:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PUZZLE
PUZZLE
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-08-18
FILM
Maria leidt een doorsneeleventje in Buenos Aires. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen zonen. Naast het huishouden en de zorg voor haar man en kinderen, heeft ze geen echt doel in haar leven. Hoewel Maria en haar man elkaar duidelijk nog van elkaar houden, zit er een zekere sleur in hun relatie. Maria krijgt maar weinig waardering voor alles wat ze doet, maar dat lijkt ze niet al te erg te vinden.


Ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag wordt er een feest gehouden bij Maria thuis. Het verloop van dat feestje maakt precies duidelijk wat het probleem is in haar leven. Terwijl iedereen zich amuseert, babbelt en lacht, slooft zij zich immers uit in de keuken en loopt ze rond met hapjes en drankjes. Je zou denken dat als Maria haar leven ooit een andere draai wil geven, dit daar wel voor zal zorgen, maar niets is minder waar. Wat wel haar ogen opent is een puzzel die ze gekregen heeft. Maria is gepassioneerd door de prachtig glinsterende Toetanchamon op de doos en in een mum van tijd heeft ze de puzzel afgewerkt. Van het ene moment op het andere ontdekt ze een nieuwe passie: puzzelen. Ze is niet alleen enorm goed in deze nieuwe hobby, het zorgt er ook voor dat ze helemaal open bloeit. Maria puzzelt de hele dag – en zelfs de hele nacht – tot groeiende ergernis van haar man. Maar het houdt haar helemaal in de ban en ze kan het niet meer laten.


Dan ziet ze een advertentie in de winkel waar haar eerste puzzel gekocht is. De adverteerder zoekt een partner voor een puzzelwedstrijd. Zonder haar man te informeren reageert ze op het zoekertje en wordt ze uitgenodigd door de rijke vrijgezel Roberto. In zijn prachtig huis heeft hij een aparte puzzelkamer boordevol puzzels van alle soorten en maten, voor Maria een droom die werkelijkheid wordt. Onder het mom dat ze een oude tante gaat helpen, trekt ze meermaals per week naar Roberto om te oefenen voor de nationale puzzelwedstrijd. Roberto is verbaasd door Maria’s aparte, maar efficiënte werkwijze en stilaan begint de droom om de wedstrijd te winnen vorm te krijgen. En als ze winnen, ligt de weg naar het wereldkampioenschap in Duitsland helemaal open. Maar hoe gaat Maria’s familie reageren? En ook tussen de puzzelpartners lijkt er meer aan de hand te zijn…

Puzzle is een Argentijnse film over nieuwe wegen zoeken en andere passies ontdekken. Volgens ons zeker geen komedie zoals de hoes laat uitschijnen, maar daarom niet minder mooi. Het tempo in deze film ligt vrij laag, maar dat stoort geenszins. De sobere film blijft boeien tot op het einde.


BEELD EN GELUID

Wat de beeldkwaliteit betreft, is er een groot verschil tussen de lichte en de donkere scènes. De lichte scènes zijn mooi en zonder merkbare fouten. De zachte gele mist die over de beelden lijkt te liggen, zorgt voor een warm gevoel. In de donkere scènes loopt het echter mis: de beelden zijn geblokt, wat bijzonder jammer is.
Het geluid is dan weer wel goed. Hoewel de film op dat vlak bijzonder rustig is, is het toch verbazend hoe de 5.1-geluidstrack tot zijn recht komt.


EXTRA'S

Naast de trailer van Puzzle, vinden we ook nog trailers van Les Femmes du 6e Etage, Gianni e le donne, Pieds Nus en Mine Vaganti.


CONCLUSIE

Puzzle is een prachtige, warme, emotionele film. Zeker een aanrader!


cover
Studio: Homescreen

Regie: Natalia Smirnoff
Met: Marķa Onetto, Arturo Goetz, Gabriel Goity

Film:
8.5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
AL

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717249477426


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Spaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 2.0


Ondertitels:
Nederlands en Frans
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij