:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NOT SAFE FOR WORK
NOT SAFE FOR WORK (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-09-05
FILM 
Het succes van de horrorfilm is een mes dat langs twee kanten snijdt. Enerzijds is het leuk om te zien dat de filmwereld bereid is om geld te pompen in een genre dat vaak stiefmoederlijk wordt behandeld. Anderzijds is er ook de hoop rommel die daarmee gepaard gaat. We gaan niet zo ver om deze thriller (want eigenlijk is dit geen horrorfilm) met de vuilniswagen mee te geven, toch is het overduidelijk dat het productiehuis Blumhouse, dat verantwoordelijk is voor gigantische horrorhits als Paranormal Activity, Oculus, Insidious en The Purge ,gewoon hoopt dat z'n naam volstaat om de griezelfan opnieuw in de buidel te laten tasten.

De regisseur is ook niet de eerste de beste. Misschien ken je zijn naam niet, maar Joe Hohnston is wel de maker van megablockbusters als Jumanji, The Rocketeer, Jurassic Park III en Captain America : The First Avenger. Aan hem ligt dat falen niet, wel aan het veel te flauwe verhaal. Een wereldramp is het gelukkig niet, de film vraagt amper 74 minuten van je leven.

Tom Miller (Max Minghella) is zo’n uitslover die je tot in de late uurtjes op kantoor vindt. Als advocaat bij een farmaceutisch bedrijf probeert hij het beste van zichzelf te geven, maar als hij op een morgen een nota over een rechtszaak rond een maffiafamilie opstelt gaat hij een stap te ver en wordt daardoor op staande voet ontslagen. Net op het moment dat de jurist het bedrijfsgebouw voorgoed wil verlaten ziet hij een geheimzinnige man die een aktetas achterlaat. De ontslagen werknemer neemt de domme beslissing om deze mysterieuze figuur te achtervolgen, maar dat had hij beter niet gedaan. De onbekende is een huurmoordenaar wiens taak erin bestaat alle aanwezigen van het bedrijf weg te maaien.

Zo’n scenario zou kunnen werken in een ouderwetse Charles Bronson-film, maar verder dan “een leuke poging” geraken we hier niet. De regie is degelijk, maar vooral het verhaal is van een veel te slap kaliber.  JJ Field die ook al een rolletje in Captain America : The First Avenger mocht vertolken, is wel leuk als meedogenloze huurmoordenaar, maar kan toch niet een hele film dragen. De enige vraag die rest is gewoon voor wie deze film nu is gemaakt: te flauw voor thrillerfans en al helemaal geen voer voor horrorfans voor wie deze film uiteindelijk is gemaakt. Eentje die gedoemd is om vroegtijdig in de uitverkoopbakken te belanden dus! 
 
BEELD EN GELUID
Deze release mag wel op zijn hoesje met het begeerde Universal-logo pochen, toch komt hij uit de Blumhouse-stal (een sublabel dat zich in horror specialiseert). Je ziet zeer goed dat Not Safe For Work een lowbudgetfilm is. Het kleurenpalet is karig, niet alle details zijn mooi zichtbaar en soms durft het allemaal wel wat wazig worden. Van compressiefouten is er evenwel geen sprake. Het is de bedoeling van deze film om de kijker geregeld te doen schrikken, maar behalve wat (duidelijke) dialogen hoor je op de geluidsband niets.

EXTRA'S
Er staat geen bonusmateriaal op dit schijfje.

CONCLUSIE
Als je echt niet weet hoe je je tijd moet opvullen kun je Not Safe For Work misschien een kans gunnen, maar wie selectief te werk gaat in zijn filmkeuze laat deze matige thriller best aan de kant liggen.


coverStudio: Universal

Regie: Joe Johnston
Met: Michael Gladis, Dan Bakkedahl, JJ Feild

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
12

Speelduur:
74 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582978995


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD Master Audio 5.1
Frans DTS-Surround 5.1
 


Ondertitels:
Nederlands, Duits, Portugees, Spaans, Italiaans, Frans, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij