:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LET'S MAKE LOVE
LET'S MAKE LOVE
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-08-06
FILM
Er wordt een toneelstuk gemaakt over de miljardair Jean-Marc Clement (Yves Montand). Het is een experimenteel werk waarin hij gepersifleerd wordt. Daarom besluit hij anoniem eens een kijkje te gaan nemen bij het toneelgezelschap om eens wat indrukken op te snuiven. Als hij Amanda Dell (Marilyn Monroe) tegenkomt, is hij onmiddellijk verliefd. Jean-Marc wordt aangenomen als acteur om zichzelf te spelen en zo kan hij dichter bij Amanda komen, maar zij laat vallen dat ze niet zoveel van rijke mannen moet hebben. Hoe kan hij haar hart veroveren zonder dat hij zijn identiteit moet prijsgeven?


Yves Montand werd door Marilyn zelf voorgesteld als haar tegenspeler. Verschillende acteurs zoals Cary Grant, Charles Heston, Gregory Peck en James Stewart hadden de rol al geweigerd. Marilyn’s meest publiekelijke affaire was met Montand en dat werd dan ook in de pers uitgesmeerd. Het begon toen Marilyn en haar toenmalige echtgenoot Arthur Miller en Yves Montand en zijn vrouw Simone Signoret logeerden in tegenover elkaar staande bungalows in het Beverly Hills Hotel. Dit was dan ook het begin van de huwelijks problemen met Arthur Miller, dat een hoogtepunt zou bereiken bij de opnames van The Misfits. Simone Signoret deed of haar neus bloedde en liet haar man begaan. Het huwelijk van Montand en Signoret duurde tot de dood van Simone in 1985. Het verhaal is nogal magertjes en zeker het feit dat een toneelgezelschap de draak steekt met een bekend personage en die persoon dan gewoonweg niet herkennen als die voor hen staat, is toch een beetje overdreven. Maar Montand met zijn gebrekkig Engels brengt zijn rol goed en met overtuiging en Marilyn past ook weer goed in het geheel als zingende actrice. Marilyn brengt in deze komische musical, waarbij het komische gehalte eigenlijk laag ligt, vier liedjes (My heart belongs to daddy, Let’s make love, Incurably romantic en Specialization). My heart belongs to daddy is het beste nummer uit de film, ze heeft het 2 weken lang zitten oefenen en dat zie je duidelijk in de perfecte uitvoering.


BEELD EN GELUID
Mooie transfer met levendige kleuren, scherp beeld vrij van beschadigingen in een 2.35:1 anamorfisch formaat. Mooi werk zoals bij de andere releases. Het geluid klinkt ook zeer goed en maakt gebruik van alle voorste kanalen. Zang is in het hoge gebied soms wat schel, maar wat wil je met opnames uit 1960.

EXTRA’S
Een trailer van de film, een zoveelste vergelijking van opgepoetst en origineel beeldmateriaal en 20 foto’s van de opnames. Ze doen zoveel moeite om het beeld en geluid telkens zo goed mogelijk te verbeteren en laten elke keer steken vallen bij de extra’s.

CONCLUSIE
Niet de meest gedenkwaardige film van Marilyn maar ook niet de slechtste. Valt best te pruimen als een avondje ontspanning. Deze dvd maakt deel uit van de Marilyn Monroe Diamond Collection Box 2.


cover
Studio: Fox

Regie: George Cukor
Met: Marylin Monroe, Yves Montand, Tony Randall, Frankie Vaughan

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Muzikale komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1960

Leeftijd:
AL

Speelduur:
113 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 4.0:
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Restauratievergelijking
• Foto's

Andere recente releases van deze maatschappij