:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DARK SKIES
DARK SKIES (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-11-27
FILM
Het gezin van de Barretts heeft het niet makkelijk. Lacy probeert in barre economische omstandigheden huizen aan de man te brengen, terwijl haar man Daniel na een reorganisatie thuis zit en nu noodgedwongen op z'n beide zonen past en het huishouden op orde probeert te houden. Hun leven wordt al snel nog grimmiger als 's nachts vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, maar aangezien de politie geen sporen van braak kan vinden, wordt het incident afgedaan als een grap. Veel valt er echter niet te lachen, want als Lacy op een avond plots een vreemde gedaante over haar jongste zoon gebogen ziet staan die erin slaagt te verdwijnen zodra zij het licht aandoet, komt het besef dat er meer aan de hand is. Hun omgeving is echter sceptisch en verdenkt hen er zelfs van hun zoontjes te mishandelen waardoor ze zich genoodzaakt zien het heft in eigen handen te nemen...

Dark Skies, van de producer van Insidious en Sinister, is onafhankelijk gemaakt om dan verkocht te worden aan een studio. Het voordeel van dit model is dat de makers geen strenge richtlijnen moeten volgen en meer creativiteit ter beschikking hebben terwijl de studio's relatief goedkoop een film op de kop kunnen tikken. In het beste geval is dit dus een win-winsituatie voor beide partijen waarmee ook de kijker zijn voordeel kan doen. Jammer genoeg is dit niet het geval met Dark Skies. De film is vooral het eerste half uur zeer beklemmend en spannend, maar halfweg merk je iets teveel dat zowat alle clichés van het genre de revue passeren. Het verhaal begint dan ook nog tempo te verliezen en langzaam maar zeker stuikt alles in elkaar. Tegen de tijd dat je het einde bereikt hebt, is je interesse al in sneltreinvaart onder nul gezakt en dit einde zelf is ook nog zo'n verwarrende boel dat de film compleet op een ingezakte pudding begint te lijken.

BEELD EN GELUID
Dark Skies komt met een nogal beklemmend kleurenpalet om de grimmige sfeer wat te benadrukken en er zijn ook zeer veel donkere scènes. Gelukkig kunnen we niet klagen over het niveau van detail, want dat is hoog en ook het contrast is meestal redelijk goed, waardoor je toch goed kan volgen wat er gaande is. Alleen op sommige momenten zie je wel hier en daar wat compressiefouten zoals posterisatie, die de algemene kwaliteit een beetje naar beneden halen. Het geluid is perfect voor het creëren van een beklemmende atmosfeer met veel gebruik van de verscheidene kanalen voor effecten die langs alle kanten op je afgeschoten worden, en ook de subwoofer krijgt zijn deel van de actie. Als we dan toch wat kritiek mogen geven dan is het vooral dat de dialogen weliswaar duidelijk en helder zijn, maar niet altijd even goed geplaatst zijn en meestal van de voorkant lijken te komen, ook als er mogelijkheid is om ze meer naar achteren te schuiven.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Goed begonnen is half gewonnen, luidt het spreekwoord, maar in dit geval is het eerder dat het goede begin compleet tenietgedaan wordt door de afwerking op het einde.


cover



Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Scott Stewart
Met: L.J. Benet, Dakota Goyo, J.K. Simmons, Kadan Rockett, Josh Hamilton

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045237561


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij