:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> YAKUZA WEAPON
YAKUZA WEAPON
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-03-07
FILM
Cybernetische penisimplantaten? Jawel, als je de regisseurs Tak Sakaguchi en Yūdai Yamaguchi mag geloven bestaan ze. Nu ja, wie het vorig werk (Versus, Battlefield Baseball en Death Race) van deze Japanners kent, weet dat hij zich aan heel wat extreem geweld met een al even extreme fantasie mag verwachten. Yakuza Weapon is gebaseerd op de manga van Ken Ishikawa. De film ging op het Internationaal Festival van de Fantastische Film in Yubari in première. Ofschoon deze buitenissige prent buiten het land van de rijzende zon regelrecht op dvd is verschenen (of wat had je gedacht?) werd ze bij de liefhebbers van Aziatisch (extreem) geweld een klein culthitje.


Shozo Iwaki (Tak Sakaguchi) kan het niet meer vinden met zijn vader Kenzo Iwaki (Akaji Maro) die aan het hoofd van de Yakuza staat. De jonge vechtersbaas trekt naar de Zuid-Amerikaanse jungle om daar tegen huurlingen te vechten. Na een zware strijd wordt Shozo gevonden door Red Tiger, een Japanse speciale agent die hem op de hoogte brengt dat zijn vader is vermoord. Shozo keert naar Japan terug. Hij bemerkt dat de Yakuza wordt geleid door Kurawaki (Shingo Tsurumi). Kurakawi is niet alleen lid van een rivaliserende bende, het is ook door zijn verraad dat Shozos vader de dood vond. Shozo zint op wraak, maar tijdens een bloederig gevecht belandt de man in coma. Maar geen nood, Red Tiger heeft hem letterlijk tot een vechtmachine omgebouwd. Zijn rechterarm is vervangen door een M61 Vulcan snelvuurkanon en zijn linkerbeen is een raketwerper geworden. De ultieme wraak kan beginnen.


Inderdaad, dit scenario lijkt wel een blauwdruk van Planet Terror van Robert Rodriguez dat vier jaar eerder werd uitgebracht. Nu goed, het is duidelijk dat de heren Tak Sakaguchi en Yūdai Yamaguchi zich gewoon goed wilden amuseren. Het verhaaltje is wel pure nonsens (dat is het ook, hoor) dat zinloos geweld verheerlijkt, toch blijft Yakuza Weapon een zeer leuke film. De meeste critici (weliswaar recensenten met een open geest) gaven de film dan ook een goede kritiek. Terecht, want in zijn genre mag Yakuza Weapon er best zijn. Tak Sakaguchi en Yūdai Yamaguchi zijn wel geen grootse regisseurs, ze slagen er wel in om keiharde actie met een flinke dosis humor te combineren. Zoals dat vaak het geval is met Japans geweld, deinzen ook Tak Sakaguchi en Yūdai Yamaguchi er niet voor terug om te overdrijven. Maar er is dan ook geen mens die deze film in huis zal halen om een ordinaire actiefilm te zien, niet?
 
BEELD EN GELUID
Er valt het een en ander te zeggen over de beeldkwaliteit. Soms zijn de kleuren veel te artificieel, soms zijn ze lelijk en vloeien ze wel eens in elkaar. Onnodig om te zeggen dat dit komt door het lage budget waarmee deze film tot stand is gekomen, dus zullen we maar de bekende mantel der liefde bovenhalen.


EXTRA'S
Er zijn geen verrassingen terug te vinden op dit schijfje. Je hebt de gebruikelijke weggelaten scènes en fervente fans kunnen ook een kijkje achter de schermen nemen. Voorts staat er eveneens de kortfilm (nou ja, 89 minuten) Takuza Weapon op de disk. Deze spin off is gewoon het inferieure broertje van Yakuza Weapon en door de slechte beeldkwaliteit verveelt hij al na een kwartiertje. Voer voor de echte liefhebbers.

CONCLUSIE
Yakuza Weapon is een zeer gewelddadige actieprent die ontsproten is aan de zieke (maar geniale) breinen van Tak Sakaguchi en Yūdai Yamaguchi. De film heeft alle ingrediënten om in zijn genre een leuke cultklassieker te worden. Waarschijnlijk is dit niet het soort film dat critici je aanraden en ook al ben je hem de dag nadien vergeten, is Yakuza Weapon een aanrader voor fans van Japans geweld.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Tak Sakaguchi en Yudai Yamaguchi
Met: Dennis Gunn, Cay Izumi, Shinji, Mei Kurokawa

Film:
6/10

Extra's:
6/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
106 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717903483343


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Behind The Scenes
• Deleted Scenes
• Spinoff Short "Takuzo Weapon" (89 min.)
 

Andere recente releases van deze maatschappij