:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JENNIFER LOPEZ - LET’S GET LOUD
JENNIFER LOPEZ - LET’S GET LOUD
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2003-02-17
CONCERT
"Mi isla bonita Puerto Rico"... het zijn de eerste woorden van Jennifer Lopez tijdens haar eerste volledige live-concert, gehouden in september 2001 te Puerto Rico. Het publiek gaat hierop uit de bol waarop J.Lo snedig van start gaat met Let’s Get Loud om meteen daarna een rustige en emotionele balade te brengen. Heel het concert door brengt ze afwisselend dansbare en rustige nummers, wat zeker voor afwisseling zorgt. Tussen de songs door worden de dansers, danseressen en de muziekband voorgesteld. Deze onderbrekingen zorgen voor de nodige afleiding terwijl Lopez achter de coulissen even op adem komt en zich omkleedt. Muzikanten uit verschillende landen brengen een aaneenschakeling van leuke salsadeuntjes, het publiek geniet en laat zich meedrijven op de swingende klanken. Af en toe loopt de choreografie net niet helemaal synchroon wat we haar kunnen vergeven, het is tenslotte haar eerste live-concert. Een ander minpunt is de te lange uitgesponnen acte de présence van flamencodanser Joaquin Cortés, zijn optreden is zeker een leuke bonus, maar komt te klef over om geheel te kunnen boeien. Voorts niets dan lof over dit concert. Alleen jammer dat dit optreden nu pas op dvd komt. Ondertussen heeft ze al een aantal nieuwe hits bijeengesprokkeld en ligt de nieuwe cd al een tijdje bij de platenboer. "Yo soy de Puerto Rico, te quiero", zingt Jennifer Lopez in de laatste song Plenarriqueña, het eiland waar haar roots liggen, waar ze trots op is en dat tot groot genoegen van de fans laat blijken. De songs die gedurende 90 minuten aan bod komen zijn: Let’s Get Loud, Ain’t It Funny, Cariño, Play, Feelin’ So Good, I’m Real, Medley: Secretly - Theme From Mahogany (Do You Know Where You’re Going To), If I Could Fall In Love, Si Ya Se Acabó, Medley: Waiting For Tonight - Walking On Sunshine, If You Had My Love, My Love Don’t Cost A Thing en Plenarriqueña.


BEELD EN GELUID
Op technisch vlak scoort deze dvd goed tot vrij goed. Het concert mag dan al “slechts” in een 4:3-formaat getoond worden, de kleuren spatten van het scherm. De eerste nummers draagt J.Lo een rode jurk waarbij de kleur warempel warm en natuurlijk oogt, nergens "bloedt" de kleur door wat nogal eens kan voorvallen met rood. Het beeld is voorts voldoende gedetailleerd en scherp, doch heel af en toe een fractie uit focus omdat de camera de snelle bewegingen niet altijd kan volgen. Het contrast is gedurende heel het concert optimaal geregeld. Printfouten hebben we niet vastgesteld. Het geluid scoort ook mooie punten. De soundtrack is voornamelijk op de voorste kanalen gericht waarbij de surrounds veeleer de achtergrondgeluiden van het publiek weergeven. Tussen de songs door klinkt het gejuich soms iets te hol en te luid. Niet echt storend, maar dat kan zeker beter. De subwoofer zorgt bovendien voor de nodige punch wat dit genre muziek extra in de verf zet. Tijdens het nummer Play wordt onmiddellijk duidelijk dat een sub quasi onmisbaar is in een thuisbioscoopsysteem.

EXTRA’S
Welcome To Puerto Rico is de enige aanwezige extra op deze release en toont gedurende een 10-tal minuten een aaneenschakeling van mooie beelden uit Puerto Rico, begeleid door een streepje muziek.


CONCLUSIE
Jennifer Lopez heeft met dit concert bewezen dat ze op en top professioneel uit de hoek kan komen. Paraderen op de rode loper met geregeld een nieuw vriendje aan haar arm is één ding, maar een heuse show in elkaar boksen, uitwerken en op het podium je ding doen is een ander. En daar slaagt ze in, hier en daar met wat schoonheidsfoutjes, maar het geheel werkt wel en geeft de kijker waar voor zijn geld. Technisch is de release prima verzorgd, de extra’s zijn verwaarloosbaar. Fans van La Lopez mogen niet aarzelen, kopen dat ding en Let’s Get Loud!


cover



Studio: Sony Music

Regie: Hamish Hamilton
Met: Jennifer Lopez

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5099705413791


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels / Spaans Dolby Digital 5.1
Engels / Spaans PCM


Ondertitels:
geen
Extra's:
• Welcome To Puerto Rico

Andere recente releases van deze maatschappij