:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHINA STRIKE FORCE
CHINA STRIKE FORCE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-09-11
FILM
Tijdens een belangrijke modeshow, georganiseerd door agent Alex zijn vriendin, wordt een toeschouwer vermoord. Alex (Lee-Hom Wang) en zijn partner Darren (Aaron Kwok) worden op de zaak gezet. Al snel blijkt de vermoorde toeschouwer een gast te zijn geweest van oom Ma (Siu-Ming Lau) - een belangrijke plaatselijke gangster - die samen met zijn neef Tony (Mark Dacascos) en de vreemde Japanse schoonheid Noriko (Norika Fujiwara) aanwezig waren op de modeshow. Na wat onderzoek blijkt dat oom Ma niets van de moord afweet, maar Tony en de Amerikaanse drugshandelaar Coolio (Coolio) des te meer.

China Strike Force van actiespecialist Stanley Tong (Police Story 3 en 4, Rumble In The Bronx) is spijtig genoeg maar een half geslaagde actievehikel voor sekssymbool Aaron Kwok (The Stormriders, 2000 A.D.). Waarom is de film maar half geslaagd? Het bevat clichés aan de lopende band, het verhaal is wat simpel en routineus, er wordt hier en daar afschuwelijk slecht geacteerd en sommige effecten zijn echt niet denderend te noemen! Wat overblijft is een redelijk actiefilm met enkele spectaculaire actiescènes. Nochtans bevat de film een degelijke internationale cast met aan de leiding Aaron Kwok en Mark Dacascos. Beide heren leveren standaard, maar toch degelijk acteerwerk af. Zanger Aaron Kwok is sinds de kaskraker The Stormriders een megaster geworden en dat leverde hem ondermeer rollen op in het zéér geslaagde actie-evenement 2000 A.D. en deze China Strike Force. Actiester Mark Dacascos bewijst nogmaals dat hij véél meer aandacht en krediet verdient dan hij nu krijgt in thuisland Amerika. De man krijgt in Amerika spijtig genoeg enkel maar rollen aangeboden in goedkope actieproducties zoals Kickboxer 5 en Only The Strong. Maar krijgt in internationale topproducties als Le Pacte Des Loups, Crying Freeman en ook deze China Strike Force de kans om zijn talent te tonen. Eindelijk beginnen de Amerikaanse producers zijn talent in de gaten te krijgen, want Mark Dacascos mag in 2003 opdraven in de bigbudget-productie Cradle 2 The Grave door de makers van de hit Romeo Must Die. Mark zal dan de slechterik van dienst zijn die het moet opnemen tegen internationale actiester Jet Li. Andere bekende namen in de cast zijn Norika Fujiwara, Miss Japan ’92, en de Amerikaanse rapper Coolio. Die sinds kort een acteercarrière van de grond wilt krijgen met rollen in videoproducties als The Convent (’00) en Leprechaun In The Hood (’00), maar ook in topproducties als Get Over It (’01) en Daredevil (verwacht in 2003). Al deze acteerervaringen hebben hem nog niet veel bijgebracht, want Coolio’s acteerwerk (als je dit zo wilt noemen) gaf ons bijna een indigestie. De film werd door de meeste critici met de grond gelijk gemaakt, maar werd toch een dikke hit! Toch kunnen wij de slechte kritieken goed genoeg begrijpen, want ook wij waren wat teleurgesteld. Zeker als je merkt welke bekende namen er hun medewerking aan hebben verleend. Volgens onze bescheiden mening is deze film dus het best te genieten met je verstand in een glas sterk water op je nachtkastje…

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 anamorfische beeld is scherp met vrij warme en natuurlijke kleuren. Het contrast en het zwartniveau zijn goed te noemen, zo ook het schaduwdetail en de diepte van het beeld. Maar toch vonden we sommige van de donkere scènes wat moeilijker te volgen. Digitale compressiefouten hebben we totaal niet kunnen waarnemen, maar wel soms wat lichte printbeschadigingen en wat minieme filmgrain. Eenmaal hebben we wel een zéér kleine kleurverandering (beeld wordt één seconde blauw) opgemerkt. Alles samen hebben we hier te maken met een meer dan goede beeldkwaliteit. Spijtig genoeg kunnen we dit totaal niet zeggen over de geluidskwaliteit. Deze Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt hard en agressief, maar meer dan eens klinkt hij iets te scherp. Ook hebben we soms wat vervorming en één enkele keer een tik in het geluid gehoord. Maar dat is niet eens het ergste. Er blijkt iets serieus misgelopen te zijn met de geluidsmix van deze Indies-uitgave, want tijdens het bekijken (en beluisteren) viel ons direct op dat het rechter voorkanaal en het linker achterkanaal zo goed als niets presteren, terwijl het linker voorkanaal en het rechter achterkanaal meer dan hard hun best doen. Voor de rest zijn de dialogen goed te verstaan, maar deze klinken dan weer op hun beurt wat metaalachtig. Een zéér slechte geluidskwaliteit.

EXTRA’S
Indies heeft toch enkele kleine extra’s kunnen vinden. Allereerst hebben we de leuke originele bioscooptrailer. Vervolgens hebben we een kleine fotogalerij met een 13-tal afbeeldingen uit de film. Sommige afbeeldingen zijn wel van een vrij slechte kwaliteit. Tenslotte hebben we biografieën en filmografieën van hoofdrolspelers Aaron Kwok, Mark Dacascos en Coolio. Leuk maar véél te weinig, een making of-documentaire had hier zeker op zijn plaats geweest.

CONCLUSIE
China Strike Force is een wat middelmatige en onevenwichtige actiefilm met het superpopulaire Chinese sekssymbool Aaron Kwok in de hoofdrol. In de belangrijkste bijrollen treffen we bekende namen aan als vechtsportexpert Mark Dacascos (Crying Freeman) en Amerikaans rapper Coolio (The Convent). De film werd een kassucces in zijn thuisland en verdiend dus zeker en vast een kwalitatieve release op het medium DVD. Spijtig genoeg is de Nederlandse distributiemaatschappij Indies daar niet helemaal in geslaagd. De beeldkwaliteit is van een meer dan goede kwaliteit, maar bij de geluidskwaliteit is het toch misgelopen. Ook de enkele minieme extra’s kunnen deze uitgaven niet redden van de ondergang. Hopelijk maakt Indies de fout snel goed en brengen ze een versie uit met een goede geluidsmix.


Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Stanley Tong
Met: Aaron Kwok, Lee-Hom Wang, Mark Dacascos, Norika Fujiwara, Coolio, Paul Chiang, Siu-Ming Lau

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
3,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025100905


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Bio- & filmographies cast
• Photo gallery

Andere recente releases van deze maatschappij