:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SOUTH PARK - SEIZOEN 17
SOUTH PARK - SEIZOEN 17
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-12-22
SERIE
We zitten ondertussen al aan de 17e jaargang van South Park en na enkele mindere seizoenen begin je je dan toch wel af te vragen of het nog de moeite is om te blijven volgen. Zeker aangezien we met seizoen 17 zelfs van 14 naar slechts 10 afleveringen gaan en de prijs er niet echt veel lager op wordt. We hopen maar dat met minder afleveringen de kwaliteit per episode verhoogt? Gelukkig wel. Verspreid over 2 disks krijgen we dus 10 afleveringente zien waarbij wederom nogal wat populaire en nieuwswaardige fenomenen onder de loep genomen worden, gaande van het feit dat de NSA blijkbaar alles en iedereen bespioneert (hallo Edward Snowden?), jongeren die op zomerkamp gehersenspoeld worden (iets dat vooral bekend is in de VS) en misdaad-tv omtrent echtgebeurde feiten tot hoe technologische systemen zo fantastisch werken dat men ze beter kan uitzetten. Daarnaast kan er nog gelachen worden met religie natuurlijk en wel in de episode Ginger Cow, waarbij men wereldvrede nastreeft (op de meest waanzinnige manier, typisch South Park natuurlijk), Minecraft en de Kardashians - stel u voor dat er een seizoen zou zijn zonder een of andere celebrity.

Het leukste van dit seizoen is echter de drieluik omtrent Black Friday, een gewoonte in de VS met Thanksgiving waarbij grote ketens prijsreducties bieden en mensen bijna elkaar opvreten om toch maar die onderbroek te pakken te krijgen met 80% korting. Neem dat idee, tel daar de strijd tussen Xbox One en Playstation 4 bij en combineer dat dan met Lord Of The Rings alsook The Walking Dead, en je hebt een cocktail die gewoonweg subliem smaakt!

Het aantal episodes per seizoen is al jaren gestaag aan het dalen en met slechts 10 afleveringen is seizoen 17 dan ook het kortste tot op heden. Gelukkig komt dat wel voor een keer de kwaliteit ten goede. Echt super is South Park jammer genoeg al lang niet meer, maar na 17 seizoenen is dat ook wel te verwachten.

BEELD EN GELUID
Waar we bij vorige seizoenen nogal eens last hadden van wat compressiefouten, is dit gelukkig deze keer niet het geval. Alles wordt haarscherp afgeleverd en ook de ondertitels zien er niet meer uit alsof ze uit een of andere computer uit de jaren 80 komen. Het geluid is degelijk, maar niet spectaculair. De dialogen worden goed weergegeven, maar de surroundkanalen en subwoofer komen raar of zelden aan bod.

EXTRA'S
Zoals bij seizoen 16 krijgen we wat mini-commentaar bij de tien afleveringen en daarnaast wat verwijderde scènes.

CONCLUSIE
Na twee zeer middelmatige seizoenen krijgen we met dit zeventiende nog eens wat betere afleveringen omtrent de avonturen van Stan, Kyle, Kenny, Cartman en hun vriendjes. Jammer genoeg gaat dit ten koste van de kwantiteit, want deze keer zijn er nog maar tien afleveringen present, waar we voorheen toch nog 14 episodes te zien kregen.cover
Studio: Paramount

Regie: Matt Stone, Trey Parker
Met: Matt Stone, Trey Parker

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
9

Speelduur:
215 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5053083012144


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits
Extra's:
• Mini-Commentaries
• Verwijderde Scènes

Andere recente releases van deze maatschappij