:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SPY KIDS: ALL THE TIME IN THE WORLD
SPY KIDS: ALL THE TIME IN THE WORLD (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-05-13
FILM
My theory is that if you look confident you can pull off anything - even if you have no clue what you're doing. (Jessica Alba)

Robert Rodriguez is niet bepaald het soort vader dat zijn kinderen wil entertainen met bouwvakkers als Bob De Bouwer. Neen, het maatje van Tarantino vindt dat de jeugd recht heeft op heerlijke spionagefilms die alle realiteitszin overstijgen en waarin geen plaats is voor charmante sprookjesfiguren, maar wel voor ravottende kinderen die zich Ethan Hunt of James Bond wanen. Tien jaar geleden regisseerde de cineast Films als Desperado en Machete de eerste Spy Kids-filmdie over de hele wereld een gigantische hit werd. Ondertussen zijn we drie films verder en ook al zit er wat sleet op de formule, toch is het vierde luik wederom een leuk niemendalletje geworden.

De tweeling Cecil (Mason Cook) en Rebecca Wilson (Rowan Blanchard) zijn niet bepaald in de wolken met hun nieuwe stiefmoeder Marissa (Jessica Alba). Tja, bestaan er echt mensen die Jessica Alba niet als stiefmoeder willen? Desalniettemin vinden Cecil en Rebecca hun nieuwe mama maar een saaie tante en de twee bengels hopen vurig dat hun nieuwbakken moeder zo vlug mogelijk het huis uitvlucht. De hoogzwangere vrouw wordt het slachtoffer van de vele grappen die de twee kapoentjes uithalen, doch hebben hun snode plannen geen kans op slagen daar hun vader Wilbur (Joel McHale) tot over zijn oren verliefd is op de mooie blondine. Op een dag ontdekt Wilbur dat zijn kersverse echtgenote niet alles heeft opgebiecht, want Marissa was jarenlang een spionne die voor de OSS (Organisatie voor Super Spionnen) werkte. Marissa mag dan wel haar spionageactiviteiten vaarwel hebben gezegd zodat ze zich volledig op haar druk gezinsleventje kan concentreren, toch is dit zonder De Tijdhoeder gerekend: een gemene slechterik die Moeder Aarde met zijn Armageddon-plan wil vernietigen. De Tijdhoeder kan er namelijk voor zorgen dat de wereld geen tijd meer heeft en de enige oplossing om de plannen van de boef te stoppen ligt in het sieraad van Marissa: de Saffier Chronos. In korte tijd raken de kinderen in een grandioos avontuur verzeild en blijkt de eens zo truttige vrouw de tofste moeder te zijn die de tweeling zich maar kan bedenken. We hebben het toch gezegd dat Jessica Alba als stiefmoeder een voltreffer is?

Dit sullige verhaal verwacht je inderdaad eerder in een slecht stripverhaal dan in een Rodriguez-film, maar toch is Spy Kids 4 mits wat goede wil van de kijker een grappige ervaring. Mooie voorbeelden hiervan zijn zowel een hoogzwangere Alba die enkele rake karateslagen uitdeelt als de superhond Argonaut wiens toegangscode 00Woef is. Alba (en eigenlijk kan je dit over de hele cast zeggen) kan nog steeds voor geen meter acteren, maar haar oogverblindende schoonheid verzacht enigszins de pijn. Het heeft geen zin om deze jeugdfilm de grond in te boren zoals sommige "serieuze" critici dat eerder deden, want Rodriguez wilde niet meer dan een leuke prent voor de kinderen draaien met special effects die volledig in dienst staan van het 3D-concept. Of deze vierde Spy Kids pedagogisch verantwoord is, laten we wijselijk in het midden, maar onschuldig plezier is het zeker. De kindjes zullen gegarandeerd braaf zijn terwijl papa met een 3D-brilletje kan genieten van Albas schoonheid. En mama? Die kan ons nog steeds uitleggen hoe je kan voorkomen dat de onhandige kartonnen brilletjes van je neus donderen!

BEELD EN GELUID
In de bioscoop werd deze film in 4D of Aromascope uitgebracht, dit is een verfijnde ontwikkeling van het Smell-O-Vision procedé uit de jaren 60 waarbij de kijker een kaart kreeg die de film van de nodige geuren moest voorzien. De Blu-ray-versie houdt het voorlopig enkel op 3D en dit zowel in real 3D als in anaglyph-formaat .De effecten zijn met het kartonnen brilletje best genietbaar, ook al waan je je terug in de jaren 80. Met een geavanceerde 3D-bril zijn de effecten heel wat spectaculairder en worden de natuurlijke kleuren meer behouden. Het geluid is bijna perfect waardoor de vele special effects je bijna letterlijk om de oren vliegen.
 
EXTRA’S
Er staan geen extra’s op deze dvd.
 
CONCLUSIE
Niet iedereen zal in zijn nopjes zijn met deze jeugdfilmversie van Mission Impossible, want zowel de acteerprestaties als het verhaal zijn ondermaats, maar dat belet Rodriguez niet om van de vierde Spy Kids
een explosieve actiefilm te maken die geen seconde verveelt.coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Robert Rodriguez
Met: Jessica Alba, Joel McHale, Rowan Blanchard, Mason Cook, Jeremy Piven, Alexa Vega, Daryl Sabara

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Jeugdfilm

Versie:
Benelux (NL - Huur)

Jaar:
2011

Leeftijd:
6

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045228637


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij