:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SIMPSONS, THE - SEIZOEN 14
SIMPSONS, THE - SEIZOEN 14
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2015-03-02
SERIE
Na de eerder slabakkende seizoenen 11, 12 en 13 staan Homer, Marge, Bart, Female Bart en The One Who Doesn't Talk weer stevig op het voorplan! De afleveringen worden een stuk minder surrealistisch en er is geen plaats meer voor dwergjockeys, Homer en Marge op death row of vermoorde alligators. Occasioneel wordt er nog wel eens aan stunt casting gedaan - de aflevering How I Spent My Strummer Vacation is alleen maar een excuus om Mick Jagger, Keith Richards, Lenny Kravitz, Brian Setzer, Tom Petty en Elvis Costello in één aflevering te proppen, en in de making of-filmpjes zie je duidelijk dat Jagger en Richards geen flauw benul hebben wat ze in een opnamestudio van een tekenfilm zitten te doen. Naast de gebruikelijke Treehouse Of Horror-aflevering is er ditmaal geen raamvertelling meer bij zoals Simpsons Bible Stories in seizoen 10 of Tales Of The Public Domain in seizoen 13. Seizoen 14 is gewoon een zeer solide seizoen met verbazend weinig laagtes en enkele uitstekende afleveringen die zonder schroom naast die van de legendarische eerste zes seizoenen mogen staan.

 
    


Zo is er de dijenkletser Large Marge, waarin Marge in het ziekenhuis in plaats van een liposuctie per ongeluk een borstvergroting krijgt toegediend, waarna Homer alle moeite van de wereld heeft om de grote schare "begeerlijke" vrijgezellen uit Springfield zoals Moe, de kapitein en Sideshow Mel van haar lijf te slaan. Of de Notting Hill-pastiche A Star Is Born Again, waarmee de makers bewijzen dat de bevolking van Springfield voldoende rijkgedetailleerd is om een aflevering quasi volledig op te hangen aan een nevenpersonage, in dit geval buurman Ned Flanders. Mijn favoriet uit dit seizoen blijft echter de slotaflevering Moe Baby Blues waarin we de suïcidale barkeeper Moe Szyzlak van een hele andere kant leren kennen, namelijk als partner in crime van baby Maggie, een verhaallijn die bij de kijker blijkbaar goed in de smaak viel, want er werden nogal wat spinoffs aan opgehangen in de stripreeks van Bongo Comics.

 
   


Een kleine controverse was er over welke aflevering in dit seizoen feitelijk de 300ste was. Het correcte antwoord is Strong Arms Of The Ma, maar Fox telt de afleveringen gewoonlijk op de manier waarop ze zelf zin hebben, bijvoorbeeld de eerste aflevering, Simpsons Roasting On An Open Fire er al dan niet bij te tellen - wat nog altijd maar één telfout verklaart en geen twee. Omwille van het gastoptreden van skateboarder Tony Hawk werd de eer toebedeeld aan de aflevering Barting Over, feitelijk nr. 302. De makers laten dit evenwel niet aan hun hart komen en geven in de bewuste aflevering zelfs nog een steek naar deze mini-rel.

 
    


Nog een opmerking die ik reeds maakte bij de thematische collectie The Simpsons Christmas 2. Bij één van de afleveringen moeten we echter een randbemerking maken, namelijk bij Dude, Where's My Ranch? Van deze aflevering zijn twee versies gemaakt. Homer scheldt daarbij een stel elanden uit; in de éne versie roept hij daarbij "Go back to Pittsburgh!" en in de andere "Go back to Grosse Pointe!" De reden waarom deze quote is gewijzigd is ons, en vele andere Simpsons-fans met ons, een compleet raadsel. Het is niet zo dat de Fox-affiliates in Pittsburgh met een boycot hebben gedreigd of zo. En een dergelijk detail maakt voor ons Europeanen, die Pittsburgh toch niet van Grosse Pointe weten te onderscheiden, natuurlijk geen reet uit, ware het niet dat er nóg een verschil zit tussen de beide afleveringen. In wat in het Simpsons-milieu bekend staat als de Pittsburgh-versie, zit er nog een extra grap. Mensen die de aflevering in kwestie niet gezien hebben, zullen even niet begrijpen waarover het gaat of dit stukje willen overslaan. [spoiler]Wanneer Luke het uitmaakt met Lisa, zegt Homer nog tegen Marge "A lot can happen when you're lookin' the other way." Marge repliceert daarop: "You're tellin' me!", waarop ze naar een grafsteen wijst waaronder blijkbaar Cookie begraven ligt. Het opschrift op de grafsteen is "Cookie: 1912-Today".[/spoiler] Vreemd genoeg is de Pittsburgh-versie enkel uitgezonden toen de aflevering voor het eerst op Fox verscheen; daarna is alleen nog maar de Grosse Pointe-versie getoond, en ook toen de aflevering voor het eerst op VT4 werd vertoond, was dit de Grosse Pointe-versie. Alhoewel deze uitgave rijkbedeeld is qua verwijderde scènes geen sprake meer van deze knip. We hadden stiekem gehoopt de Pittsburgh-versie op deze dvd terug te vinden, maar het heeft niet mogen zijn. We zullen onze kopij van de Pittsburgh-versie maar veilig en wel wegstoppen.

 
    Zoals we in het bonusmateriaal ook vernemen heeft seizoen 14 het zeker niet slecht gedaan qua prijzen, waaronder enkele Annie Awards en prijzen voor de originele muziek. Het mooie aan The Simpsons is dat na 26 seizoenen er nog altijd even veel aandacht wordt besteed aan alle aspecten van de productie - na een kwarteeuw van gebrek aan erkenning kreeg vorig jaar het laatste vaste castlid dat nog geen Emmy had gewonnen, Harry Shearer (o.a. Mr. Burns en Smithers) eindelijk de erkenning die hij verdiende. Ik maak me geen illusie dat The Simpsons het eeuwige leven zouden hebben, maar me sets zoals seizoen 14 zie ik de zaak weer optimistisch in.

 
    AFLEVERINGEN
292. Treehouse Of Horror XIII
  • Send In The Clones: Homers nieuwe hangmat maakt klonen van hem. Eerst ziet hij de klonen als gemakkelijke slaafjes op zijn werk te doen, maar wanneer één van hen Flanders vermoordt, en Homer probeert de rest van de klonen weg te moffelen, loopt de Homer-plaag uit de hand.
  • The Fright To Creep And Scare Harms: Lisa zet een programma op om wapens in te ruilen voor geld. Wanneer gans Springfield ontwapend is, komen er plots gewapende zombies uit de grond, die de bevolking terroriseren. Professor Frink heeft voor Homer een tijdmachine gemaakt om de bevolking te waarschuwen.
  • The Island Of Dr. Hibbert: Dr. Hibbert runt een goedkoop vakantieoord op een tropisch eiland. De gasten verdwijnen er wel één voor één, en de plaatselijke fauna wordt verrijkt met enkele dieren met wel héél bekende trekjes...

293. How I Spent My Strummer Vacation
Homer wordt op een avond ladderzat door Moe in een taxi geduwd. Hij weet niet dat hij voor de één of andere reality-show gefilmd wordt, en geeft nogal af op de wijze hoe hij constant moet slaven voor zijn gezin. Marge en de kinderen besluiten daarom om Homer een geschenk te doen: hij mag naar Rock And Roll Fantasy Camp, waar onder leiding van o.a. de Rolling Stones en Tom Petty hij zich een paar dagen als een verwaande rockstar mag gedragen.

294. Bart Vs. Lisa Vs. The Third Grade
De Simpsons kopen een satellietontvanger. Bart en Homer zijn er dadelijk aan verslaafd, en kijken weken aan een stuk naar stomme programma's. Hierdoor bereidt Bart zich niet voor op zijn PMS-test, en zakt natuurlijk. Bart moet als gevolg hiervan opnieuw een jaar achteruit, terwijl Lisa net een jaar mag overslaan. Daardoor komen ze allebei tegelijkertijd in de derde klas terecht. Bart blinkt daar meer uit dan Lisa, omdat hij dat jaar al eens heeft gedaan. Broer en zus vliegen elkaar naar de keel na een vreselijk beschamende vertoning tijdens een schooluitstap naar Capital City. Wanneer de twee echter bij de terugtocht niet op de bus zitten, zijn Bart en Lisa op elkaar aangewezen om de weg terug te vinden.

295. Large Marge
Marge denkt dat Homer naar andere vrouwen kijkt, en besluit een liposuctie te nemen om jonger te lijken. Ze wordt in het ziekenhuis verwisseld met één van de bimbo's van Mayor Quimby, en in plaats van een liposuctie krijgt ze per ongeluk een borstvergroting. Ze kan binnen 48 uur haar nepborsten weer weg laten halen, maar intussen heeft ze een modellencontract op zak, én alle mannen uit Springfield achter haar lopen. Bart en Milhouse hebben intussen een oude aflevering van Batman en Robin gevonden, waarin Krusty een rol schijnt te spelen als de Klown Man. Nadat ze een stunt van de show imiteren, en daarbij een Amerikaanse vlag onderkotsen, wordt Krusty geroyeerd.
 
296. Helter Shelter
Lisa wint op een hockeywedstrijd van een Russische speler een hockeybat. Het ding blijkt echter vol Russische termieten te zitten, en de Simpsons moeten zes maanden hun huis uit, terwijl de verdelgingsfirma "A Bug's Death" het ongedierte opruimt. Om intussen ergens te wonen, schrijven de Simpsons zich in voor een nieuwe reality TV-show waarin ze in een 19e eeuw herenhuis moeten wonen, én in 19de eeuwse omstandigheden. Wanneer ze zich hebben aangepast aan de primitieve situatie, vindt het netwerk dat het programma niet boeiend genoeg meer is, en bouwen ze enkele "verrassingen" in om meer kijkers te lokken.

 
    


297. The Great Louse Detective
Wanneer de familie Simpson een weekeinde in een gezondheidsboerderij wint, wil iemand Homer in de sauna vermoorden. Om de moordenaar te vinden, doet de politie beroep op iemand die bij uitstek weet hoe de geest van een moordenaar werkt: Sideshow Bob. Om Bob de lust te ontnemen om van de gelegenheid te profiteren om iets tegen Bart te ondernemen, krijgt hij een shock-collar om. Homer moet intussen zo weinig mogelijk in de kijker lopen; wat nogal moeilijk wordt, wanneer hij onverwacht wordt verkozen tot Prins Carnaval.

298. Special Edna
Barts project over de Eerste Wereldoorlog loopt nog maar eens in het honderd. Echter, met de speciale hulp van Mrs. Krabappel kan hij zijn werk toch nog afkrijgen. Hij realiseert zich dat hij niet altijd een even braaf jongetje is geweest, zeker omdat Mrs. Krabappel steeds weer door Skinner aan de kant geschoven wordt ten voordele van zijn moeder. Om het goed te maken nomineert hij haar voor de Teacher Of The Year-award. De Simpsons mogen mee naar de uitreiking in een wetenschapspark in Orlando. Skinner en zijn moeke zijn echter ook van de partij, en wanneer blijkt dat de hoofdprijswinnaar nooit van zijn of haar leven meer les moet geven, probeert Skinner Bart onder druk te zetten om de awardceremonie op een fiasco te laten uitdraaien. Skinner realiseert net op tijd zijn vergissing en hij vraagt Edna ten huwelijk...

299. The Dad Who Knew Too Little
Homer moet voor Lisa's verjaardag een beveiligd dagboek kopen, maar omdat de dagboeken uitverkocht zijn, brengt hij een schabouwelijke gepersonaliseerde video mee, waaruit eens te meer blijkt dat hij niets van zijn dochter afweet. Hij huurt een privé-detective is om haar te laten schaduwen, en dankzij diens dossier kan hij zich als modelvader presenteren. Maar zodra de detective de rekening voorschuift met enkele exuberante "onkosten", weigert Homer die te betalen. Uit wraak zorgt de detective dat Lisa beschuldigd wordt van het loslaten van enkele proefdieren waarop cosmetica-testen worden gedaan.

300. The Strong Arms Of The Ma
Marge wordt op straat overvallen, en durft daarna het huis niet meer uit. De enige manier waarop ze terug zelfvertrouwen kan krijgen is door te oefenen met de halters die Homer op de bankroet-uitverkoop van Rainier Wolfcastle heeft gekocht. Al snel ontwikkelt ze spieren als trekkabels. Ruth Powers raadt haar aan om haar spieren nog aan te dikken met steroïden. Wanneer Marge op een wedstrijd voor vrouwelijke bodybuilders "slechts" tweede wordt, breekt de hel los en herschaapt ze Moe's Tavern tot een hoop puin.

301. Pray Anything
Ned Flanders wint een behoorlijke som geld door bij een sportwedstrijd eerst te bidden vooraleer hij scoort. Homer geraakt hierdoor op een idee om voor vanalles en nog wat te bidden, en het werkt. Even toch, want wanneer hij in een put valt en een proces aanspant tegen de Kerk van Springfield wegens een wonde die hij daar heeft opgelopen, krijgt hij er het eigendomsbewijs van. Hij trekt er prompt met de familie in - Reverend Lovejoy en zijn vrouw Helen moeten bij Flanders gaan wonen, en trekt uiteindelijk uit Springfield weg. Homer heeft intussen de kerk herschapen in een groot party-huis!

302. Barting Over
Bart is woedend wanneer blijkt dat hij als Baby Stinkbreath in commercials heeft meegespeeld, maar Homer al het verdiende geld erdoor heeft gedraaid. Hij laat zich bij de rechter vroegtijdig meerderjarig verklaren, en komt alleen te wonen op een loft, waar hij onder meer onder hetzelfde dak huist als skateboarder Tony Hawk. Homer probeert indruk op zijn zoon te maken om hem terug te winnen. Hij zal echter met een manier op de proppen moeten komen om het verloren geld te recupereren.


    


303. I'm Spelling As Fast As I Can
Homer wordt onvoorwaardelijke aanhanger van de ribwich, een nieuwe soort sandwich die Krusty in zijn restaurants introduceert. Lisa wordt intussen geselecteerd voor een spellingswedstrijd. Op de finale wordt ze benaderd om een ander, meer mediageniek kind, te laten winnen in ruil voor een studiebeurs die haar ouders zich nooit zouden kunnen veroorloven.
 
304. A Star Is Born Again
Ned Flanders gaat door een moeilijke tijd op het Jellyfish-feest voor verliefden. Wanneer hij zicj uit pure miserie terugtrekt in het Leftorium om zijn belastingsaangifte in te vullen, wandelt de bekende filmster Sara Sloane in zijn winkel. Het is liefde op het eerste gezicht, maar is dé heetste Hollywood-filmster wel iets wat Ned Flanders aankan? Alleszins kan Ned er niet mee lachen dat Sara voor een film uit de kleren moet...

305. Mr. Spritz Goes To Washington
Wanneer de Simpsons bijna uit hun huis geterroriseerd worden omdat de nieuwe aanvliegroute van de luchthaven pal over hun huis loopt, lobbyen ze om Krusty in het parlement te verkiezen, opdat die iets aan de situatie zou kunnen doen. Wanneer Krusty het felbegeerde zitje heeft, leert hij dat de politiek anders in elkaar zit dan hij - en de meeste mensen - denken: als nieuwkomer in het parlement heeft hij namelijk niets te zeggen.
 
306. C.E. D'Oh
Op Valentijnsavond wijst Homer Marge af omdat hij te moe is. Om wat energieker te worden volgt hij een assertiviteitscursus voor managers. Hierdoor wordt hij zó assertief dat hij het dagelijks bestuur van de kerncentrale overneemt en Mr. Burns aan de deur zet, nadat hij uitvindt dat de werkelijke eigenaar van de centrale om diverse wettelijke redenen een kanarievogeltje is. Als nieuwe baas van de kerncentrale valt voor Homer het éne lijk na het andere uit de kast.

307. 'Scuse Me While I Miss the Sky
De snobachtige documentairemaker Declan Desmond (gaststem Eric Idle) interesseert Lisa voor sterrenkunde, en overtuigt haar om campagne te voeren tegen lichtpollutie. Als gevolg van haar succesvol lobbywerk neemt de criminaliteit wel hand over hand toe, en de woedende burgers besluiten over te gaan tot het andere extreme: eeuwig daglicht. Bart probeert intussen Nelson te imponeren door een ornament te stelen van de auto van Fat Tony.

308. Three Gays Of The Condo
De Simpsons maken een puzzel, en terwijl ze op zoek zijn naar een missend stukje, vindt Homer een briefje dat Marge jaren geleden heeft geschreven, waarin ze haar ongenoegen over Homer uit nadat hij op een afspraakje compleet dronken werd. Homer trekt tijdelijk uit het huis, en trekt ondanks zijn vooroordelen in bij een koppel homoseksuelen. Meer en meer begint hij zelf homoseksuele trekjes te vertonen. Gaststem "Weird Al" Yankovic.

 
    


309. Dude, Where's My Ranch?
Een advokaat doet de Simpsons een proces aan omdat ze rond Kerstmis kerstliedjes zingen zonder auteursrechten te hebben betaald; Homer schrijft daarom zelf maar een kerstliedje, één waarin hij zijn haat voor Ned Flanders ventileert. Het nummer wordt een hit, en de Simpsons moeten tijdelijk onderduiken op een ranch. Lisa wordt daar verliefd op een jonge koeienhoeder, maar wanneer ze diens zus verkeerdelijk als een rivale aanziet, belandt die door Lisa's toedoen op een wilde rivier, waar Homer een vete uitvecht met de lokale beverpopulatie...

310. Old Yeller-Belly
Santa's Little Helper krijgt een stroom kritiek over zich wanneer hij prefereert een geroosterde kalkoen op te eten in plaats van Homer uit een brand te redden. Wanneer de hond even later met zijn neus in een blikje Duff klem komt te zitten, wordt hij Spuds McDuff, de nieuwe mascotte van de Duff-brouwerij. En nu de hond in theorie stinkend rijk is, komt de vroegere eigenaar, die Santa's Little Helper in de eerste aflevering op de racetracks heeft achtergelaten, natuurlijk zijn hond van de Simpsons terug opeisen. Hun enige mogelijke redding is van een aan lager wal geraakte Duffman opnieuw de held te maken.

311. Brake My Wife, Please
Homers rijbewijs wordt ingetrokken, en terwijl hij te voet moet gaan, ondergaat Marge de stress van de dagelijkse files. Wanneer ze compleet over haar toeren Homer ook nog eens overrijdt, moet ze hem ook nog verzorgen, en dát is net het ietsje teveel. Ze bezoeken een huwelijkstherapeut, die Homer aanraadt om wat onbaatzuchtige dingen te doen voor zijn vrouw.
 
312. The Bart Of War
Wanneer Bart nog maar eens met de voeten van de Springfieldse politie heeft gespeeld, is het voor Marge en Homer welletjes, en ze plaatsen hem in een speciaal programma "The Pre-Teen Braves", waar in de namiddag zijn activiteiten gemonitord worden. De Pre-Teen Braves hebben echter nog een robbertje te vechten met hun aartsrivalen, "The Calvary Kids." Bart en Milhouse komen rechtstreeks tegenover elkaar te staan.
 
313. Moe Baby Blues
De hele bevolking van Springfield komt samen in de botanische tuin om een bloem te zien die slechts één maar op 100 jaar bloeit. Moe mist dit glorieus moment. In de daaropvolgende verwarring valt Maggie uit de auto van de Simpsons, en wordt op het nippertje gered door Moe, die als een held van de stad aanzien wordt. Maggie aanvaardt Moe als haar nieuwe babysit en surrogaatvader, maar Homer is daar niet echt gelukkig mee. Moes zelfmoordneigingen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en da's maar goed ook, want Maggie is in een mafia-oorlog verzeild tussen Fat Tony en Don Castellaneta (Ja, U leest het goed!).

 
    BEELD EN GELUID
De kwaliteit van beeld en geluid ligt in het verlengde van de vorige seizoenen, alhoewel net als seizoen 13 de Verenigde Staten wél en wij niét moeten hopen op een Blu-ray. Door het toenemende belang van de computer voor het animeren van de intermediaire cellen ziet het beeld er een stuk beter uit, scherper en er zijn bovendien ook nog eens minder compressieproblemen aanwezig. Ook het vaak transfers van The Simpsons teisterende interlacing behoort gelukkig tot het verleden. Fox blijft echter halsstarrig de originele geluidstrack, de Engelse, alleen in Dolby Surround 2.0 uitvoeren en niet in 5.1, in tegenstelling tot de Duitse en Franse. Zo lang Fox zich hiermee belachelijk blijft maken blijf ik ondelibereerbare cijfers geven voor de beeldkwaliteit.
 
 
    


 
EXTRA'S
Aardlingen, sidder en beef! Het artwork van het veertiende seizoen wordt opgeluisterd door Kodos - of is het haar zuster Kang? - van de planeet Rigel VII die een gastrol vervullen in elke Treehouse Of Horror-aflevering. Het artwork staat dan ook volledig in het teken van de Nacht van de Ondoden op 31 oktober. Evenwel is dit voor de zoveelste keer een problematische release waarbij het quasi onmogelijk is om de disks uit de verpakking te halen zonder ze te beschadigen, nog zoiets waar Fox, net als aan de geluidskwaliteit, haar achterste mee schijnt te vegen.

Het bonusmateriaal is op exact dezelfde manier gestructureerd als de vorige disks, wat onder meer inhoudt dat er weer leuke menu's zijn, thematisch aansluitend bij de afleveringen op de schijven. Matt Groening houdt zijn inleidend praatje in A Haunting Invite from Matt Groening (2:11) - alleen is het gek dat de man een promopraatje aflevert voor de dvd die je sowieso toch al net hebt gekocht. Ook de traditie om alle 22 de afleveringen te voorzien van audiocommentaartracks blijft merkwaardig, vooral omdat de teller intussen al door de 300 staat. Meestal worden ze ingesproken door de échte sterren van de show, de schrijvers en de animatoren, occasioneel afgewisseld door een lid van de stemmencast of een gastster zoals Tony Hawk of Weird Al Yankovic. De documentaire In the beginning (12:42) toont ons een montage van de eerste 13 openingssequenties van de Treehouse Of Horror-reeks (13 en geen 14, want de eerste reeks bevatte geen THOH). In It's only rock'n'roll (9:03) komen de diverse rocksterren aan het woord die in de tweede aflevering van het seizoen een gaststem vertolken. Als er iets is wat Lenny Kravitz, Mick Jagger, Keith Richards en de anderen bindt is dat ze meestal een duwtje in de rug moesten krijgen van hun kroost om toe te happen om mee te spelen. Alleen Elvis Costello kent de reeks blijkbaar persoonlijk beter dan de anderen. De eerste disk bevat ook nog eens een schetsgalerij voorde aflevering How I Spent My Strummer Vacation.

 
    


Disk 2 bevat uiteraard de documentaire The 300th episode (1:55) met interviews met Matt Groening en Tony Hawk, en een tweede schetsgalerij. Disk 3 bevat The Halloween classics (8:17) met de leukste momenten uit de Halloweenafleveringen, en een meertalige versie van de aflevering Three Gays Of The Condo, in het Portugees, Tsjechisch en Italiaans. De laatste disk bevat nog een korte clip Foolish Earthlings (3:44) met de beste momenten van Kodos en Kang, een animation showcase voor de aflevering Moe Baby Blues, en een reel met alle verwijderde scènes (11:06) achter elkaar gemonteerd en optioneel voorzien van commentaar. Bovendien zitten er nóg veel meer verwijderde scènes en andere leuke dingen verstopt als 11 easter eggs.

 
    


CONCLUSIE
Het veertiende seizoen van The Simpsons is het eerste van de Simpsons-renaissanceperiode. De grappen worden wat meer down to earth zonder overdreven toestanden en meer to the point. De manier waarop Fox de dvd's hier uitbrengt sinds seizoen 11 is nog altijd ronduit schandalig slecht. Won't anyone please think of the children?cover
Studio: Fox

Regie: David Silverman, Mike B. Anderson, Steven Dean Moore, Jim Reardon, Mark Kirkland, Bob Anderson, Pete Michels, Michael Polcino, Matthew Nastuk, Nancy Kruse, Michael Marcantel, Lance Kramer, Chris Clements, Lauren MacMullan
Met: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden, Russi Taylor, Tress MacNellie, Marcia Wallace, Maggie Roswell, Jan Hooks

Film:
9/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
4/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2002-2003

Leeftijd:
6

Speelduur:
464 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626083601


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Grieks
Extra's:
• A Haunting Invite from Matt Groening
• Geanimeerde menu's
• Audiocommentaar voor alle afleveringen (22)
• Verwijderde scènes
• Documentaire "In the beginning"
• Documentaire "It's only rock'n'roll"
• Documentaire "The 300th episode"
• Documentaire "The Halloween classics"
• Documentaire "Foolish Earthlings"
• 2 reeksen originele schetsen
• 1 Multi Language-featurette
• Animation Showcase

Andere recente releases van deze maatschappij