:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NOT SAFE FOR WORK
NOT SAFE FOR WORK (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-06-04
FILM
Tom Miller is assistent bij een groot advocatenkantoor en als ambitieus en gemotiveerd medewerker probeert hij altijd net dat beetje meer te doen dan van hem verwacht wordt. Dat wordt echter niet altijd geapprecieerd en als hij in plaats van zich te focussen op de grote zaak waarop hij gezet is een nota schrijft over een rechtszaak omtrent de Gambizi-maffiafamilie, wordt hij op het einde van de dag bedankt voor zijn diensten. Tom pakt zijn spullen bij elkaar en verlaat het kantoor maar als hij in de inkomhal van het gebouw ziet hoe een man zijn koffertje achterlaat voor iemand die net arriveert, besluit hij die laatste te volgen enweer naar boven te gaan om uit te vinden wat er precies aan de hand is.

Dat had hij misschien beter niet gedaan want eens terug boven komt hij er al snel achter dat de bewaker bij de deur verdwenen is en niet omdat die z'n ronde doet. De man die naar boven kwam is immers een huurmoordenaar met een missie en al degenen die nog in het kantoor aan het overwerken zijn kunnen maar beter ver uit zijn buurt blijven…

Als je de covers van Not Safe For Work bekijkt krijg je al snel het gevoel dat deze film een mogelijk pareltje kan zijn dat nog niet ontdekt is door het grote publiek. Blumhouse (Paranormal Activity, The Purge) zit achter de productie en Joe Johnston (Captain America: The First Avenger) hield zich bezig met de regie, het kan erger. Ook het begin belooft veel goed. Een man loopt een kantoor binnen, begint mensen neer te knallen (achter gesloten deuren – origineel!) en schiet zichzelf dan voor de kop als de politie arriveert. Waarom? We hebben er het raden naar! De eerste minuten beloven dus veel goeds, maar al snel wordt het duidelijk dat het potentieel niet tot zijn recht komt. Er volgt in een redelijk doorsnee kat- en muisspelletje waarin alleen JJ Feild (ook al van Captain America: The First Avenger) als de ietwat speciale huurmoordenaar opvalt en waarin voor de rest vooral middelmatigheid troef is. De plotwendingen zijn van kilometers ver zichtbaar, het verdere acteerwerk is middelmatig en de dialogen zijn ook al niet om over naar huis te schrijven.

Is Not Safe For Work dan een totale miskleun geworden? Neen, de film is met zijn 74 minuten gelukkig kort genoeg zodat je niet de tijd krijgt om je echt te storen aan het gebrek aan originaliteit en diepgang, en als je op zoek bent naar wat licht vermaak in de vorm van een thriller, dan kan je deze mogelijk wel aprreciëren. Maar zorg er wel voor dat je verwachtingen niet te hoog gespannen zijn.

BEELD EN GELUID

Het beeld is over het algemeen zeer goed maar niet super. Compressiefouten zijn niet aanwezig – wat ons zou verbazen aangezien de film slechts 74 minuten duurt en er geen extra’s aanwezig zijn – maar het niveau van detail is niet echt het beste dat we al gezien hebben. Voorts blinken de kleuren niet echt uit en is het contrast een beetje donker. Echt verrassend is dit echter niet, voor een low budget productie valt het allemaal nog wel best mee. Over low budget gesproken… dat is goed merkbaar aan het geluid dat vooral opvalt vanwege zijn afwezigheid. Het kantoorgebouw in kwestie mag dan wel grotendeels verlaten zijn, maar dat wil niet zeggen dat qua geluid men volop kan besparen. Toch hebben de makers dit blijkbaar gedaan want veel actie vanuit de luidsprekers krijgen we niet. Dialogen zijn te allen tijde duidelijk en goed gepositioneerd en de paar effecten die passeren zijn ook goed ingeregeld, maar het had wel een beetje meer mogen zijn.

EXTRA'S

Geen.

CONCLUSIE
Not Safe For Work is een duidelijke lowbudgetproductie die met een simpel gegeven (huurmoordenaar in verlaten kantoorgebouw) je net iets meer dan een uur probeert te onderhouden. Dit lukt op zich wel, maar de film volgt braafjes de standaard richtlijnen van het genre zonder ooit te verrassen. Als je niets anders te doen hebt kan je deze dus wel eens huren, maar verwacht er niet teveel van.coverStudio: Universal

Regie: Joe Johnston
Met: Christian Clemenson, Eloise Mumford, JJ Feild, Max Minghella, Michael Gladis, Molly Hagan

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
12

Speelduur:
74 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582978995


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Duits DTS 5.1
Frans DTS 5.1
Italiaans DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Portugees, Zweeds
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij