:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROOM 304
ROOM 304
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-09-13
FILM
Een hotel kent een constant komen en gaan van mensen. Die hebben allemaal hun eigen verhaal en dat is niet anders voor het hotel in Kopenhagen waar het in Room 304 over gaat. Achter de façade van dit op het eerste gezicht keurige en statige hotel spelen zich heel wat verhalen en intriges af. Martin, de door smetvrees gekwelde receptionist, kan maar moeilijk contact leggen met de gasten. Nina – de vrouw van de baas van het hotel – heeft een passionele affaire met Kasper, één van haar collega’s. Kasper ziet het al helemaal zitten om zijn vrouw Helene te dumpen voor zijn nieuwe vlam. Maar wanneer hij dit probeert duidelijk te maken aan Nina wordt het al snel duidelijk dat zij de zaken lichtjes anders ziet. Zij wil haar man en vooral haar kinderen niet in de steek laten. Sommige personeelsleden kampen met heel andere problemen. Zo is er het koppel Joegoslavische vluchtelingen dat deel uitmaakt van het onderhoudspersoneel. Ze hebben heel wat meegemaakt tijdens de oorlog en op het moment dat een oorlogsmisdadiger opduikt in het hotel, is de man zinnens wraak te nemen. En dan zijn er nog de Filippijnse kamermeisjes. Als zij in hun wasmand een revolver vinden, gaat de bal aan het rollen. De revolver wordt doorgegeven aan Martin die hem doorgeeft aan Kaspe, waarmee een kettingreactie ontketend wordt die dramatische gevolgen zal hebben.



Room 304
is een Deense film die verschillende verhaallijnen over het reilen en zeilen in een hotel aan bod laat komen. Uiteindelijk vallen de puzzelstukjes in elkaar en wordt het duidelijk dat alle personages onverwachts toch met elkaar te maken hebben en mekaars lot mee bepalen. Het opzet klinkt veelbelovend, maar jammer genoeg valt het resultaat tegen. De film is een warrig geheel met te veel herhalingen. Er is duidelijk veel moeite gedaan om wat kunstig uit de hoek te komen met de raamvertelling, maar uiteindelijk stelt het verhaal – waar het toch om gaat, nietwaar? – echt niet veel voor.



BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit van Room 304 is redelijk, maar zeker niet spectaculair. Er zitten geen echte fouten in het beeld. De makers hebben hun best gedaan om te spelen met het perspectief, de kleuren en de focus en dat is al bij al nog wel vrij goed gelukt. Het geluid is net als het beeld OK, maar ook niet meer dan dat.

EXTRA'S
Bij wijze van extra vinden we drie trailers namelijk die van Room 304, Suicide Room en Cargo.



CONCLUSIE

Het opzet van Room 304 klinkt echt wel goed, maar het resultaat valt jammer genoeg tegen. In dit genre hebben we al heel wat anders en beter gezien.


cover




Studio: Living Colour Entertainment

Regie: Birgitte Stærmose
Met: Mikael Birkkjær, Stine Stengade, David Dencik

Film:
3/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717774232613


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Deens Dolby Digital 5.1
Deens Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij