:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEADLY GAME, THE
DEADLY GAME, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-02-23

FILM 
Ooit was Engeland de thuishaven van de betere misdaadfilm. Van The Long Good Friday van John Mackenzie tot Get Carter van Mike Hodges: het zijn allemaal voorbeelden van prenten die destijds hun Amerikaanse broertjes een poepje lieten ruiken. Helaas,als we geen rekening houden met Guy Ritchie, ofschoon die zich tegenwoordig liever met Sherlock Holmes bezighoudt, blijft het moeilijk om waardige opvolgers te vinden. De reclamejongens beweren wel dat ze bestaan, maar tot op heden moeten we ze nog altijd eerst zien! The Deadly Game (in Amerika uitgebracht als All Things To All Men) is de zoveelste in het rijtje van films die iets zouden kunnen betekenen, maar die uiteindelijk ver onderaan de stapel van waardeloze titels zal belanden. De verantwoordelijke voor dit falen is regisseur George Isaac, die beter gewoon producer was gebleven. Naar eigen zeggen liet hij zich inspireren door grootmeester Michael Mann, maar dat zie je geen enkele seconde.

Het rommelige verhaaltje speelt zich helemaal af in Londen. Riley (Toby Stephens) kan als geen ander in een mum van tijd een kluis openbreken. Tijdens het klaren van een klus komt de kluizenkraker ongewild tussen twee vuren te staan. Aan de ene kant staat maffiabaas Joseph Corso (Gabriel Byrne) en aan de andere politie-inspecteur Parker (Rufus Sewell). Riley komt in een gevaarlijk kat-en-muisspel terecht dat hem naar alle uithoeken van de Britse grootstad brengt. Het ergste is dat hij niemand kan vertrouwen: Corso staat bekend om zijn wreedheid en Parker is wellicht de meest corrupte flik uit het korps.

Menig critici zagen gelijkenissen met Welcome To The Punch, dat andere Britse vehikel dat bij ons rechtstreeks op de dvd-markt belandde. De vertolkingen zijn degelijk, ook al zal ik het tot op het einde van mijn dagen moeilijk hebben om ook maar één positief woord over Byrne te zeggen. Stephens en Sewell doen waarvoor ze zijn gevraagd. Neen, het is vooral in de regie waar het misloopt. George Isaac kan wel mooie plaatjes schieten, maar hij weet niet hoe hij de spanning moet opbouwen en in zo'n film is dat broodnodig!

BEELD EN GELUID
Volgens onze hoofdredacteur is Universal de onverslagen kampioen in het uitbrengen van technisch perfecte Blu-rays. Omdat wij netjes zijn opgevoed was het ons steeds verboden om de wijze woorden van de baas in vraag te stellen. Nu goed, alle gekheid op een stokje: Werner heeft gelijk. Ook al is The Deadly Game niet meteen de duurste film uit de Universal-stal, is het moeilijk om foutjes te vinden. Het niveau van detail is hoog en soms lijkt de film op een ideale reclamespot voor Londen. Misschien is dat nog een mogelijkheid voor regisseur George Isaac, want van het medium film blijft hij in de toekomst maar beter af. Het geluid is explosief en van hoge kwaliteit.

EXTRA'S
Wie iets meer over deze prent te weten wil komen, moeten we helaas teleurstellen. Het enige wat je op dit schijfje vindt zijn wat bloopers en weggelaten scènes.

CONCLUSIE
The Deadly Game is nooit echt slecht, maar ook nooit goed. Dat komt vooral door regisseur George Isaac die beslist een cursus filmregie kan gebruiken. Een film om snel te vergeten dus....
coverStudio: Universal

Regie: George Isaac
Met: Toby Stephens, Rufus Sewell, Mark Badham, Gabriel Byrne

Film:
5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582955491


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Catalaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Pools Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Spaans, Italiaans, Catalaans, Pools, Engels CC
Extra's:
• Deleted Scenes and Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij