:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCANNERS III - THE TAKEOVER
SCANNERS III - THE TAKEOVER
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-03-29
FILM
Scanners (mensen die extreem krachtige telepathische gaven bezitten) lijden elke dag helse pijnen omdat ze in hun hoofd duizenden stemmen en geluiden horen. Dokter Elton Monet (Colin Fox) werkt volop aan een drug, EPH-3, die deze stemmen en pijn moet wegbannen zodat ook scanners een normaal dagdagelijks leven kunnen leiden. Helena Monet (Liliana Komorowska), de geadopteerde dochter van dokter Elton Monet, kan de ondraaglijke pijnen niet meer aan en besluit buiten de weet van haar vader het ongeteste EPH-3 te nemen. Vanaf dan gaat het met haar karakter de slechte kant uit. Met alle desastreuze gevolgen vandien...

Scanners III : The Takeover is het minst geslaagde deel uit de succesvolle Scanners-trilogie. Het script is armzalig geschreven en de acteerprestaties zijn ondermaats, let maar eens op de acteurs die de Men In Black-scanners vertolken! Deze bende euh… acteurs bevat het charisma en acteertalent van een pindanoot en dat wil wel iets zeggen. Om nog maar te zwijgen van de idiote gezichten die alle acteurs opzetten éénmaal ze iemand ‘scannen’. Het lijkt net of ze een wedstrijdje doen om de meest idiote tronie op te zetten in de filmgeschiedenis, als dat de bedoeling is dan slagen ze met verve! De makers vonden het dit keer blijkbaar ook nodig om wat humor in het verhaal te injecteren. Spijtig genoeg halen deze flauwe en soms mislukte grappen de vaart wat uit de film. Ook het onnozele einde doet geen goed aan de productie. Gelukkig bevat de film terug de nodige bloedige effecten en enkele geslaagde stunts (met uitzondering van een slecht gemonteerde ontploffing in Thailand), zodat je de film toch nog kan bekijken zoals je een pornofilm bekijkt. Dus met de vinger tussen de speciale effectshots door op de fast forward-knop! De regie was net als bij Scanners II: The New Order in handen van de Canadees Christian Duguay (The Assignment, Live Wire). De man is een capabel regisseur, maar levert hier maar wat bandwerk af. Daarna heeft hij zich gelukkige kunnen herpakken met Amerikaanse bigbudget producties zoals The Art Of War (’00) en Extreme Ops (‘02). Onze conclusie: Scanners III is een misser van formaat en is bijgevolg enkel maar aan te raden voor wie niet genoeg heeft aan de vorige twee Scanners-films.

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 anamorfische beeld is overwegend scherp, met af en toe een soft moment. Het contrast en zwartniveau zijn redelijk goed, met een voldoende schaduwdetail. De kleuren ogen mooi, helder en natuurlijk. Digitale compressiefouten zie je regelmatig voorbijkomen, evenals vuiltjes en filmgrain. Edge-enhancement is ook aanwezig, maar niet van een dramatisch niveau. Op gebied van geluid kan je kiezen tussen een Engelse Dolby Digital 5.1-track en een Engelse Dolby Digital 2.0-track. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt goed, met een voldoende spreiding en punch. De dialogen klinken een beetje aan de scherpe kant, maar zijn goed te verstaan. Op 00:09:58 klinkt er eens een valse noot op beide tracks, maar daar zal niemand over struikelen. Een goede beeld- en geluidskwaliteit!

EXTRA’S
Enkel maar trailers voor andere films (Beyond, Bad Taste en Avalon). Een bioscooptrailer voor Scanners III was toch het minste geweest! Wederom een gemiste kans…

CONCLUSIE
Scanners III: The Takeover is een misser van formaat, wat in schril contrast is met de horrorklassieker die Scanners (’81) was! Enkel voor de grootste Scanners-fans dus. Filmmaatschappij A-Film brengt de drie films nu uit in een mooie box, maar de films zijn ook afzonderlijk te verkrijgen.


cover




Studio: A-Film

Regie: Christian Duguay
Met: Liliana Komorowska, Valérie Valois, Steve Parrish, Colin Fox, Harry Hill

Film:
4/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777038314


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij