:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARINE STORY, A
MARINE STORY, A
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-09-11
SERIE
Alexandra Everett komt uit een familie van legerofficieren. Haar carrièrekeuze lag dan ook voor de hand, ondanks het feit dat het niet gemakkelijk is om het als vrouw te maken bij de mariniers. Maar ze heeft het gehaald en heeft al heel wat onderscheidingen op haar palmares staan.



Als ze na vier missies thuiskomt, laat ze haar intrede in haar conservatieve geboortedorp niet ongemerkt voorbijgaan. In een winkeltje vloert ze meteen een dief, een jonge kerel die met de hulp van een meisje wat kleine spullen wilde meenemen. Al snel wordt duidelijk dat Alexandra liever in Irak zou vechten dan haar broek hier te verslijten. De plaatselijke macho's zijn alles behalve blij met haar komst. Zij zien een vrouwelijke marinier helemaal niet zitten en het feit dat ze rake klappen van haar krijgen waarschijnlijk nog veel minder.


Het is duidelijk dat Alexandra op scherp staat en dat is ook niet zo verwonderlijk. Na jaren van trouwe legerdienst heeft ze eervol ontslag gekregen. Tijdens haar laatste missie in Irak werd er een onderzoek gestart na verdenking van een homoseksuele geaardheid. Hoewel ze getrouwd is, beweren haar superieuren dat ze homoseksueel getinte e-mails heeft ontvangen. Daarmee heeft ze het "Don't Ask, Don't Tell"-beleid van het Amerikaanse leger - dat inhoudt dat men niet openlijk mag uitkomen voor z'n homoseksuele geaardheid - overtreden. Aangezien deze beschuldiging niet uit de lucht gegrepen is en er achteraf ook foto's opduiken, beslist ze voor de uitspraak van de rechter het aanbod van eervol ontslag te aanvaarden. De sheriff van haar dorp heeft echter een nieuwe opdracht voor Alexandra. Saffron Snow - het liefje van de dief die Alexandra bij de kraag kon vatten - is helemaal op het verkeerde pad na de dood van haar ouders en broertje. Na een laatste aanvaring met het gerecht heeft ze het helemaal verprutst. De rechter heeft haar voor de keuze gesteld: het leger of de gevangenis. En aangezien Saffron de mening toegedaan is dat lui op je achterwerk in de gevangenis zitten leuker is dan door de modder kruipen in het leger, kan ze wel een sterke hand gebruiken om haar uit de gevangenis te houden. Haar grootmoeder wil haar niet achter de tralies zien verdwijnen en ze is dan ook heel dankbaar dat Alexandra haar kleindochter wil voorbereiden op boot camp. Aanvankelijk heeft de ex-marinier haar handen meer dan vol met de rebelse Saffron, maar uiteindelijk slaagt ze erin haar te motiveren.


Op deze manier krijgt ook Alexandra stilaan haar leven weer op de rails. Maar dan komt één van haar kennissen - die zijn eer zwaar gekrenkt zag toen Alexandra hem genadeloos versloeg bij het armworstelen - achter haar geaardheid. Hij neemt foto's en verspreidt ze. Alexandra ziet haar moeizaam opgebouwde wereld wederom in elkaar storten. Maar wat zal er gebeuren als deze foto's niet alleen haar toekomst, maar ook die van Saffron op het spel zetten?


A Marine Story
is gebaseerd op echte verhalen. Voor regisseur Ned Farr is het de tweede film, na The Gymnast. De samenwerking met zijn vrouw Dreya Weber tijdens The Gymnast is in de smaak gevallen, want ook in A Marine Story mag zij de hoofdrol (Alexandra Everett) vertolken. Aangezien ze oorspronkelijk trapezeartieste was, gaat de rol van krachtpatser Alexandra haar wel af. De rol van Saffron Snow is weggelegd voor Paris Pickard voor wie het de eerste filmrol is. Voordien werkte zij mee achter de schermen. Beide hoofdactrices leveren geen schitterend werk, maar het is ook zeker niet slecht.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van deze dvd is prima. De kleuren zijn mooi helder en de contrasten zijn scherp. De gele en okerkleurige tinten van het Californische dorpje komen goed tot hun recht en geven een warme gloed aan de beelden. De flashbacks over Alexandra's tijd in Irak zijn iets waziger, maar dat is duidelijk ook de bedoeling.
Op zich is het geluid ook van redelijke kwaliteit. De 5.1-geluidstrack is meestal subtiel aanwezig, maar in sommige scènes komt die toch iets beter tot zijn recht. Wat ons wel opviel, is dat we het geluid vrij luid moesten zetten.


EXTRA'S

De dvd bevat naast de trailer van A Marine Story ook nog trailers van Elena Undone, Lip Service en The Mountain.
Hiernaast vinden we ook nog wat Deleted Scenes die jammer genoeg niet al te veel voorstellen.

CONCLUSIE
A Marine Story is geen slechte film, maar het kan ook stukken beter. We vonden het jammer dat er niet meer aandacht besteed is aan Alexandra's belevenissen in het leger. Doordat er meer ingezoomd wordt op het nieuwe leven dat ze probeert op te bouwen in haar geboortedorp, komt de film soms wat rommelig over.


cover




Studio: Homescreen

Regie: Ned Farr
Met: Dreya Weber, Paris Pickard, Anthony Michael Jones

Film:
7/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717249478621


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1



Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Deleted Scenes
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij