willen we nog even vermelden dat de rating die deze film heeft meegekregen ons toch ook wel verbaast. Smoorverliefd is geschikt voor alle kijkers en heeft geen enkele kijkwijzer meegekregen. Nochtans zaten er wel heel wat seksscènes in deze prent, die de film overigens lang niet altijd enige meerwaarde geven.


cover
Studio: JustBridge

Regie: Hilde Van Mieghem
Met: Veerle Dobbelaere, Koen De Bouw, Wine Dierickx, Kevin Janssens, Koen De Graeve, Marie Vinck en Aline Van Hulle

Film:
7/10

Extra's:
5.5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983954977


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Engels, Frans
Extra's:
• Teaser
• Trailer
• Making-of  Film Festival Gent
• Making-of  Première Antwerpen
• Making-of  Smoorverliefd set van de film

Andere recente releases van deze maatschappij