:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FLIGHT 7500
FLIGHT 7500 (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-11-28
FILM
Vlucht 7500 is onderweg van San Francisco naar Tokyo als het vliegtuig gaat schudden als gevolg van turbulentie. Op zich geen probleem, zou je denken, maar een van de passagiers heeft het zo benauwd van dat hij gewoon geen lucht meer krijgt en ondanks hulp van enkele medepassagiers zelfs overlijdt. Om de gemoederen te bedaren besluit de kapitein van het vliegtuig dat de eerste klas ontruimd moet worden zodat daar het lijk voor de resterende tijd van de vlucht kan blijven liggen, maar als even later het lichaam verdwijnt, wordt het duidelijk dat er iets serieus mis is...

Ryan Kwanten uit True Blood, Amy Smart uit Justified, Leslie Bibb uit E.R. en Iron Man, en Jamie Chung uit Once Upon A Time. Aan semi-bekende gezichten is duidelijk geen gebrek in Flight 7500 en dat regisseur Takashi Shimizu, bekend van The Grudge, de leiding heeft over het geheel, laat veel goeds verwachten. Stop je goede hoop echter maar snel weg want veel interessants komt er niet uit deze combinatie van talent(en). De hoofdpersonages zijn gereduceerd tot eendimensionale clichés waar niets interessants aan is en waarvan je weinig echt acteerwerk mag verwachten dat boven het niveau van de gemiddelde soap uitstijgt; het verhaal is een zwaar aangelengd afkooksel van o.a. The Sixth Sense zonder interessante opbouw en de schrikmomenten zijn ronduit slaapverwekkend. Tenzij je hart sneller begint te slaan van wat rook die plots in een gangpad opduikt om even later weer te verdwijnen. Als er dan eens een mogelijk interessant gegeven (een Japanse dodenpop) boven komt drijven, wordt daar niets mee gedaan en na een 70-tal minuten komt Shimizu erachter dat het welletjes geweest is waarna het verhaal afgeraffeld wordt. Neen, goed kunnen we Flight 7500 niet noemen. 

BEELD EN GELUID
Het beeld is goed maar blinkt absoluut niet uit. Zodra de eerste passagier overlijdt, besluit de kapitein om de lichten te doven – zogenaamd om paniek te vermijden – met als gevolg dat er een donkere atmosfeer gecreëerd wordt. Jammer genoeg helpt dit niet om de spanning te laten stijgen, maar moet je zelf meer moeite doen om te zien wat er nu effectief gebeurt. Het niveau van detail in zulke scènes is duidelijk niet van dien aard dat je nog goed kan volgen wat er op het scherm te zien is, maar je kan je wel de vraag stellen of dit niet opzettelijk gedaan is want veelal gebeurt er effectief weinig interessants. Echte compressiefouten hebben we niet opgemerkt, maar we moeten toegeven dat we halverwege onze aandacht verloren. Het geluid doet zijn best om de spanning erin te houden met nogal wat gebruik van de surroundkanalen voor hevige muziekstukjes die je moeten doen schrikken, maar echt overtuigen doet ook dit niet, het irriteert eerder. De dialogen zijn te allen tijde duidelijk verstaanbaar wat positief zou zijn mochten ze inhoudelijk ook effectief iets voorstellen.

EXTRA'S

Geen

CONCLUSIE
Het idee van een trans-Atlantische vlucht waarop plots allerlei bovennatuurlijke verschijnselen zich beginnen te manifesteren is een concept dat wel potentieel heeft. In deze Flight 7500 komt het er echter duidelijk niet uit.



cover



Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Takashi Shimizu
Met: Amy Smart, Jamie Chung, Leslie Bibb, Nicky Whelan, Ryan Kwanten, Scout Taylor-Compton

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
16

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045243142


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij