:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JIMMY NEUTRON, BOY GENIUS
JIMMY NEUTRON, BOY GENIUS
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-10-17
FILM
Jimmy Neutron is een genie en knutselt de meest fantastische uitvindingen in elkaar. Zijn moeder is niet altijd opgezet als een uitvinding het huis beschadigt. Zijn vader daarin tegen moedigt de jongen aan en vind de uitvindingen telkens schitterend. Jimmy wil contact hebben met buitenaardse wezens en brengt daarom een satelliet, in de vorm van een toaster, in de ruimte. De satelliet wordt opgepikt door blubberachtige groene wezens die zich kleden in doorzichtige eierschalen die kunnen zweven. Ze komen naar de aarde om de ouders te ontvoeren voor een offerfeest. Jimmy en zijn vrienden bouwen verschillende pretparkattracties om tot ruimtevoertuigen en gaan op zoek naar hun vermiste ouders. Een film die meer gericht is op een jong publiek door het ontbreken van spitsvondige dialogen. Visueel heeft men gekozen voor een cartoonstijl. De hoofden van de personages zijn proportioneel groter dan hun lichaam en de auto’s zijn gewassen op een veel te hoge temperatuur. Dit alles geeft een zekere charme aan het geheel. Het verhaal scoort geen hoge toppen, maar de vaart zit wel in het geheel.

BEELD EN GELUID
We zijn nogal verwend de laatste tijd met de uitmuntende beeldkwaliteit van CGI films die onmiddellijk van computer overgezet worden naar het dvd medium. Jimmy Neutron is niet van deze categorie, het beeld is niet zo sprankelend van kleuren en heeft ook last van zeer lichte trilling. Ik vroeg mij af waarom en heb dan wat zitten zoeken en wat blijkt: de transfer zou wel degelijk digitaal naar digitaal zijn. Ik heb dan nog eens duidelijk gekeken en vanaf het begin zie je duidelijk dat de film constant kleine beschadigingen heeft, zwarte en witte plekjes en in het begin zelfs een dik stofhaar. De reviews die ik gevonden heb, handelen over de regio 1 versie en telkens praat men over een sublieme transfer. We moeten er dus vanuit gaan dat we wederom een minderwaardige behandeling hebben gekregen voor deze regio 2 release. De geluidstrack die men voorschotelt, is van degelijke kwaliteit en gebruikt alle kanalen maar mist een beetje in dynamiek. Het verschil tussen zacht en hard is niet zo groot als we normaal gewend zijn. Ik dacht eerst dat de instellingen van de versterker veranderd waren, maar die stond nog op de juiste instelling voor maximaal dynamisch bereik.

EXTRA’S
- Making Of Jimmy Neutron: we zien de stemmen achter de personages en de evolutie van de karakters en de film (16 min.)
- Muziekvideo’s Kids In America (3 min. 6) en Leave It Up To Me (3 min. 13): twee muziekvideo’s met tieners
- Promotional Spots: 7 korte filmpjes van tussen de 60 en 90 seconden brengen enkele grappige situaties waarin Jimmy verzeild geraakt; 5 cliffhangers tonen wat er gebeurt voor de eerste beelden die je in de volledige film ziet
- Teaser Trailer (2 min.)
- Theatrical Trailer (2 min. 11)
- Video Game Trailer: een zeer korte trailer van 20 seconden over het spel voor PC en consoles.

CONCLUSIE
Een leuke film voor de kinderen waar je als volwassene eens naar kan kijken. We missen hier goede one liners en op sommige momenten ook de visuele pracht die we gewend zijn van bijvoorbeeld Shrek of Monsters Inc. Maar het doelpubliek is hier zeker kinderen geweest daar Jimmy Neutron verder als serie voor televisie gaat ontwikkeld worden.


cover
Studio: Paramount

Regie: John A. Davis
Met: stemmen van Debi Derryberry, Mark Decalo, Megan Cavanagh

Film:
7,5/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
CGI-animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
79 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865556948


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Italiaans, Fins
Extra's:
• Making Of ,
• Muziekvideo’s Kids In America
en Leave It Up To Me,
• Promotional Spots,
• Teaser Trailer,
• Theatrical Trailer,
• Video Game Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij