:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COLD LIGHT OF DAY, THE
COLD LIGHT OF DAY, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-02-05
FILM
Voor wie er nog aan zou twijfelen, Bruce Willis is weer helemaal terug. Dit jaar zagen we hem in zowel The Expendables 2 als in de nu al tot sciencefictionklassieker verheven Looper en natuurlijk kruipt hij binnenkort nog eens in de huid van John McClane in de vijfde Die Hard. Minder bekend is The Cold Light Of Day. Nu goed, na amper 27 minuten wordt Willis neergeknald waardoor zijn verschijning in deze actiethriller eerder van korte duur is.

De Amerikaan Will (Henry Cavill) komt voor het eerst in zijn leven in Madrid. Echt veel interesse in deze citytrip heeft hij echter niet, maar ondanks zijn drukke zakenleven wil hij zijn vader (Bruce Willis) terugzien. Will laat zich overhalen om met de rest van de familie een zeiltochtje te maken. Niet dat de zakenman zin heeft in de frisse zeelucht, want de arme stakkerd heeft net vernomen dat zijn bedrijf op de fles is gegaan. Maar ja, soms moet een mens voorrang geven aan familiale verplichtingen, niet waar? Desalniettemin was Will beter aan wal gebleven, want door zijn onoplettendheid raakt zijn toekomstig schoonzusje Dara (Emma Hamilton) aan het hoofd gewond. Will wordt de stad ingestuurd om een ontsmettingsmiddel te kopen (blijkbaar worden luxeboten zonder een verbandkist verkocht). Bij zijn terugkomst op het zeiljacht bemerkt Will dat zijn familie ontvoerd is. Hulp zoeken heeft niet veel zin omdat niemand te vertrouwen is, zelfs niet de politie. Als hij voor de corrupte ordehandhavers op de vlucht slaat, duikt plots Martin uit het niets op. En neen, de regisseur doet geen enkele moeite om de kijker uit te leggen hoe Martin is kunnen ontsnappen. De vader geeft toe dat hij in Madrid helemaal geen concerten voor gospelkwartetten organiseert, maar dat hij op een afdeling van de CIA werkt. Zijn gezin is gekidnapt omdat boeven op zoek zijn naar een koffertje. Wat erin het koffertje zit, kom je nooit te weten. Wel dat Will alles op alles moet zetten om de rest van zijn familie te bevrijden.

The Cold Light Of Day
is eigenlijk één grote ontgoocheling. Niet alleen hadden we heel wat beters verwacht van de tweede film van Mabrouk El Mechri (de man die Jean-Claude Van Damme in JCVD van een heel andere kant laat zien), maar ook omdat de sterrencast ons geen enkele seconde kan overtuigen. Willis moet je wel geen smoelen meer leren trekken, toch speelt hij slechts het soort rolletje dat we hem al honderd keer hebben zien vertolken. Henry Cavill (jawel, de nieuwe Superman) vertolkt zonder veel interesse zijn inspiratieloos karaktertje en zelfs Sigourney Weaver is saai. Misschien heeft de cast niks van het script begrepen, want dat hangt met haken en ogen aaneen. Veel te veel onnodige intriges maken het verhaal ingewikkeld. Deze eurothriller met Besson-trekjes bevat wel enkele bloedstollende achtervolgingen in de straten van Madrid, maar daarvoor koop je toch geen film? Neen, de nieuwste van Mechri laat ons wat verweesd achter, de critici hebben dus toch gelijk om The Cold Light Of Day als een verwaarloosbare prent te bestempelen.

BEELD EN GELUID
De releases van E1 Entertainment worden met de dag beter. Vlijmscherpe beelden, natuurlijke kleuren en een perfect geluid. Precies wat we van een Blu-ray verwachten.

EXTRA'S
Tegenwoordig brengt E1 Entertainment de releases wel uit met extra materiaal, doch blijkt men er een gewoonte van te maken om het niet te ondertitelen. Nu goed, het enige bonusmateriaal zijn zo'n 30 minuten interview met de hele cast waarin geen enkel zinnig woord wordt gezegd. Het lijkt wel of Willis zit te slapen terwijl hij zijn promowoorden mompelt.

CONCLUSIE
The Cold Light Of Day lijkt bij momenten wel op een rommelige Tom Clancy-thriller. De intriges zijn soms zo ingewikkeld dat geen mens weet waarover het gaat. Een heleboel ongerijmdheden, een slaapwekkende cast (en dat ondanks de ronkende namen), maar wel een achtervolging om u tegen te zeggen. Maar toch, als een achtervolging de hoofdbrok van een film vormt, dan hebben we toch liever The French Connection of Ronin.


cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Mabrouk El Mechri
Met: Henry Cavill, Sigourney Weaver, Bruce Willis, Michael Budd, Veronica Echegui, Joseph Mawle

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045228859


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Interviews met de cast

Andere recente releases van deze maatschappij