:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HORRIBLE WAY TO DIE, A
HORRIBLE WAY TO DIE, A
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-03-28
FILM
Garrick Turrell is een veroordeelde seriemoordenaar. Na een periode in de cel ziet hij zijn kans schoon om te ontsnappen en hij grijpt die dan ook met beide handen. Vanaf het moment dat Garrick de vrijheid geroken heeft, vervalt hij in z'n oude gewoontes: de ene vrouw na de andere belandt in zijn val en al tijdens zijn vlucht laat Garrick een spoor van dode vrouwen achter. Ondertussen probeert zijn ex-vriendin Sarah haar leven weer op de rails te krijgen. Ze is ondertussen al drie maanden nuchter en bij de Anonieme Alcoholisten heeft ze zelfs iemand leren kennen met wie het mogelijk iets kan worden. Maar Sarah heeft een zwaar verleden en ze heeft haar vertrouwen in mensen - en dan voornamelijk mannen - grotendeels verloren nadat ze op een gruwelijke manier ontdekte dat haar grote liefde Garrick er in zijn vrije tijd een wel heel aparte hobby op na hield, namelijk het folteren en vermoorden van jonge vrouwen.


Sinds Garricks arrestatie verblijft Sarah op een ander adres uit angst voor haar ex. Maar nu hij weer op vrije voeten is, breekt bij de jonge vrouw het angstzweet uit. Ze is ervan overtuigd dat Garrick zint op wraak nadat ze tegen hem getuigd heeft op zijn proces. En ze weet zeker dat hij zich door niets of niemand zal laten tegenhouden.

BEELD EN GELUID
Over de beeldkwaliteit in A Horrible Way to Die valt niet al te veel goeds te zeggen. Niet alleen zit er enorm veel ruis in de beeld, ook de contrasten zijn allesbehalve scherp. De achtergronden zijn meestal volledig in een waas gehuld. Daarbij komt dat ook de filmtechniek ons niet meteen kon bekoren. Er wordt constant geopteerd voor een sterke zoom-inbeweging waardoor de rest van de omgeving volledig verloren gaat. De camera wiebelt ook zo hard dat je er bijna wagenziek van wordt. Daarenboven wordt er bij elke zoom-in en zoom-out gekozen voor wazige effecten, alsof er zo nog niet genoeg mist en ruis in het beeld zit.
Het geluid stelt overigens ook niet zo veel voor. Er is alleen een stereogeluidstrack beschikbaar en daar hoef je niet al te veel van te verwachten.


EXTRA'S

Bij wijze van bonusmateriaal vinden we een aantal trailers van andere Filmfreak-films, namelijk Small Town Murder Songs, Kommandor Treholt, Wristcutters, El Aura en Saint Martyrs of the Damned.


CONCLUSIE

A Horrible Way to Die staat aangeduid als een horrorfilm of een thriller. Maar voor dit genre film valt er maar bitter weinig spanning te rapen in deze prent. We krijgen voornamelijk de indruk dat het vooral een praatfilm geworden is die er maar niet in slaagt de spanning op te bouwen en de aandacht van de kijker te grijpen.


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Adam Wingard
Met: AJ Bowen, Amy Seimetz, Joe Swanberg

Film:
3/10

Extra's:
1/10

Geluid:
3/10

Beeld:
2/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461870513


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij