:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MY LITTLE PONY - DEEL 1
MY LITTLE PONY - DEEL 1
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-11-07
SERIE
Over de regenboog ligt een magisch land, badend in de mooiste kleuren, bevolkt met lieve pony's in alle kleuren en vormen (eenhoorns, vliegende paarden, zeepony's),... Pony-land. De kinderen Megan, Molly en Danny wonen samen met de pony's in Paradise Estate, hun schitterende villa midden in de ponyvallei. De pony's houden van spelen, plezier maken met hun vriendjes en zingen. En iedereen mag met ze meedoen.


Jammer genoeg is niet altijd alles rozengeur en maneschijn in het land van de kleine paardjes. Niet iedereen houdt immers van de zachtaardige pony’tjes. Sommigen willen zelfs de prachtige vallei vernietigen. Maar dat is buiten Megan en haar vrienden gerekend. Zij en de pony's willen alles doen om hun prachtige land te beschermen. Zo beleven ze samen de wildste avonturen. Gelukkig leren ze op deze manier ook heel wat andere wezentjes kennen waarmee ze vriendjes kunnen worden.


De tekenfilmpjes van My Little Pony zijn er gekomen als promotiemateriaal voor de nieuwe uitvinding van Hasbro. De makers van de plastic paardjes met lange manen waren immers van mening dat hun product een pak beter zou verkopen als kinderen de pony's ook echt aan het werk zouden zien. In totaal zijn er 61 afleveringen gemaakt (wat goed is voor 25 verhalen) en vervolgens nog een langspeelfilm. Op de Belgische markt zijn er een aantal dvd's van My Little Pony beschikbaar die verschillende avonturen bevatten. Maar met spijt in het hart hebben we moeten vaststellen dat hier nooit alle verhalen verschenen zijn. Oorspronkelijk zijn de verhalen in stukjes van een tiental minuten uitgezonden en die opdeling is ook behouden op de dvd's. Het eerste deel van de dvd-reeks bevat één volledig avontuur, The Ghost Of Paradise Estate en het eerste deel van Fugitive Flowers. Dat laatste vonden we wel bijzonder jammer. Uiteraard waren wij sowieso van plan de hele reeks aan te schaffen, maar op deze manier blijft er natuurlijk weinig keuze over. Wie de afloop wil kennen van Fugitive Flowers moet immers ook het tweede deel van de reeks aanschaffen. Een ander probleempje is dat de volgorde van de afleveringen zoals ze op deze dvd's aangeboden worden, niet de originele volgorde is. Daardoor wordt er soms verwezen naar wezentjes - zoals de Fludderponies - die nog niet aan bod gekomen zijn.The Ghost Of Paradise Estate
De babypony's worden 's nachts opgeschrikt door een huilend spook. Eerst gelooft Megan niet te veel van het verhaal tot ze het spook met eigen ogen ziet. De geest dwaalt door Paradise Estate en probeert de pony's uit hun huis te verjagen. Maar dan kent het spook Megan en haar vriendjes nog niet goed. Zij geven zich immers niet zomaar gewonnen. De pony's staan versteld wanneer het spook plots verandert in de prachtige vogel Pluma.


Zij is op zoek naar haar grootvader. Hij is gevangen genomen door een boosaardig zeemonster, de octopus Squirk. Die woont al jaren in het water van Dream Valley. Doordat het waterpeil door de jaren gezakt is, kan Squirk geen kant meer uit. Nu is hij op zoek naar de twee delen van een magische edelsteen die hem onoverwinnelijk zullen maken. Pluma moet helpen de edelstenen te vinden, anders blijft haar grootvader in de handen van Squirk.


Maar één van de stukjes edelsteen zit verborgen onder Paradise Estate. Er zit niet anders op dan het prachtige huis te laten verdwijnen. Hiermee zijn de problemen van de pony’s echter niet van de baan. Wanneer Squirk zijn magische ketting weer in handen heeft, wil hij immers heel Pony-land onder het water laten verdwijnen. Zullen de pony's dit kunnen voorkomen? Dit verhaal werd opgedeeld in vier deeltjes.Fugitive Flowers  - Deel 1
De pony Posey houdt erg veel van bloemen en ze draagt constant zorg voor haar prachtige tuintje. Wanneer vier uitgedroogde bloempjes, de Flories, bij haar aankomen, wil ze hen dan ook meteen helpen. Bovendien wil ze hen beschermen tegen de crabnasties, grote akelige krabben die de Flories willen vangen.


De pony's doen al het mogelijke om de crabnasties te vangen, maar doen ze wel op de juiste manier? Zijn de Flories wel wie ze beweren te zijn? Of hebben eigenlijk de crabnasties gelijk en zijn de Flories gevaarlijk? Het tweede deel van Fugitive Flowers (dat meteen ook de ontknoping is) staat op de tweede dvd uit de reeks.


BEELD EN GELUID

My Little Pony dateert al uit de jaren tachtig en dat is ook wel te merken aan het beeldformaat, de beeld- en geluidskwaliteit. Het beeld laat bij momenten (en jammer genoeg zijn dat er nogal veel) echt te wensen over. Vlekjes, vage kleuren, foutjes in het beeld, het is er allemaal. Ook het geluid is verre van vlekkeloos. Sommige dialogen zijn helder en lijken van dichtbij te komen, maar dat kan ook erg snel veranderen. Van het ene moment op het andere klinkt de geluidstrack erg hol en ver weg. Anderzijds moeten we eerlijk bekennen dat dit ons niet in het minst kon storen. Het gaat immers in de eerste plaats om het jeugdsentiment. De mindere beeld - en geluidskwaliteit nemen we er graag bij.

EXTRA'S
Er zijn enkele trailers vooraf (De Schippers Van De Kameleon en Bob De Bouwer), maar voor het overige is er geen bonusmateriaal.


CONCLUSIE

My Little Pony is voor ons puur jeugdsentiment. De simpele, pastelkleurige beelden staan in schril contrast tot de manier waarop tekenfilms er vandaag uitzien, maar eigenlijk is dat een verademing. De verhaallijnen, de liedjes, alles zat eigenlijk nog vrij vers in het geheugen. Voor iedereen die zich wil wentelen in jeugdsentiment en nostalgie of voor diegenen die gewoon een goede oude serie willen doorgeven aan hun kroost, is My Little Pony een echte aanrader. Geen enkel klein meisje zal kunnen weerstaan aan de prachtige, lieve pony's en hun vriendjes.


coverStudio: Bridge Entertainment

Regie: Gerry Chiniquy, Milton Gray, Tom Ray
Met: -

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3,5/10

Beeld:
3,5/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
-

Speelduur:
50 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983458017


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Geen
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij