:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OFFICE, THE - SEIZOEN 1 & 2
OFFICE, THE - SEIZOEN 1 & 2
Bespreking door: Stijn - Geplaatst op: 2014-05-05
SERIE
De kans dat u al van The Office hebt gehoord is niet gering. De Britse komische reeks van de hand van Ricky Gervais oogstte bij zijn release in 2001 heel wat lof en duikt vandaag nog op in menige lijstjes van de beste series aller tijden. Het concept van de reeks is eenvoudig maar erg dankbaar. Een fictieve cameraploeg volgt de belevenissen van een groepje werknemers van een afdeling van een papierbedrijf. Centraal staat de figuur David Brent (gespeelde door Ricky Gervais), de manager van de afdeling. Die waant zich de hipste, beste en populairste baas ter wereld. Niets is echter minder waar, met een hele reeks gênante en vooral grappige scènes tot gevolg. Veel afkooksels van de reeks volgden (Het Eiland!). En dat de Amerikanen niet zouden achterblijven was geen verrassing. Gelukkig voor ons moet The Office US zowat de leukste herwerking van het hele pak zijn. Deze box bevat meteen het eerste én tweede seizoen. Een combinatie die meteen de verschillen blootlegt tussen de Amerikaanse serie, die we gemakshalve The Office US noemen, en het Britse origineel.

The Office
van Ricky Gervais bestond uit twee seizoenen van zes afleveringen plus een kerstspecial. The Office US bestaat uit maar liefst 187 afleveringen verdeeld over negen seizoenen. Seizoen één is de typische, trouwe adaptatie met zes afleveringen die dezelfde pijnlijk gênante humor bevatten als hoofdingrediënt. De pilot is zelfs zo goed als identiek aan de eerste aflevering van Gervais’ bedenksel. Maar in het tweede seizoen verandert The Office US het geweer van schouder. De reeks vaart resoluut een eigen koers met méér afleveringen, meer karakterontwikkeling en een ander type humor, waarbij je niet meer met je handen voor je ogen zit te lachen omdat het toch zo gênant is, maar daarom niet minder aangenaam of grappig is.The Office US is dan ook een triomf. De Amerikaanse komiek Steve Carell (The 40 Year Old Virgin, Evan Almighty) nam het belangrijkste personage van de reeks, dat van regiomanager Michael Scott, voor z'n rekening. Na de studieronde die het eerste seizoen is, doet hij dat met verve. Hij neemt afstand van David Brent om het karakter in te vullen - je kan de twee na de eerste zes afleveringen niet meer met elkaar vergelijken - en baant zich een weg naar het hart van de kijker om er zich voor eeuwig in te nestelen. Michael Scott zorgt in het tweede seizoen voor enkele van de grappigste en meest memorabele scènes uit de televisiegeschiedenis. Hij wordt daarin bijgestaan door de meest leuke personages zoals Dwight Schrute (de naam alleen al), Phyllis, Stanley of Kevin.

Maar er is meer. Ja, The Office US is onweerstaanbaar grappig, vakkundig gemaakt en deze box bevat uitsluitend geslaagde afleveringen. Maar een van de belangrijkste redenen waarom The Office US zo goed is, is omdat de reeks ook een ijzersterk emotioneel hart heeft. De televisiereeksen die met een belangrijk mannelijk en vrouwelijk personage het spelletje worden-ze-nu-een-koppel-of-niet spelen is niet bij te houden. Maar nergens, echt nergens, wordt het zo mooi uitgewerkt als in de ontluikende liefde tussen Jim (John Krasinski) en Pam (Jenna Fischer). De cliffhanger krijg je er bovenop.

Valt er dan niets slechts te zeggen over deze eerste twee seizoen van The Office US? Eigenlijk niet. Of het moet zijn dat de afleveringen niet eindeloos blijven duren. Op een bepaald ogenblik zit je nu eenmaal door de episodes, en dat gebeurt snel. Als u erin slaagt om de achtentwintig afleveringen met mondjesmaat te consumeren bent u wellicht een boeddhistische monnik. We zeiden het al, deze eerste twee seizoenen van The Office US zijn een ware triomf.

BEELD EN GELUID
Eerlijk is eerlijk, hoe goed de reeks ook is, de beeldkwaliteit is niet van het zelfde niveau. Het kleurenpalet is best eenzijdig en niet mooi afgelijnd. Maar een kniesoor die daarom jankt. Want het hindert heus niet als u geniet van de afleveringen. Het geluid brengt het er bovendien al een stuk beter vanaf.

EXTRA’S
Bij elke aflevering kan je een audiocommentaar horen waarin verschillende acteurs en medewerkers van de reeks hun licht schijnen op de verschillende episodes. Dat is vooral leuk voor hen. Verschillende Deleted Scenes vormen een leuke aanvulling op de uiteindelijke afleveringen en bevatten een aantal grappen waarvan het jammer is dat ze de cut niet gehaald hebben. Interview met Steve, webepisodes en bloopers vervolledigen het plaatje.

CONCLUSIE
The Office US begint als een trouwe adaptatie van de klassieker van Ricky Gervais, maar ontpopt zich al snel tot een unieke reeks die onweerstaanbaar grappig is. Met dank aan Jim en Pam voor de emotionaliteit en Steve Carell, in een glansrol, voor de hilariteit.


cover
Studio: Universal

Regie: Paul Feig, Ken Kwapis, Greg Daniels
Met: Steve Carell, John Krasinski, Jenna Fischer, Rainn Wislon, B.J. Novak

Film:
9,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
625 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
825 208-327


Beeldformaat:
16:9 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar bij alle afleveringen
• Deleted Scenes
• Bloopers
• webepisodes
• Interview met Steve Carell

Andere recente releases van deze maatschappij