:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EXPENDABLES, THE 3
EXPENDABLES, THE 3
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-12-15
FILM
Barney Ross (Stallone) en zijn Expendables zijn op weg om een wapenhandelaar onder handen te nemen, maar ze moeten nog even een omweggetje maken zodat ze Doc (Wesley Snipes) kunnen bevrijden, een voormalige Expendable die na wat "belastingperikelen" in de handen is gevallen van een dictator. Eens Doc bevrijd is gaan ze onmiddellijk door om hun eigenlijke missie te voltooien, maar eens ter plaatse blijkt dat de wapenhandelaar in kwestie niemand minder is dan Conrad Stonebanks (Mel Gibson), een van de oprichters van de Expendables waarvan iedereen overtuigd was dat hij jaren geleden gedood was door Barney. De mannen slagen er niet in om Conrad te pakken te krijgen en voor Barney is dit een duidelijk teken dat de Expendables hun beste tijd gehad hebben. Hij besluit om de groep te ontmantelen en met behulp van wat nieuwe krachten zelf achter Stonebanks aan te gaan. Echter, Stonebanks is als voormalig Expendable geen katje om zonder handschoenen aan te pakken...

The Expendables zijn terug en de oudjes kunnen hun spierballen weer laten rollen. Deze keer echter zonder Bruce Willis want diens dagtarief van 1 miljoen dollar was er echt wel over voor Stallone, in de plaats krijgen we Harrison Ford die tegen 750.000 dollar per dag een véél goedkopere optie was. Naast Gibson, Ford en Snipes (die wegens financiële problemen maar al te graag meedeed) krijgen we ook nog Antonio Banderas, Robert Davi en Kelsey Grammer te zien als nieuwe "grote namen" en dan hebben we het nog niet eens gehad over de "jonkies" die mogen meedoen. Niet dat die veel interessants te vertellen hebben, maar ach... Een goedgevulde cast dus, maar je kan je afvragen wat de opbrengst is met zoveel bekende namen. Waar de eerste film zowat een parodie was op de actiefilm uit de jaren 80 en zich niet serieus nam, is het concept ondertussen wel wat afgesleten. De grappen zijn al een stuk meer belegen, de introductie van de "nieuwe generatie" voegt weinig tot niets toe aan de film en het lijkt wel alsof iedereen alleen meedoet omdat men weet dat het goed geld opbrengt.

Het verhaal is even futiel als in de vorige Expendables-films, de actie is op hetzelfde niveau als voorheen en terwijl de cast alleen maar groter lijkt te worden, blijkt dat het toch vooral duizenden figuranten zijn die neergeknald worden. De "good guys" winnen, de slechteriken delven het onderspit en tussen begin en einde zit vooral een overdaad aan geweervuur, stunts en ontploffingen zonder dat er inhoudelijk veel interessantste zien is. Een typische oldskool actiefilm dus, maar waar delen 1 en 2 zo overdreven waren dat het grappig werd, begint deel 3 zich bijna serieus te nemen en dat is dodelijk voor het concept van The Expendables.

BEELD EN GELUID
Het beeld van de dvd is goed, maar niet uitzonderlijk en dat zegt het eigenlijk allemaal. We hebben geen specifieke compressiefouten opgemerkt en het niveau van detail is goed. Beschouw de dvd echter vooral als een goedkope manier om de film te bekijken want je zal er niemand mee verbluffen. Het geluid is ookr goed qua detaillering en plaatsing, maar het volume kan wel wat omhoog. Om echt voluit te kunnen genieten, moet je je versterker wat luider zetten.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Deel 4 van The Expendables zit blijkbaar al in de planning, maar het concept begint stilaan zichzelf de das om te doen. "Meer" is niet per definitie "beter" en de introductie van de zogenaamde "jonkies" levert eigenlijk weinig tot niets op terwijl de "oudjes" vooral het stijgende niveau van hun bankrekening leuk lijken te vinden. Als standaard actiefilm is The Expendables 3 wel geslaagd, maar als je meer zoekt dan veel geweervuur, stunts en ontploffingen, dan moet je deze niet bekijken.



cover




Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Patrick Hughes
Met: Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Harrison Ford, Jason Statham, Jet Li, Mel Gibson, Randy Couture, Sylvester Stallone, Wesley Snipes

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
12

Speelduur:
121 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045242756


Beeldformaat:
2.40:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij