:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOW TO MAKE IT IN AMERICA
HOW TO MAKE IT IN AMERICA
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-08-13
SERIE
Gezworen vrienden Ben Epstein en Cam Calderon zijn twee ondernemende twintigers uit New York. In deze bruisende stad zijn ze perfect op hun plaats om het te maken in de modewereld en zo hun “American dream” te realiseren, net zoals zovelen rondom hen hun al voorgedaan hebben. Maar blijkbaar is het helemaal niet zo gemakkelijk om dat doel te bereiken zoals ze tot hun schade en schande moeten ondervinden. Ben is zelfs zo laag gezakt dat hij een baantje als verkoper heeft aangenomen in de winkelketen Barneys. En dat terwijl Ben en Cam zichzelf voorgenomen hadden nooit voor een baas te werken! Ondanks de vele tegenslagen geven de twee de moed niet op. Er is geen idee te gek voor dit duo. Jammer genoeg durven hun wilde ideeën hen ook wel eens verder van hun doel af te brengen.


Na Ben en Cams zoveelste fiasco  – waaraan de stapels onverkochte skateboards in Bens appartement een pijnlijk aandenken zijn – krijgt het duo het geweldige idee een eigen kledinglijn uit de grond te stampen. Hun merk Crisp zal helemaal draaien om de perfect jeansbroek. Hoewel het alles behalve gemakkelijk is om een plaats te veroveren tussen het gigantische kledingaanbod in New York, hebben de mannen er alle vertrouwen in dat ze op het punt staan het te maken. Maar een simpele jeans ontwerpen kost meer dan ze gedacht hadden. Ze moeten alle middelen aanwenden om tijdig aan geld te komen. En daarvoor willen ze heel ver gaan. Ze zijn zelfs bereid geld te lenen bij Cams oom, René. Die heeft er net z'n gevangenisstraf opzitten en hoewel hij de indruk wil geven zijn leven gebeterd te hebben, is hij nog altijd zijn oude gewoontes niet verleerd. Ben en Cam krijgen de lening van René, maar de afbetalingen zijn zwaar. René heeft immers ook zijn geld hard nodig voor zijn eigen project, een energiedrank genaamd Rasta Monsta. Ondanks hun drukke bezigheden vinden de vrienden ook nog de tijd om volop te genieten van het drukke nachtleven in New York. Op deze manier kan Ben misschien ook komaf maken met zijn pijnlijke breuk met Rachel.


How To Make It In America
is een achtdelige serie (en dus geen tiendelige serie zoals op de hoes vermeld staat!) met Bryan Greenberg en Victor Rasuk in de hoofdrollen. In de relatief korte afleveringen (27 minuten elk) wordt zowel de luxueuze glitter- en glamourkant van New York getoond als de harde wereld waarin iedereen constant moet vechten om zijn plaatsje te veroveren of te behouden. Hoewel de serie voornamelijk handelt over de vaak wanhopige pogingen van Ben en Cam om het te maken in de modewereld, wordt de focus geregeld ook verschoven naar hun uitgaansleven, hun vrienden en hun liefdes. En dit zorgt voor een aangename afwisseling.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit in How To Make It In America is eigenlijk best goed. Er zitten geen fouten in het beeld en de contrasten zijn voldoende scherp. Het kleurenpallet past perfect bij de sfeer die een grootstad als New York uitstraalt. De gewone verhaallijn wordt dan ook af en toe onderbroken door beelden van de stad. Die zijn het werk van fotograaf Boogie en geven perfect de coole maar ook de harde sfeer van de grootstad weer. Op de dvd van deze serie staat een 5.1-geluidstrack en die komt op diverse momenten ook mooi tot zijn recht. Voor het overige klinkt het geluid vol en zijn de dialogen helder en goed verstaanbaar.

EXTRA'S
In de eerste plaats zijn er voor twee afleveringen audiocommentaren beschikbaar. Zowel de vijfde aflevering Big in Japan als de achtste aflevering Never Say Die kan bekeken worden met audiocommentaren van de acteurs of van de producers.


Voorts vinden we The Get By: Making it on the Streets of NYC (18’39”). Deze reportage gaat niet meteen over de serie zelf, maar wel over het echte leven in New York, met speciale aandacht voor skateboarders in deze grootstad. Verschillende mensen vertellen wat New York zo speciaal maakt, van het nachtleven tot de mogelijkheden om er je dromen te realiseren. In de serie floppen de skateboards die Cam en Ben ontworpen hebben. Nochtans zijn het boards van Wilfredo Gomez. In The Legend of Wilfredo Gomez (9’45”) komen we meer te weten over de legendarische skateboarder waarover heel wat verhalen de ronde doen. In Hustle Stories (24’13”) delen verschillende mensen hun visie op hoe het te maken in Amerika, de New Yorkse modewereld en de serie zelf. Achtereenvolgens komen fotograaf Boogie, ontwerper John Varvatos, eigenaar van The Jeans Shop Eric Goldstein, zanger-acteur Kid Cudi, styliste Stacey Battat en acteur Lee Quinones aan het woord. Daarna mogen ook nog enkele leden van de cast hun verhaal doen. Het geheel is een interessante extra vol afwisseling geworden. In de laatste plaats vinden we ook nog wat Deleted Scenes op het schijfje (5’40”).

CONCLUSIE
How To Make It In America is geen slechte serie, maar echt indruk maken doet ze nu ook weer niet. Eigenlijk is het voornamelijk een serie die weinig inspanning vraagt om te bekijken. Hoewel het tempo van het verhaal niet erg hoog ligt, zijn er ook geen vervelende momenten. Maar jammer genoeg is dit alles lang niet voldoende om deze reeks herinneringswaardig te maken.


cover
Studio: Warner

Regie: Julian Farino
Met: Bryan Greenberg, Victor Rasuk

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
202 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888091098


Beeldformaat:
1.77:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Surround 2.0
Pools Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Hongaars, Hebreeuws, Roemeens, Pools, Fins, Zweeds, Noors, Deens
Extra's:
• The Get By: Making it on the Streets of NYC
• The Legend of Wilfredo Gomez
• Hustle Stories
• 8 Audio commentaries
• Deleted Scenes

Andere recente releases van deze maatschappij