:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALEX CROSS
ALEX CROSS (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-07-28
FILM
Als een rijke zakenvrouw op een sadistische manier wordt vermoord, worden Dr. Alex Cross en zijn teamleden – Thomas Kane en Monica Ashe die samen een relatie hebben – op de zaak gezet. Ze beseffen al snel dat deze moord slechts de eerste in een reeks is en dankzij de vondst van een tekening die door de moordenaar achtergelaten is op de plaats delict, komt Cross erachter wie het volgende slachtoffer zal zijn. De detectives slagen erin ternauwernood in om de volgende moord te voorkomen, maar de moordenaar, die zich Picasso noemt, slaagt er wel in om te ontsnappen.Wat ze echter niet beseffen is dat hun actie ervoor gezorgd heeft dat ze zelf in het vizier van Picasso terecht zijn gekomen. De psychopatische huur/seriemoordenaar vermoordt Monica en Cross’ vrouw Maria om hen ertoe aan te zetten de jacht op hem te stoppen, maar wat hij niet had verwacht is dat ze daardoor nog meer gbestimuleerd worden om hem te pakken te krijgen. Cross zweert dat hij wraak zal nemen, ook al brengt het zijn carriëre bij de politie in gevaar...

Alex Cross is gebaseerd op het boek Cross van James Patterson en het personage hebben we eerder in de bioscoop gezien in Kiss The Girls en Along Came A Spider, waarin Cross gespeeld werd door Morgan Freeman. Die films waren nog redelijk goed, maar dat kan je ook zeggen van de gemiddelde stationsroman, natuurlijk.

Het script hangt met haken en ogen aaneen en de film staat bol van de clichés, terwijl de pogingen tot diepgang  compleet de mist in gaan waarbij actiescènes, snelle cuts, handheld cameras en slow motion shootouts als camouflage gebruikt worden. Stijl over diepgang dus, maar die stijl is ook al niet zo denderend omdat hij eerder afleidt en irriteert. De acteerprestaties maken het er niet beter op. Tyler Perry en Edward Burns (Thomas Kane) acteren als houterige poppen en Matthew Fox (Lost) doet wel een verdienstelijke poging als psychopatische huurmoordenaar, maar hij probeert blijkbaar het gebrek aan acteertalent bij voornoemde personen goed te maken door zich regelmatig aan overacting te bezondigen. Last but not least hebben we dan nog Jean Reno waarvan we toch een hoge dunk hebben, maar het lijkt ons vooral dat de Franse acteur geld nodig had en daarom heeft ingestemd met een klein rolletje in deze film, want wat hij presteert is niet veel soeps.

BEELD EN GELUID

Het beeld van deze Blu-ray ziet er zeer mooi uit met een hoog contrast, goede zwartwaarden, een gevarieerd kleurenpalet al naar gelang de eisen van de scènes en een goed gevoel voor diepte. Ook het geluid is van goed niveau en we horen een track die misschien niet bij de bestebe hoort in het genre, maar die actiefans zeker zal plezieren.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Voor we deze film recenseerden hebben we even rondgekeken op IMDB en dat heeft onze verwachtingen al wat getemperd. Als we Alex Cross opnieuw konden bekijken, dan graag met Matthew Fox in de rol van psychopaat, maar dan met een beter script, meer diepgang en met een regisseur die Fox in de hand kan houden zodat hij zich niet aan overacting bezondigt.coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Rob Cohen
Met: Edward Burns, Jean Reno, Matthew Fox, Rachel Nichols, Tyler Perry

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664104057


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij