:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TRANSFORMERS PRIME - ORION PAX SEIZOEN 2 VOLUME 1
TRANSFORMERS PRIME - ORION PAX SEIZOEN 2 VOLUME 1
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-09-21

FILM
Deze zomer bombardeerde (bijna letterlijk) Michael Bay de bioscopen met zijn vierde Transformers-film. Er wordt terecht heel wat kritiek geuit op deze blockbuster, want zowat alles moet wijken voor het spektakel die zo overdreven groots is dat je het als kijker nog nauwelijks merkt. Het gevolg is dan ook dat zowel de doorsnee filmliefhebber als de fervente fan de productie links liet liggen.
 


Minder groots, maar wel meer terug naar de basis toe zijn de tekenfilms van de animatiestudio Digitalscape. Het tweede seizoen bestaat uit 26 afleveringen van elk zo’n 20 minuten waarvan de eerste zeven nu op dit schijfje zijn te vinden. Tja, blijkbaar was het commercieel beter om deze in stukjes uit te brengen, ofschoon de pijn wat wordt verzacht doordat de koper er een gratis zakje met daarin vijf Transformers-trading cards cadeau krijgt. Er bestaan 170 van deze kaartjes. Tja, de gewone mens snapt het misschien allemaal niet, maar in de comicwereld draait alles om verzamelwoede.
 


Voor wie zich in zijn leven liever bezighoudt met belangrijkere dingen (waarom lees je dit dan?) schetsen we kort de geschiedenis van de Transformers. Deze robots die van de planeet Cybertron komen kunnen zich transformeren tot voertuigen. Net zoals bij de mensen heb je goede en kwade zielen. Degene die vrede hebben gesloten met de mensheid en daardoor in de Nevada-woestijn van de Amerikaanse regering een eigen uitvalbasis hebben gekregen zijn de Autobots die worden geleid door Optimus Prime. De Decepticons die Megatron als aanvoerder hebben zouden het liefst moeder aarde om zeep halen. Het is een bikkelharde strijd tussen de twee clans waarbij de Autobots vooral de hulp krijgen van de kinderen Jack Darby, Miko Nakadai en Raf Esquivel. Tja, beste lezers deze serie is in de eerste plaats voor kinderen gemaakt en niet voor volwassenen met een identiteitscrisis!
 


In de zeven afleveringen worstelt Optimus Prime met geheugenverlies waardoor hij denkt dat hij Orion Pax (zijn oudere ik) is en bevelen opvolgt van de vijandelijke Decepticons. De missie bestaat erin om Optimus Prime terug in de rangen van de Autobots te krijgen.

De verhaaltjes zijn eigenlijk tegelijkertijd eenvoudig en ingewikkeld. Je kan wel alles in een paar zinnetjes samenvatten, toch vraag je je af hoe kinderen deze zielloze wezens uit elkaar kunnen halen. De reeks is uiterst goedkoop gemaakt en ziet er tamelijk gedateerd uit als je het met de huidige animatietechnieken vergelijkt, ofschoon deze mangasfeer enigszins zijn eigen charme heeft.
 


BEELD EN GELUID
Eigenlijk hebben we het al over de technische kwaliteit gehad. Deze reeks heeft een jaren 80-gevoel. Er zijn nauwelijks details aanwezig, de makers beschikken over een nogal eenzijdig kleurenpalet en sommige kijkers zouden dit wel eens als lelijk kunnen bestempelen. Bij het geluid kun je kiezen tussen een verschrikkelijke Nederlandse audiotrack, de betere Engelse en de Japanse versie.

EXTRA’S
Er staan geen extra’s op dit schijfje, wel krijg je zoals eerder vermeld er 5 trading cards bij.
 


 

CONCLUSIE
Ofwel hou je van deze animatiereeks ofwel vind je het ronduit belachelijk. Een middenweg is moeilijk te bedenken. Wel een dikke foei dat men dit seizoen in verschillende schijfjes opdeelt waardoor de aankoop sowieso duurder wordt.
 
coverStudio: Splendid

Regie: Onbekend
Met: -

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
AL

Speelduur:
154 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4013549062046


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround  2.0
Japans Dolby Surround  2.0
Nederlands Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0Ondertitels:
Geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij