:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BESTE VAN MY LITTLE PONY, HET
BESTE VAN MY LITTLE PONY, HET
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-12-07
SERIE
Megan woont samen met Molly, Danny en het draakje Spike aan de overkant van de regenboog in Ponyland, een wondermooi land dat bevolkt wordt door pratende pony's in alle vormen en kleuren. Toen de pony's bedreigd werden door het rijk van de duisternis riepen ze Megans hulp in. Sindsdien is zij een goede vriendin van de pony's geworden. Samen met hen beleeft Megan de spannendste en leukste avonturen en maakt ze kennis met heel wat nieuwe wezens zoals de Bushwoolies en de zeepony's. Er zijn in totaal vijfentwintig verhaaltjes gemaakt over de kleine paardjes. De meerderheid van deze avonturen is opgedeeld in twee of meer afleveringen. Er zijn er echter ook een paar die maar uit één deel van pakweg tien minuten bestaan. Hiervan zijn er zes verzameld op de dvd De Schatkamer van Kindertelevisie: Het Beste van My Little Pony.

1. Op jacht naar de schat
De pony's zijn allemaal leuke spelletjes aan het doen. Sweet Stuff wil heel graag meedoen, maar ze ondervindt al snel dat dat niet zo gemakkelijk is. Verstoppertje spelen met de eenhoorns haalt niet veel uit aangezien die zichzelf onzichtbaar kunnen maken. En met de babyzeepony's kan ze ook niet meespelen, ze kan immers helemaal niet goed zwemmen. Daardoor krijgt Sweet Stuff het gevoel dat ze nergens bijhoort. Megan spoort haar aan mee te doen aan de zoektocht. Sweet Stuff moet samenwerken met één van de pegasuspony's, maar kan die onmogelijk bijhouden. Dan ontdekt Sweet Stuff echter dat er iets is waar ze wel enorm goed in is.

Deze aflevering staat ook op het vierde deel van de My Little Pony-reeks. De bespreking hiervan vindt u hier.



2. De Baby Pony

Deze aflevering heet in het Engels Pony Puppy en dat past veel beter bij de inhoud van deze aflevering. In De Baby Pony spelen de kleine pony's buiten. Bijna loopt het mis wanneer er eentje in het water van de rivier belandt en niet opkan tegen de sterke stroming. Gelukkig duikt uit het niets een puppy op die de babypony redt. Uiteraard vinden de baby's de schattige, kwispelende puppy met de grote ogen meteen erg lief. Ze besluiten de puppy Dinah te noemen en haar mee te nemen vaan Paradise Estate. Maar een puppy in huis is een grote verantwoordelijkheid en dat merken ook de pony's heel snel. Dinah heeft een groot hondenhok nodig, want ze moet nog heel wat groeien en bovendien eet zo'n puppy wel heel wat. Maar dan komt de familie van Dinah terug...



3. De Bijna Drakenridder

Terwijl de pony's gezellig buiten spelen worden ze plots overvallen door een jongen die het op Spike, het draakje, gemunt heeft. De jongen wil immers heel graag een ridder worden en hiervoor moet hij een goede daad verrichten. En wat kan er nu beter zijn dan het doden van een draak? De pony's moeten proberen de jongen te overtuigen dat Spike geen gewone draak is en dat er heel wat nobelere doelen zijn die de jongen zullen toelaten om ridder te worden.



4. Een omgekeerde wereld

Fizzy, Shady, Wind Whistler en Gusty komen onverwacht in een ondergrondse werkplaats in het bos terecht. Hier werken een soortement kabouters constant aan het evenwicht in de natuur. Maar door een ongelukje zorgen de pony's ervoor dat die orde verstoord geraakt. Niets is meer wat het was en de hele wereld lijkt op zijn kop te staan. De pony's moeten proberen de natuurlijke orde zo snel mogelijk te herstellen.



5. De grote regenboogrover

Megan bezit een heel belangrijke ketting waarin de Regenboog van het Licht opgesloten zit. Deze Regenboog van het Licht heeft de pony's al meermaals uit een benarde situaite gered. Maar Megan en de pony's zijn niet de enigen die de Regenboog interessant vinden. De Gizmonks willen hem immers koste wat het kost te pakken krijgen. In een poging hun doel te bereiken hebben ze Danny en Surprise gekidnapt.



6. Een Toverkunst

De babypony's vervelen zich. Ze hebben alle spelletjes al gespeeld en zijn op zoek naar iets nieuws. Gelukkig hebben Ribbon en Buttons een idee. Ze willen een spelletje over verbeelding doen met de pony's. Ribbon en Buttons lopen over een heuvel en gooien van daar een rode bal naar de baby's. Vanaf het moment dat de bal over de heuvel komt, wordt het een magische bal die verandert in eender wat de babypony's maar willen. Om beurten beelden de pony's zich in wat er kan gebeuren als je een magische rode bal hebt.



BEELD EN GELUID

Qua beeldkwaliteit is deze dvd amper beter dan de andere dvd's van My Little Pony. Nog steeds kan zowat elke denkbare beeldfout gesignaleerd worden. Ruis, vlekjes, bijzonder weinig contrast, het is er allemaal. Het is duidelijk dat er geen sprake is van kwaliteitsverbetering.
Ook het geluid is naar de huidige normen beneden alle peil. Soms lijkt het van enorm ver te komen en klinkt alles dof. Maar bovendien is er in heel wat van deze afleveringen niet de moeite genomen om de liedjes te vertalen.

EXTRA'S
We krijgen een heel aantal trailers van andere kinderseries gepresenteerd die ook verschenen zijn bij JustBridge.

CONCLUSIE
Hoewel al deze verhaaltjes maar uit één deel bestaan en dus vrij kort zijn, zitten er toch een aantal leuke tussen. Vooral De Baby Pony en Een Toverkunst zijn de moeite waard. Uiteraard kunnen we niet ontkennen dat hier voornamelijk ons jeugdsentiment speelt.


cover



Studio: Bridge Entertainment

Regie: Gerry Chiniquy, Milton Gray, Tom Ray
Met: geen

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
AL

Speelduur:
60 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983472853


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij